Top 5 cărţi de citit o dată în viaţă

Există melodii celebre, filme care merită vizionate, obiective turistice minunate, chiar dacă sunt aşezate în diverse colțuri ale lumii, golfuri paradisiace în care se poate regăsi o parte de rai și cărți de citit măcar o dată în viaţă. Toate acestea suportă atribute care le impun în fața omenirii: clasic, must-have, capodopere. Iată top 5 cărţi de citit o dată în viaţă.

28 aprilie 2021 la 6:09
O femeie care stă în iarbă și citește
Sunt persoane care trăiesc o viaţă întreagă printre cărţi, descoperind un univers fascinant în care se pierd şi se regăsesc deopotrivă / Pixabay

Potrivit Printre Cărţi, anticariat online cu mii de volume pe rafturile sale, indiferent de timpul alocat lecturii şi chiar în condiţiile în care acesta este limitat. Sunt cărţi care trebuie citite măcar o dată în viaţă. 

Sunt persoane care trăiesc o viaţă întreagă printre cărţi, descoperind un univers fascinant în care se pierd şi se regăsesc deopotrivă. Se asociază cu unele personaje şi se delimitează de altele în funcţie de personalitatea acestora în care se pot regăsi sau nu. Pentru astfel de cititori, o zi în care nu răsfoiesc măcar câteva pagini reprezintă o pierdere regretabilă. Pe de altă parte, există şi oameni care rar ajung să citească o carte. Din lipsă totală de timp sau pentru că au alte hobby-uri care le ocupa orele libere.  

Top 5 cărţi de citit

Cărțile care pot schimba vieţi sau conving cititorul să le parcurgă vorbesc despre dragoste sau prietenie, despre dezvoltarea sinelui, despre întâlnirea cu alții, evocă societatea dintr-o perspectivă diferită, fac apel la reflecție, distrează inteligent, dar mai presus de toate, aceste cărți sunt semnate de autori care rămân nemuritori în toate timpurile. De asemenea, este important că pot fi achiziţionate online, din anticariatul mai sus menţionat – PrintreCarti.ro.

De la saga „Harry Potter”, de J.K Rowling, la „Străinul” de Albert Camus, de la „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen la „L’Ecume des jours” de Boris Vian, toate aceste cărți au recomandari bune de a fi citite.

Oscar Wilde, William Shakespeare, John Steinbeck, Ernest Hemingway şi mulţi alţii poartă cititorul în lumi pe care trebuie să le cunoască.

Recomandari cărţi de citit o dată în viață

Printre Cărţi, recomandă următoarele cărţi ca fiind de citit măcar o dată în viaţă:

„Douăzeci și patru de ore din viața unei femei”, de Ştefan Zweig

O poveste aprinsă și pasională ecranizată de patru ori. Henriette se destăinuie unui bărbat mai tânăr decât ea. Pe acesta l-a cunoscut cu puțin peste douăzeci și patru de ore în urmă. Cititorul va vibra în faţa unei poveşti despre fragilitatea raţiunii în fața nevoii de iubire. Atmosfera pe care o transmite Riviere franceze în belle epoque  şi patimile pe care le ascunde, generează dorinţa cititorului de a o citi pe nerăsuflate.

„Ai toată viaţa înainte”, de Romain Gary

Capodopera copleşitoare şi neliniştitoare pentru care autorul  a fost nominalizat la Premiul Goncourt de două ori. Rosa este o fostă prostituată care conduce un cămin pentru copii, ai căror mame nu îi pot îngriji. Momo este unul dintre aceşti copii, are zece ani şi o iubește pe doamna Rosa mai mult decât orice. Mai mult, el este naratorul emoționant, foarte devreme familiarizat cu adevărurile oamenilor mari. În 1978, ecranizarea  „La vie devant soi“ a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. În rolul principal a jucat Simone Signoret.

Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde

Dorian Gray a promis că nu va îmbătrâni niciodată. Tânărul dandy profită de șansa care i se oferă să se bucure de toate plăcerile vieții, în timp ce doar portretul său pare să poarte stigmatele trecerii timpului. „Nebunia este singurul lucru pe care nu-l regreți niciodată”, scrie Oscar Wilde in romanul sau.

„Străinul” de Albert Camus

Primul roman al lui Albert Camus îl prezintă pe Meursault, un om condamnat. Acesta a ucis o persoană pe o plajă „pentru că era cald”. În acest roman, Albert Camus inițiază o reflecție asupra existenței, pe care o va urmări apoi în fiecare dintre lucrările sale.

„1984”, de George Orwell

Un roman esențial de ficțiune științifică, „1984” vorbeşte despre supravegherea „Big Brother”, despre  denunțarea, propaganda și înăbușirea gândirii critice. Modern și deranjant, acest roman pare a fi scris azi… despre azi.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×