Reclamă

Ce se întâmplă dacă mănânci carne în fiecare zi. Prin ce transformări poate trece corpul tău

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă mănânci carne în fiecare zi? Organismul tău poate trece prin câteva transformări importante. Specialiștii în nutriție îți vin în ajutor și demontează câteva mituri despre consumul de carne roșie, dar trag și un semnal de alarmă cu privire la importanța moderației în dieta alimentară.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 12 aprilie 2024, 5:30 / Actualizat: 12 aprilie 2024, 9:20

Carnea reprezintă un element important din dieta oamenilor. În timp ce dietele vegane și vegetariene au devenit tot mai populare în ultimii ani, la fel și stilurile de viață paleo și keto sunt la mare căutare. Există o mulțime de opinii contradictorii legate de consumul de carne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă dacă mănânci carne în fiecare zi

Consumul de carne în exces poatea avea un impact negativ asupra sănătății. Totuși, dacă alegi să consumi carnea cu moderație, atunci aceasta îți poate aduce multe beneficii pentru organism.

Carnea poate fi o sursă excelentă de proteine care conține aminoacizii esențiali și conține, de asemenea, nutrienți precum vitamina B12, fier și zinc.

Proteinele din carnea animală sunt absorbite și asimilate eficient în comparație cu alte surse, cum ar fi proteinele pe bază de plante.

Poți obține aminoacizii și din alimente pe bază de plante, dar va trebui să mănânci proteine complementare, cum ar fi orezul cu fasole.

Reclamă

De la carnea de pasăre și vită la carnea de porc și mie, există o mulțime de variante între diferitele tipuri de carne. Pe lângă proteine și nutrienți, carnea are și grăsimi, spun cei de la Healthline.

Prea multă grăsime poate provoca creșterea în greutate, ceea ce poate provoca tulburări metabolice și are un impact asupra trigliceridelor din sânge și colesterolului.

În plus, o parte din carne, cum ar fi slănina, poate fi procesată. Carnea din comerț poate avea și ingrediente adăugate precum zahăr, nutrienți sau grăsimi adăugate.

Reclamă

În funcție de modul în care sunt preparate, există tipuri de carne care pot fi considerate ultraprocesate. Din categoria produselor ultraprocesate fac parte burgerii, dar și produsele de tip hot dog și nuggets.

Cât de multă carne e recomandat să consumi zilnic

Doza alimentară recomandată este de 0.8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi. Aceasta este cantitatea minimă pe care oamenii ar trebui să o consume și va varia în funcție de alți factori, cum ar fi nivelul de activitate.

Conform dieteticienilor de la EatThis, se recomandă să consumi un total de 26 de unici carne pe săptămână.

Specialiștii spun că oamenii nu trebuie să mănânce carne în fiecare zi, dacă mănâncă porții adecvate împreună cu alimente bogate în nutrienți care se potrivesc într-o dietă sănătoasă.

Totuși, mulți oamenii consumă porții mari de carne care depășesc aceste recomandări. Mai mult, specialiștii recomandă să consumi carne cât mai puțin procesată.

Pe lângă dimensiunile porțiilor, specialiștii recomandă să consumi surse cât mai sănătoase de proteine de origine animală.

Descoperă mai multe și despre ce se întâmplă dacă mănânci carne roșie în fiecare zi. Află ce spun specialiștii despre acest tip de carne și ce impact poate avea asupra sănătății tale.

La final este important să înțelegi că moderația este cheia într-o dietă echilibrată. Consumul de carne poate fi benefic dacă este făcut în mod conștient, cu moderație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×