Reclamă

Top 5 cărţi de citit o dată în viaţă

Există melodii celebre, filme care merită vizionate, obiective turistice minunate, chiar dacă sunt aşezate în diverse colțuri ale lumii, golfuri paradisiace în care se poate regăsi o parte de rai și cărți de citit măcar o dată în viaţă. Toate acestea suportă atribute care le impun în fața omenirii: clasic, must-have, capodopere. Iată top 5 cărţi de citit o dată în viaţă.

Publicat: 28 aprilie 2021, 6:09 / Actualizat: 28 aprilie 2021, 19:10

Potrivit Printre Cărţi, anticariat online cu mii de volume pe rafturile sale, indiferent de timpul alocat lecturii şi chiar în condiţiile în care acesta este limitat. Sunt cărţi care trebuie citite măcar o dată în viaţă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt persoane care trăiesc o viaţă întreagă printre cărţi, descoperind un univers fascinant în care se pierd şi se regăsesc deopotrivă. Se asociază cu unele personaje şi se delimitează de altele în funcţie de personalitatea acestora în care se pot regăsi sau nu. Pentru astfel de cititori, o zi în care nu răsfoiesc măcar câteva pagini reprezintă o pierdere regretabilă. Pe de altă parte, există şi oameni care rar ajung să citească o carte. Din lipsă totală de timp sau pentru că au alte hobby-uri care le ocupa orele libere.  

Top 5 cărţi de citit

Cărțile care pot schimba vieţi sau conving cititorul să le parcurgă vorbesc despre dragoste sau prietenie, despre dezvoltarea sinelui, despre întâlnirea cu alții, evocă societatea dintr-o perspectivă diferită, fac apel la reflecție, distrează inteligent, dar mai presus de toate, aceste cărți sunt semnate de autori care rămân nemuritori în toate timpurile. De asemenea, este important că pot fi achiziţionate online, din anticariatul mai sus menţionat – PrintreCarti.ro.

De la saga „Harry Potter”, de J.K Rowling, la „Străinul” de Albert Camus, de la „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen la „L’Ecume des jours” de Boris Vian, toate aceste cărți au recomandari bune de a fi citite.

Oscar Wilde, William Shakespeare, John Steinbeck, Ernest Hemingway şi mulţi alţii poartă cititorul în lumi pe care trebuie să le cunoască.

Reclamă

Recomandari cărţi de citit o dată în viață

Printre Cărţi, recomandă următoarele cărţi ca fiind de citit măcar o dată în viaţă:

„Douăzeci și patru de ore din viața unei femei”, de Ştefan Zweig

Reclamă

O poveste aprinsă și pasională ecranizată de patru ori. Henriette se destăinuie unui bărbat mai tânăr decât ea. Pe acesta l-a cunoscut cu puțin peste douăzeci și patru de ore în urmă. Cititorul va vibra în faţa unei poveşti despre fragilitatea raţiunii în fața nevoii de iubire. Atmosfera pe care o transmite Riviere franceze în belle epoque  şi patimile pe care le ascunde, generează dorinţa cititorului de a o citi pe nerăsuflate.

„Ai toată viaţa înainte”, de Romain Gary

Capodopera copleşitoare şi neliniştitoare pentru care autorul  a fost nominalizat la Premiul Goncourt de două ori. Rosa este o fostă prostituată care conduce un cămin pentru copii, ai căror mame nu îi pot îngriji. Momo este unul dintre aceşti copii, are zece ani şi o iubește pe doamna Rosa mai mult decât orice. Mai mult, el este naratorul emoționant, foarte devreme familiarizat cu adevărurile oamenilor mari. În 1978, ecranizarea  „La vie devant soi“ a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. În rolul principal a jucat Simone Signoret.

Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde

Dorian Gray a promis că nu va îmbătrâni niciodată. Tânărul dandy profită de șansa care i se oferă să se bucure de toate plăcerile vieții, în timp ce doar portretul său pare să poarte stigmatele trecerii timpului. „Nebunia este singurul lucru pe care nu-l regreți niciodată”, scrie Oscar Wilde in romanul sau.

„Străinul” de Albert Camus

Primul roman al lui Albert Camus îl prezintă pe Meursault, un om condamnat. Acesta a ucis o persoană pe o plajă „pentru că era cald”. În acest roman, Albert Camus inițiază o reflecție asupra existenței, pe care o va urmări apoi în fiecare dintre lucrările sale.

„1984”, de George Orwell

Un roman esențial de ficțiune științifică, „1984” vorbeşte despre supravegherea „Big Brother”, despre  denunțarea, propaganda și înăbușirea gândirii critice. Modern și deranjant, acest roman pare a fi scris azi… despre azi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×