Reclamă

Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă

Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate. Află mai multe despre deficitul de vitamine și cum te-ar putea face să pari mai în vârstă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 22 aprilie 2024, 8:03

Unul dintre cele mai neplăcute sentimente este să îți spună cineva că arăți mai în vârstă decât ultima dată când te-a văzut. Mai ales că acorzi timp și energie ca să ai grijă de tine și să te simți bine în pielea ta. Există o anumită vitamină de care poți fi deficitară și care ar putea să accelereze procesul de îmbătrânire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă

Ți s-a întâmplat ca în timpul antrenamentului din sala de fortă sa simți că ai mai puțină forță de prindere? Sau un nivel scăzut de activitate? Te-ai simțit extenuată la finalul antrenamentului, deși nu a fost unul extrem de solicitant? Verifică daca ai deficit de vitamina D în organism, mai ales că deficitul de vitamine îți îmbătrânește pielea.

Conform unui studiu realizat pe șoareci, s-a constatat că un nivel scăzut de vitamina D ar putea face ca o persoană să devină mai fragilă.

„Am descoperit că, la șoarecii în vârstă, nivelurile scăzute de vitamina D au dus la declinuri fizice, cum ar fi reducerea forței de prindere și a rezistenței de prindere- capacitatea de a menține o strângere. Și că acestea au început să se dezvolte imediat după 1 lună de la reducerea aportului de vitamina D.”, a declarat autorul studiului Kenneth L. Seldeen, citat de Health Digest.

Câtă vitamina D este suficientă

Reclamă

Cu siguranță acum te întrebi care este nivelul optim de vitamina D din organism. Acest răspuns însă nu este unul universal și diferă în funcție de fiecare persoană în parte. Aportul zilnic recomandat este de 600 de unități internaționale (UI) pentru persoanele cu vârste cuprinse între 19 și 70 de ani.

Atunci când stai la soare și te expui radiațiilor UVB, pielea ta produce o cantitate considerabilă de vitamina D. Această capacitate se reduce o dată cu trecerea timpului. Dar expunerea la soare este o sabie cu două tăișuri. Așa că ai grijă să folosești o protecție solară adecvată: cremă cu factor de protecție ridicat sau o pălărie.

Alimente bogate în vitamina D

Reclamă

Vitamina D este vitală pentru starea de bine generală a organismului și are multe implicații pentru sănătate.

O alternativă eficientă de abordare a aportului de vitamina D în organism este să te concentezi asupra dietei tale zilnice. Printre alimentele bogate în vitamina D se află somonul, macroul și sardinele. Poți include în alimentația ta și laptele, iaurturile pe bază de plante, ciupercile, ouăle sau ficatul de vită.

La fel de eficiente sunt și lactatele îmbogățite cu vitamina D, cerealelele sau păstrăvul. Sunt suficiente alternative care să îți permită să fii creativă în fiecare zi cu mesele tale și să nu te plictisești de aceleași alimente.

Este important să găsești un echilibru între a te bucura de viață și a trăi sănătos. Astfel nu vei simți că faci eforturi pentru a îți susține stilul de viață și îți va permite- statistic- să trăiești mai mult.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×