Reclamă

Top 5 cărţi de citit o dată în viaţă

Există melodii celebre, filme care merită vizionate, obiective turistice minunate, chiar dacă sunt aşezate în diverse colțuri ale lumii, golfuri paradisiace în care se poate regăsi o parte de rai și cărți de citit măcar o dată în viaţă. Toate acestea suportă atribute care le impun în fața omenirii: clasic, must-have, capodopere. Iată top 5 cărţi de citit o dată în viaţă.

Publicat: 28 aprilie 2021, 6:09 / Actualizat: 28 aprilie 2021, 19:10

Potrivit Printre Cărţi, anticariat online cu mii de volume pe rafturile sale, indiferent de timpul alocat lecturii şi chiar în condiţiile în care acesta este limitat. Sunt cărţi care trebuie citite măcar o dată în viaţă. 

Sunt persoane care trăiesc o viaţă întreagă printre cărţi, descoperind un univers fascinant în care se pierd şi se regăsesc deopotrivă. Se asociază cu unele personaje şi se delimitează de altele în funcţie de personalitatea acestora în care se pot regăsi sau nu. Pentru astfel de cititori, o zi în care nu răsfoiesc măcar câteva pagini reprezintă o pierdere regretabilă. Pe de altă parte, există şi oameni care rar ajung să citească o carte. Din lipsă totală de timp sau pentru că au alte hobby-uri care le ocupa orele libere.  

Top 5 cărţi de citit

Cărțile care pot schimba vieţi sau conving cititorul să le parcurgă vorbesc despre dragoste sau prietenie, despre dezvoltarea sinelui, despre întâlnirea cu alții, evocă societatea dintr-o perspectivă diferită, fac apel la reflecție, distrează inteligent, dar mai presus de toate, aceste cărți sunt semnate de autori care rămân nemuritori în toate timpurile. De asemenea, este important că pot fi achiziţionate online, din anticariatul mai sus menţionat – PrintreCarti.ro.

De la saga „Harry Potter”, de J.K Rowling, la „Străinul” de Albert Camus, de la „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen la „L’Ecume des jours” de Boris Vian, toate aceste cărți au recomandari bune de a fi citite.

Oscar Wilde, William Shakespeare, John Steinbeck, Ernest Hemingway şi mulţi alţii poartă cititorul în lumi pe care trebuie să le cunoască.

Reclamă

Recomandari cărţi de citit o dată în viață

Printre Cărţi, recomandă următoarele cărţi ca fiind de citit măcar o dată în viaţă:

„Douăzeci și patru de ore din viața unei femei”, de Ştefan Zweig

Reclamă

O poveste aprinsă și pasională ecranizată de patru ori. Henriette se destăinuie unui bărbat mai tânăr decât ea. Pe acesta l-a cunoscut cu puțin peste douăzeci și patru de ore în urmă. Cititorul va vibra în faţa unei poveşti despre fragilitatea raţiunii în fața nevoii de iubire. Atmosfera pe care o transmite Riviere franceze în belle epoque  şi patimile pe care le ascunde, generează dorinţa cititorului de a o citi pe nerăsuflate.

„Ai toată viaţa înainte”, de Romain Gary

Capodopera copleşitoare şi neliniştitoare pentru care autorul  a fost nominalizat la Premiul Goncourt de două ori. Rosa este o fostă prostituată care conduce un cămin pentru copii, ai căror mame nu îi pot îngriji. Momo este unul dintre aceşti copii, are zece ani şi o iubește pe doamna Rosa mai mult decât orice. Mai mult, el este naratorul emoționant, foarte devreme familiarizat cu adevărurile oamenilor mari. În 1978, ecranizarea  „La vie devant soi“ a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. În rolul principal a jucat Simone Signoret.

Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde

Dorian Gray a promis că nu va îmbătrâni niciodată. Tânărul dandy profită de șansa care i se oferă să se bucure de toate plăcerile vieții, în timp ce doar portretul său pare să poarte stigmatele trecerii timpului. „Nebunia este singurul lucru pe care nu-l regreți niciodată”, scrie Oscar Wilde in romanul sau.

„Străinul” de Albert Camus

Primul roman al lui Albert Camus îl prezintă pe Meursault, un om condamnat. Acesta a ucis o persoană pe o plajă „pentru că era cald”. În acest roman, Albert Camus inițiază o reflecție asupra existenței, pe care o va urmări apoi în fiecare dintre lucrările sale.

„1984”, de George Orwell

Un roman esențial de ficțiune științifică, „1984” vorbeşte despre supravegherea „Big Brother”, despre  denunțarea, propaganda și înăbușirea gândirii critice. Modern și deranjant, acest roman pare a fi scris azi… despre azi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton și Prințul William în Londra la un eveniment public
Divertisment
Cadoul Prințului William pentru Rose Hanbury. Ce spune presa internațională despre infidelitatea Prințului de Wales
Presa internațională vorbește despre cadoul Prințului William pentru Rose Hanbury. Se zvonește că cei doi ar fi avut o relație și că Prințul de Wales i-ar fi fost infidel soției sale, Kate Middleton. Zvonurile...
2
O femeie care privește cu jind un desert de pe o farfurie
Lifestyle
Trucuri pentru a păcăli foamea. Ce să faci ca să reduci poftele din timpul zilei
Poftele îți dau bătăi de cap? Simți că, oricât de mult ai încerca să te menții cu planul tău de dietă, poftele îți stau în mod constant în cale? Ai mai jos câteva trucuri...
3
Kate Middleton alături de soțul ei în cadrul unui eveniment din 2014 în Noua Zeelandă
Divertisment
Ținute albe purtate de Kate Middleton. Cele mai apreciate alegeri vestimenare ale Ducesei de Wales
Am realizat un top cu cele mai frumoase ținute albe purtate de Kate Middleton, apreciindu-i stilul aparte. Ducesa de Wales este una dintre cele mai îndrăgite figuri din istoria Familiei Regale Britanice. Atât criticii...
4
Prințul William și Kate Middleton, la un eveniment împreună, îmbrăcați în ținute elegante
Divertisment
Prințul William și Kate Middleton se ceartă des: „aruncă cu lucruri unul în celălalt”. Autorul Tom Quinn a făcut dezvăluirile în noua sa carte
Prințul William și Kate Middleton se ceartă des: „aruncă cu lucruri unul în celălalt”. Deși Prințul și Prințesa de Wales prezintă întotdeauna o imagine perfectă în timpul ieșirilor regale, autorul Tom Quinn a dezvăluit...
5
Kate Middleton, zâmbitoare, la un eveniment
Divertisment
Rochia din mătase a lui Kate Middleton a rămas în istorie. Cum a fost fotografiată Prințesa de Wales în club cu Pippa Middleton
Rochia din mătase a lui Kate Middleton a rămas în istorie. Ținuta cu care a făcut senzație după o noapte în club este de neuitat. Imprimeul și stilul rochie cu siguranță nu mai sunt...
PARTENERI
×