Reclamă

Târgul de Crăciun din Sibiu 2022. Când se deschide și ce ateliere sunt pregătite pentru copii

Târgul de Crăciun din Sibiu 2022 se va desfășura în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023. Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale iernii a ajuns la ediția cu numărul 15 și pregătește o mulțime de surprize pentru adulți și copii deopotrivă.

Publicat: 8 noiembrie 2022, 7:58

Organizatorii anunță că anul acesta vor partitipa la Târgul de Crăciun din Sibiu 2022 o mulțime de expozanți care depun toate eforturile să le ofere vizitatorilor cele mai plăcute experiențe. Evenimentul se va desfășura în Piața Mare din Sibiu și se anunță a fi unul dintre cele mai spectaculoase de până acum.

Târgul de Crăciun din Sibiu 2022

Organizatorii au invitat la târg expozanți din toate colțurile țării care promit să satisfacă toate dorințele. Într-un cadru de basm, vizitatorii se pot bucura de atmosfera sărbătorilor de iarnă. Pe lângă asta, cei prezenți pot achiziționa produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Betleem.

Copiii se pot bucura de atelierele dedicate lor. Printre acestea se numără Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul în aer liber. De asemenea, adulții se pot delecta cu produse alimentare care mai de care mai gustoase. De la Târgul de Crăciun din Sibiu 2022, vizitatorii pot cumpăra mezeluri locale, preparate ungurești, burgeri din carne de vită Angus sau alimente vegetale.

Pe site-ul dedicat târgului de Crăciun din Sibiu, organizatorii promit proiecții spectaculoase de lumini. Fiecare clădire din Piața Mare a Sibiului o să fie luminată diferit, toate aceste detalii creând o atmosferă de poveste în centrul orașului.

Program zilnic de vizitare este între orele 11:00 – 22:00.

Reclamă

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu autoritățile municipale din Sibiu.

Dacă ești curioasă, află și cum este sărbătorit Crăciunul în alte țări ale lumii.

Atelierul lui Moș Crăciun de la Târgul de Crăciun din Sibiu 2022

Reclamă

La ediția din acest an, copiii se po bucura de activități care să le stimuleze creativitatea, lucrul în echipă și manifestarea artistică sub îndrumarea unor specialiști.

Atelierele sunt dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. La finalul fiecărei activități, cei mici pot păstra lucrările realizate de ei, dar vor primi și o diplomă și o fotografie de grup. Costul participării la ateliere este de 30 lei de persoană, iar rezervările se fac pentru minimum 15 participanți.

 • Lumânărar de Crăciun – atelier de creat lumânări
 • Perioada: 14 – 20 noiembrie 2022
 • Pictură pe turtă dulce – atelier de pictat și decorat turtă dulce
 • Perioada: 21 – 27 noiembrie 2022
 • Biscuiți de Crăciun – atelier de preparat biscuiți
 • Perioada: 28 noiembrie – 04 decembrie 2022
 • Pictură pe globuri – atelier de pictat globuri de sticlă
 • Perioada: 05 – 11 decembrie 2022
 • Decorațiuni Pixel Art – atelier de creație folosind piese termoadezive
 • Perioada: 12 – 16 decembrie 2022
 • Micul Tipograf – atelier de creat felicitări de Crăciun prin metode străvechi
 • Perioada: 17 – 23 decembrie 2022

Pentru școli, grădinițe și grupuri, participarea la ateliere se face de luni până vineri, între orele 08:00 – 17:00 și durează 40 minute. Vizita de face doar în baza unei programări efectuate online, folosind formularul special, în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă și duminică atelierele sunt accesibile tuturor vizitatorilor, fără o programare în prealabil.

Alte atracții la Târgul de Crăciun din Sibiu

Și pentru ca evenimentul să fie unul de poveste, organizatorii au pregătit și alte surprize. Fiecare vizitator este liber să se bucure de atracțiile de la târg, în funcție de preferințe și priorități.

Sibiul le va oferi celor are decid să-l descopere noi puncte de atracție. În afară de atelierele pentru copii, Târgul de Crăciun are colțuri instagramabile, photocornere, experiențe teatrale.

Roata Panoramică

Roata Panoramică nu va lipsi nici în acest an de la Târgul de Crăciun din Sibiu 2022. Aceasta le oferă vizitatorilor bucuria de a admira Piața Mare de la înălțime. Roata Panoramică are o înălțime de 22 metri și este un model modern, fiind construită special în anul 2019 pentru a fi prezentă la Târgul de Crăciun din Sibiu.

Patinoar

Patinoarul din acest an de la Târgul de Crăciun din Sibiu 2022 are o suprafață de 600 metri pătrați și o capacitate de 300 de persoane. Patinele se pot închiria de la standurile special amenajate. Programul este deschis zilnic între orele 10:00 – 22:00 și este amplasat în Piața Mare din Sibiu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×