Reclamă

Top 5 cărţi de citit o dată în viaţă

Există melodii celebre, filme care merită vizionate, obiective turistice minunate, chiar dacă sunt aşezate în diverse colțuri ale lumii, golfuri paradisiace în care se poate regăsi o parte de rai și cărți de citit măcar o dată în viaţă. Toate acestea suportă atribute care le impun în fața omenirii: clasic, must-have, capodopere. Iată top 5 cărţi de citit o dată în viaţă.

Publicat: 28 aprilie 2021, 6:09 / Actualizat: 28 aprilie 2021, 19:10

Potrivit Printre Cărţi, anticariat online cu mii de volume pe rafturile sale, indiferent de timpul alocat lecturii şi chiar în condiţiile în care acesta este limitat. Sunt cărţi care trebuie citite măcar o dată în viaţă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt persoane care trăiesc o viaţă întreagă printre cărţi, descoperind un univers fascinant în care se pierd şi se regăsesc deopotrivă. Se asociază cu unele personaje şi se delimitează de altele în funcţie de personalitatea acestora în care se pot regăsi sau nu. Pentru astfel de cititori, o zi în care nu răsfoiesc măcar câteva pagini reprezintă o pierdere regretabilă. Pe de altă parte, există şi oameni care rar ajung să citească o carte. Din lipsă totală de timp sau pentru că au alte hobby-uri care le ocupa orele libere.  

Top 5 cărţi de citit

Cărțile care pot schimba vieţi sau conving cititorul să le parcurgă vorbesc despre dragoste sau prietenie, despre dezvoltarea sinelui, despre întâlnirea cu alții, evocă societatea dintr-o perspectivă diferită, fac apel la reflecție, distrează inteligent, dar mai presus de toate, aceste cărți sunt semnate de autori care rămân nemuritori în toate timpurile. De asemenea, este important că pot fi achiziţionate online, din anticariatul mai sus menţionat – PrintreCarti.ro.

De la saga „Harry Potter”, de J.K Rowling, la „Străinul” de Albert Camus, de la „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen la „L’Ecume des jours” de Boris Vian, toate aceste cărți au recomandari bune de a fi citite.

Oscar Wilde, William Shakespeare, John Steinbeck, Ernest Hemingway şi mulţi alţii poartă cititorul în lumi pe care trebuie să le cunoască.

Reclamă

Recomandari cărţi de citit o dată în viață

Printre Cărţi, recomandă următoarele cărţi ca fiind de citit măcar o dată în viaţă:

„Douăzeci și patru de ore din viața unei femei”, de Ştefan Zweig

Reclamă

O poveste aprinsă și pasională ecranizată de patru ori. Henriette se destăinuie unui bărbat mai tânăr decât ea. Pe acesta l-a cunoscut cu puțin peste douăzeci și patru de ore în urmă. Cititorul va vibra în faţa unei poveşti despre fragilitatea raţiunii în fața nevoii de iubire. Atmosfera pe care o transmite Riviere franceze în belle epoque  şi patimile pe care le ascunde, generează dorinţa cititorului de a o citi pe nerăsuflate.

„Ai toată viaţa înainte”, de Romain Gary

Capodopera copleşitoare şi neliniştitoare pentru care autorul  a fost nominalizat la Premiul Goncourt de două ori. Rosa este o fostă prostituată care conduce un cămin pentru copii, ai căror mame nu îi pot îngriji. Momo este unul dintre aceşti copii, are zece ani şi o iubește pe doamna Rosa mai mult decât orice. Mai mult, el este naratorul emoționant, foarte devreme familiarizat cu adevărurile oamenilor mari. În 1978, ecranizarea  „La vie devant soi“ a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. În rolul principal a jucat Simone Signoret.

Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde

Dorian Gray a promis că nu va îmbătrâni niciodată. Tânărul dandy profită de șansa care i se oferă să se bucure de toate plăcerile vieții, în timp ce doar portretul său pare să poarte stigmatele trecerii timpului. „Nebunia este singurul lucru pe care nu-l regreți niciodată”, scrie Oscar Wilde in romanul sau.

„Străinul” de Albert Camus

Primul roman al lui Albert Camus îl prezintă pe Meursault, un om condamnat. Acesta a ucis o persoană pe o plajă „pentru că era cald”. În acest roman, Albert Camus inițiază o reflecție asupra existenței, pe care o va urmări apoi în fiecare dintre lucrările sale.

„1984”, de George Orwell

Un roman esențial de ficțiune științifică, „1984” vorbeşte despre supravegherea „Big Brother”, despre  denunțarea, propaganda și înăbușirea gândirii critice. Modern și deranjant, acest roman pare a fi scris azi… despre azi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
3
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
4
Julie Andrews într-un sacou alb în timp ce intră într-o mașină
Divertisment
Transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe stradă la 88 de ani
Aceasta este transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe vedeta în vârstă de 88 de ani. Actrița a ieșit la plimbare și s-a bucurat de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×