Carnea roșie poate fi integrată cu ușurință într-o dietă echilibrată. Însă nutriționiștii sunt de părere că aceasta trebuie consumată întotdeauna cu moderație. Există o mulțime de mituri legate de consumul acestui aliment, însă multe nu par a fi departe de adevăr. Pentru a pune capăt speculațiilor, specialiștii vin în ajutor cu noi descoperiri privind beneficiile și riscurile consumului de carne roșie.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic carne roșie
Consumu de carne roșie are atât beneficii, cât și riscuri pentru organismul uman. Carnea este o sursă excelentă de proteine, iar carnea slabă conține, în general, mai puține calorii. Există pe piață o mulțime de opțiuni privind carnea roșie slabă, printre care și carnea de vită tocată sau fripturile din mușchi.
Cele mai multe studii susțin că proteinele din carnea roșie te ajută la pierderea în greutate, precum și la construirea masei musculare. Conform EatingWell.com, o friptură de 120 de grame poate conține 255 de calorii, 37 de grame de proteine, 11 grame de grăsimi și 0 grame de carbohidrați.
Pe lângă proteine, carnea roșie este bogată în vitamina B12. Aceasta este esențială pentru a-i oferi metabolismului un boost. Vitamina B12 se mai găsește în pește, carne de pasăre, ouă și produse lactate. Consumul de barce roșie ar putea avea un impact pozitiv și asupra sănătății inimii.
Vitamina B12 este esențială pentru sănătatea inimii, a nervilor și a mușchilor. Ficatul de vită este o sursă excelentă a acestei vitamine.
Totuși, nutriționiștii rămân rezervați cu privire la acest aspect. În timp ce conținutul ridicat de vitamina B12 poate ajuta sănătatea inimii, consumul în exces de carne roșie poate duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare.
Mai multe studii recente spun că oboseala și lipsa de energie sunt simptome comune ale anemiei, datorată lipsei de fier. Consumul de carne roșie ar putea fi benefic organismului datorită conținutului ridicat de fier. Astfel, mulți nutriționiști sunt de părere că aceasta ar putea să-ți ofere mai multă energie zilnică.
În ciuda beneficiilor, specialiștii avertizează cu privire la consumul de carne roșie în exces, în special pentru persoanele care au peste 50 de ani. Uite la ce riscuri sunt expuse persoanele care au peste 50 de ani și care consumă zilnic carne roșie.