Reclamă

Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Imagini rare din viața fostului monarh al Marii Britanii

A trecut un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral. Majestatea Sa a fost înconjurată în ultima sa zi de către membrii Familiei Regale Britanice.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 septembrie 2023, 10:54

Mama Regelui Charles s-a stins din viață după ce s-a aflat pe tronul Marii Britanii pentru 70 de ani. Regina a decedat la vârsta de 96 de ani. La acel moment se afla la reședința sa de vară, iar familia i-a fost alături până în ultimul moment. Majestatea Sa a avut parte de multe momente impresionante de-a lungul vieții sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum de către supuții săi pe data de 19 septembrie 2022. O ceremonie extraordinară a fost ținută la Capela St. George, Windsor. Oamenii din întreaga lume și-au arătat condoleanțele față de Familia Regală Britanică.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regina Elisabeta, într-un costum albastru, în Scoția
Majestatea Sa a sosit în Edinburgh alături de alți membrii ai familiei sale / Profimedia Images

O mulțime de admiratori ai Majestății Sale i-au adus acesteia un ultim tribut, la un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a am pregătit pentru tine câteva imagini de colecție din timpul vieții sale.

Reclamă

Regina Elisabeta era pasionată de cai

Una dintre cele mai mari pasiuni ale Majestății Sale avea legătură cu caii. Majestatea Sa participa deseori la cursele de cai, iar primul său ponei l-a primit la vârsta de patru ani. Elisabeta a luat lecții de echitație încă din copilărie.

Tânăra Regină Elisabeta alături de un cal negru
La funeraliile Majestății Sale a fost adus inclusiv unul din poneii săi preferați, Carltonlima Emma / Profimedia Images
Reclamă

Regina a fost văzută călărind până la începutul vârstei de 90 de ani. Poneii Majestății Sale au fost și ei prezenți la funeraliile Majestății Sale. Aceștia au fost conduși de către valetul personal al mamei Regelui Charles.

Majestatea Sa a iubit mereu câinii corgi

Regina Elisabeta a II-a a era cunoscută pentru iubirea sa deosebită față de câinii din rasa corgi. De-a lungul domniei sale, Regina a deținut mai mulți câini din această rasă.

Regina Elisabeta alături de Prințesa Margaret, Regina Mamă și REgele Geroge al VI-lea
Regele Geroge al VI-lea a pus mereu accentul pe importanța familiei / Profimedia Images

Prietenii săi blănoși apăreau deseori în fotografiile sale, iar animăluțele se bucurau de un tratament regal. După trecerea sa în neființă, câinii au ajuns în grija fiului său, Prințul Andrew.

Regina Elisabeta a trăit o frumoasă poveste de iubire alături de Prințul Philip

Una dintre cele mai frumoase povești de iubire din întreaga lume este cea a Reginei Elisabeta cu Prințul Philip. Majestatea Sa și Prințul Philip s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947, iar de atunci au fost de nedespărțit. Prințul Philip și-a dedicat întreaga viață soției sale.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, portret alb-negru
Întreaga lume deplânge pierderea Reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie la Castelul Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani / Profimedia Images

Acesta a sprijinit-o mereu pe Regină și s-a asigurat că o să-i fie aproape indiferent de ceea ce se va întâmpla. Prințul Philip s-a stins din viață înaintea soției sale, însă Regina a continuat să-l iubească chiar și după trecerea acestuia în neființă.

Regina Elisabeta iubea să locuiască la Castelul din Windsor

Unul dintre momentele preferate din viața Reginei era acela în care se retrăgea la Castelul din Windsor. Acesta era locul său preferat, iar motivul are la bază legătura strânsă dintre Regină și tatăl său.

Regele George al VI-lea avea o legătură specială cu domeniul de la Windsor, iar Regina obișnuia să-și petreacă verile din copilărie aici, scrie publicația BBC.

Regina Elisabeta a fost o mamă dedicată

Deși a avut pe umeri îndatoririle regale, Majestatea Sa a fost o mamă devotată și o bunică implicată. Regina a avut alături de soțul său patru copii. Regele Charles, Prințesa Anne, Prințul Edward și Prințul Andrew sunt cei care și-au condus mama pe ultimul drum. Regele Charles a povestit în trecut despre relația pe care a avut-o cu mama sa.

Prințul Philip și Regina Elisabeta, în curtea casei, alături de copii
Prințul Philip și Elisabeta s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați în Westminster Abbey / Profimedia Images

Regele i-a adus Reginei un ultim omagiu atunci când a condus-o pe ultimul drum alături de ceilalți membrii din Familia Regală Britanică. Majestatea Sa a rămas în amintirea tuturor ca o femeie puternică, care și-a dedicat întreaga viață poporului său. Charles a promis să urmeze exemplul mamei sale și să-și dedice viața poporului britanic. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×