Reclamă

Alimente despre care nutriționiștii spun că nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi. Care e adevărul despre ele

Cu atât de multe informații în jur este greu să-ți dai seama care alimente sunt cu adevărat sănătoase și care s-ar putea să fie un pericol pentru sănătatea ta. Ți-am pregătit o listă cu alimente despre care nutriționiștii spun că nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi. Află care este adevărul despre ele.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 martie 2024, 7:43

Fiecare persoană își dorește să mănânce mai sănătos, dar este greu să-ți dai seama ce anume este cu adevărat benefic pentru organismul tău. Nutriționiștii și dieteticienii sunt alături de tine și îți oferă câteva informații importante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente despre care nutriționiștii spun că nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi

Dacă ești în căutarea unei diete nutritive, probabil că știi deja că fructele și legumele sunt unele dintre cele mai bune alimente de încorporat. Însă dincolo de aceste alimente devine dificil să-ți dai seama ce anume ar trebui să pui pe lista ta de cumpărături.

Confuzia provine din faptul că unele alimente ambalate susțin că au un conținut scăzut de zahăr, însă adevărul nu este deloc acesta.

De multe ori termeni de pe etichetă conferă alimentelor ambalate un halou de sănătate, dar panoul cu informații nutriționale poate să indice care este adevărul.

Este posibil ca anumite alimente să nu conțină atât de mulți nutrienți pe cât de-ai aștepta. Descoperă o listă cu alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât par.

Reclamă

Batoanele granola

Batoanele de granola pot fi considerată gustări sănătoase datorită asocierii lor cu cerealele integrale, nucile și fructele uscate. Însă aceste batoane conțin cantități mari de zahăr, cereale rafinate, uleiuri hidrogenate, arome și coloranți artificiali.

De asemenea, uneori sunt bogate în calorii, în timp ce sunt sărace în proteine și fibre.

Reclamă

Iaurt cu fructe

Iaurtul este adesea prezentat ca o opțiune bogată în proteine și cu un conținut scăzut de calorii. Totuși, iaurtul cu fructe din comerț conține o serie de îndulcitori artificiali, arome artificiale și zahăr. Nutriționiștii recomandă să alegi iaurt fără arome și să adaugi tu în el fructele preferate.

Asociația Americană a Inimii recomandă femeilor să nu consume iaurt care are mai mult de 25 de grame de zahăr adăugat.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos poate fi grozav pentru păr și piele, dar nu este cel ai bun ulei de gătit. Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate. Acestea pot crește colesterolul, provocând acumularea plăcii în artere și crescând riscul de boli de inimă.

Uleiul de măsline, canola și avocado sunt alegeri mai sănătoase, deoarece sunt făcute în principal din grăsimi nesaturate.

Dacă vrei să folosești uleiul de cocos pentru gătit, atunci este recomandat să-l folosești cu moderație.

Sucuri de fructe

Sucul de fructe cumpărat din magazin conține adesea adaos de zahăr și alți aditivi. Nutriționiștii recomandă să consumi un fruct întreg sau să alegi să-ți faci sucul singură, în propria bucătărie.

O porție de suc de portocale de o cană poate conține 8 grame de zahăr. Sucul de mere, cumpărat și el din comerț, poate conține aproape 10 grame de zahăr.

Înlocuitori de carne pe bază de plante

Reducerea consumului de carne poate avea beneficii pentru sănătate, dar multe produse care înlocuiesc carnea conțin zahăr, sare și grăsimi în exces.

După cum au spus nutriționiștii pentru HuffPost, unele produse pe bază de plante care înlocuiesc carnea pot fi mult prea procesate. Pentru un aport de proteine și grăsimi sănătoase poți încerca să consumi avocado, fasole, tempeh sau alte proteine pe bază de plante. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×