Reclamă

Semnele îmbătrânirii sunt mai vizibile la aceste vârste. Când anume te poți aștepta la o schimbare majoră, potrivit specialiștilor

Semnele îmbătrânirii sunt mai vizibile la aceste vârste, spun specialiștii. Descoperă când te poți aștepta la o schimbare majoră, potrivit specialiștilor. Trecerea timpului își lasă amprenta asupra corpului nostru.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 august 2024, 6:10

Corpul nostru se schimbă și trece printr-o succesiune de etape. Dacă te uiți în oglindă zilnic poate este greu să-ți dai seama cât de repede a trecut timpul, dar dacă te vei uita la fotografiile din copilărie sigur vei vedea o diferență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semnele îmbătrânirii sunt mai vizibile la aceste vârste

Potrivit unor noi cercetări asupra schimbărilor moleculare asociate cu îmbătrânirea, oamenii se confruntă cu două transformări majore, una la vârsta medie de 44 de ani și cealaltă la vârsta medie de 60 de ani.

Specialiștii spun că există anumite schimbări care sunt cu adevărat dramatice. Acestea apar la mijlocul anilor 40, dar și la începutul anilor 60.

Specialiștii spun că acest lucru se întâmplă indiferent de clasa de molecule la care alegi să te uiți.

Îmbătrânirea este complexă și este asociată cu riscuri tot mai mari de boli de toate tipurile. Specialiștii au studiat biologia îmbătrânirii pentru a înțelege mai bine schimbările care apar și cum anume poți atenua anumite afecțiuni care vin cu vârsta.

Reclamă

Specialiștii au urmărit un grup de 108 adulți care au donat probe biologice la fiecare câteva luni dea- lungul mai multori ani.

Specialiștii au observat că unele afecțiuni, cum ar fi Alzheimer și bolile cardiovasculare, nu apar brusc, iar riscul crește brusc după o anumită vârstă.

Cercetătorii au studiat mai multe tipuri de biomolecule. Mai multe studii anterioare au descoperit modificări neliniare ale abundenței moleculare.

Reclamă

Modificările pot fi legate de îmbătrânirea la șobolani și la oameni.

Studiile spun că procesul de îmbătrânire apare treptat la unele specii. La oameni se pot observa și schimbări bruște în jurul vârstei de 44 de ani și 66 de ani.

Aproximativ 81% dintre moleculele studiate au prezentat modificări într-o anumită perioadă de timp. Schimbările au atins apogeul la mijlocul anilor 40 și din nou la începutul anilor 60, scrie Parade.

Ce schimbări apar în aceste etape ale vieții

Specialiștii spun că modificările moleculelor de la mijlocul anilor 40 au legătură cu metabolismul lipidelor, cofeinei și alcoolului.

Această perioadă este asociată cu bolile cardiovasculare și cu disfuncții ale pielii și mușchilor.

Vârful de la începutul anilor 60 a fost asociat cu metabolismul carbohidraților și a cofeinei, bolile cardiovasculare, piele și mușchi, reglarea imunității și funcția rinichilor.

Primul vârf, la mijlocul anilor 40, este de obicei atunci când femeile încep să treacă prin menopauză sau perimenopauză, dar cercetătorii au exclus acest lucru ca factor principal. Bărbații au suferit și ei modificări moleculare semnificative în jurul aceleiași vârste, spun specialiștii.

Acest lucru sugerează că menopauza și premenopauza pot contribui la schimbările observate la femei, dar există și alți factori din corpul bărbaților care pot da îmbătrânirea.. Identificarea și studierea acestor factori ar trebui să fie o prioritate pentru cercetările viitoare.

Specialiștii spun că mai sunt necesare studii în acest domeniu și că probele strânse vor contribui la înțelegerea mai bună a procesului de îmbătrânire.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×