Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic carne roșie. Uite ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor

Alimentația pe bază de plante este tot mai populară în rândul celor din jur. Totuși, există în continuare iubitori de carne, în special de carne roșie. Hai să aflăm împreună ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic carne roșie. Uite care au fost cele mai recente descoperiri ale specialiștilor.

Publicat: 27 septembrie 2022, 6:13

Carnea roșie poate fi integrată cu ușurință într-o dietă echilibrată. Însă nutriționiștii sunt de părere că aceasta trebuie consumată întotdeauna cu moderație. Există o mulțime de mituri legate de consumul acestui aliment, însă multe nu par a fi departe de adevăr. Pentru a pune capăt speculațiilor, specialiștii vin în ajutor cu noi descoperiri privind beneficiile și riscurile consumului de carne roșie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic carne roșie

Consumu de carne roșie are atât beneficii, cât și riscuri pentru organismul uman. Carnea este o sursă excelentă de proteine, iar carnea slabă conține, în general, mai puține calorii. Există pe piață o mulțime de opțiuni privind carnea roșie slabă, printre care și carnea de vită tocată sau fripturile din mușchi.

Cele mai multe studii susțin că proteinele din carnea roșie te ajută la pierderea în greutate, precum și la construirea masei musculare. Conform EatingWell.com, o friptură de 120 de grame poate conține 255 de calorii, 37 de grame de proteine, 11 grame de grăsimi și 0 grame de carbohidrați.

Pe lângă proteine, carnea roșie este bogată în vitamina B12. Aceasta este esențială pentru a-i oferi metabolismului un boost. Vitamina B12 se mai găsește în pește, carne de pasăre, ouă și produse lactate. Consumul de barce roșie ar putea avea un impact pozitiv și asupra sănătății inimii.

Vitamina B12 este esențială pentru sănătatea inimii, a nervilor și a mușchilor. Ficatul de vită este o sursă excelentă a acestei vitamine.

Reclamă

Totuși, nutriționiștii rămân rezervați cu privire la acest aspect. În timp ce conținutul ridicat de vitamina B12 poate ajuta sănătatea inimii, consumul în exces de carne roșie poate duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare.

Mai multe studii recente spun că oboseala și lipsa de energie sunt simptome comune ale anemiei, datorată lipsei de fier. Consumul de carne roșie ar putea fi benefic organismului datorită conținutului ridicat de fier. Astfel, mulți nutriționiști sunt de părere că aceasta ar putea să-ți ofere mai multă energie zilnică.

În ciuda beneficiilor, specialiștii avertizează cu privire la consumul de carne roșie în exces, în special pentru persoanele care au peste 50 de ani. Uite la ce riscuri sunt expuse persoanele care au peste 50 de ani și care consumă zilnic carne roșie.

Reclamă

Riscuri la care te expui dacă alegi să mănânci zilnic carne roșie

Specialiștii explică ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic carne roșie. Deși există o mulțime de beneficii, există și riscuri.

Studiile spun că excesul de carne roșie procesată poate duce la creșterea riscului de apariție a cancerului de colon. Iubitorii de carne roșie procesată trebuie să fie foarte atenți. Un studiu din 2021, publicat de Cancer Discovery, a identificat un tipar specific de deteriorare a ADN-ului în tumorile de colon, un tipar descoperit la persoanele care consumă frecvent carne roșie, în special carne roșie procesată.

Mai multe studii din 2022 susțin că oamenii care consumă zilnic carne roșie își cresc riscul de a dezvolta o boală de inimă. Bolile de inimă rămân principala cauză de deces în Statele Unite ale Americii. Alte studii susțin că există o legătură de cauzalitate între consumul de carne roșie procesată în exces și problemele de auz.

Consumul de carne roșie poate face parte dintr-o dietă echilibrată. Totuși, nutriționiștii nu recomandă carnea roșie procesată. Aceștia sfătuiesc oamenii să consume produse cât mai curate. Consumată cu moderație, carnea roșie poate avea o mulțime de beneficii pentru dieta ta zilnică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×