De la a avea prea multă încredere până la a fi puțin mai agresivă sau a fi într-o poziție de autoritate, există multe motive pentru care oamenii te văd ca fiind o persoană mai dură.
Semne că ai o personalitate intimidantă
De cele mai multe ori, atunci când se implică într-o relație, oamenii pot trece peste anumite caracteristici ale persoanei iubite. Cu toate acestea, caracterul este un element de care e indicat să ții cont atunci când vrei ceva serios. Sunt pur și simplu oameni care nu se pot înțelege din cauza personalităților lor și atunci relația e sortită eșecului.
Oamenii par să ezită să te abordeze
Observi că, atunci când ești la un eveniment sau ai o activitate de făcut, oamenii nu vin des să discute cu tine? Îți aruncă o privire rapidă, dar apoi păstrează distanța.
Dacă ceilalți par puțin anxioși în jurul tău, ar putea fi un semn că te consideră intimidantă, scrie hackspirit.com.
Acest lucru s-ar putea reduce la felul în care te îmbraci sau la felul în care arăți, dar s-ar putea să fie și pentru că ai un limbaj corporal închis, defensiv sau chiar agresiv. Cu alte cuvinte, felul în care te porți dă un aer de încredere pe care unii oameni îl consideră puțin intimidant.
Prezența ta atrage atenția
Un alt motiv ar putea fi că ai o anumită carisma care atrage oamenii. Când intri într-o cameră, toate privirile se întorc.
Și deși este grozav să fii observată, o prezență copleșitoare poate speria oamenii. Majoritatea bărbaților sunt intimidați de femei puternice și de succes.
Spui clar ceea ce gândești
Nu te dai în spate când ai ceva de spus, o spui tare și clar. De cele mai multe ori, nici nu realizezi că alții apreciază un pic mai mult tact sau blândețe în comunicare.
Dar pur și simplu nu ți-e frică să-ți spui părerea. Ești genul de persoană care spune ce are în minte, fără să-și aleagă prea mult cuvintele. Onestitatea este importantă, dar unii consideră că uneori este puțin prea intensă.
Domini conversațiile
Ai tendința de a pune stăpânire pe conversații? Pur și simplu te entuziasmezi să spui o poveste încât ești prea dominantă în discuții.
Îți dai seama că vorbești cel mai mult atunci când ești cu prietenii? Fie că ai multe de spus, fie că îți place să fii auzită, ai tendința de a conduce discuțiile.
Chiar dacă tuturor le place să audă o poveste bună, uneori poate fi agasant să nu îi lași și pe alții să spună ceea ce vor să spună.
Încrederea ta este adesea înțeleasă greșit
Ești sigură pe tine și asta e minunat! Dar uneori, oamenii interpretează greșit siguranța ta de sine și o consideră aroganță.
Nu faci asta pentru că te gândești că ești mai bună decât toți ceilalți. O faci pentru că ai foarte multă încredere în tine.
Ai standarde înalte
Știi ce vrei în viață și de la un partener și nu ești dispusă să te mulțumești cu mai puțin. Dar, atunci când ai standarde înalte, nu ești dispusă să te mulțumești cu mai puțin decât crezi că meriți.
Cauți compatibilitate, valori comune, respect reciproc și conexiune autentică. Îți înțelegi valoarea și nu ești dispusă să faci compromisuri în ceea ce privește lucrurile care contează cel mai mult pentru tine.
Nu tolerezi oamenii care nu gândesc
Când cineva spune sau face ceva ce crezi că este o prostie, nu eziți să-i spui. Evident, ești cineva care prețuiește inteligența, rațiunea și gândirea logică și nu eziți să vorbești când vezi pe cineva care nu este rațional sau nu are bun simț.
Oamenii ezită să interacționeze cu tine dacă cred că ești prea critică sau judeci prea aspru, ceea ce poate duce la pierderea oportunităților de conexiuni semnificative.