Reclamă

Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Imagini rare din viața fostului monarh al Marii Britanii

A trecut un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral. Majestatea Sa a fost înconjurată în ultima sa zi de către membrii Familiei Regale Britanice.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 septembrie 2023, 10:54

Mama Regelui Charles s-a stins din viață după ce s-a aflat pe tronul Marii Britanii pentru 70 de ani. Regina a decedat la vârsta de 96 de ani. La acel moment se afla la reședința sa de vară, iar familia i-a fost alături până în ultimul moment. Majestatea Sa a avut parte de multe momente impresionante de-a lungul vieții sale.

Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul drum de către supuții săi pe data de 19 septembrie 2022. O ceremonie extraordinară a fost ținută la Capela St. George, Windsor. Oamenii din întreaga lume și-au arătat condoleanțele față de Familia Regală Britanică.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regina Elisabeta, într-un costum albastru, în Scoția
Majestatea Sa a sosit în Edinburgh alături de alți membrii ai familiei sale / Profimedia Images

O mulțime de admiratori ai Majestății Sale i-au adus acesteia un ultim tribut, la un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a am pregătit pentru tine câteva imagini de colecție din timpul vieții sale.

Reclamă

Regina Elisabeta era pasionată de cai

Una dintre cele mai mari pasiuni ale Majestății Sale avea legătură cu caii. Majestatea Sa participa deseori la cursele de cai, iar primul său ponei l-a primit la vârsta de patru ani. Elisabeta a luat lecții de echitație încă din copilărie.

Tânăra Regină Elisabeta alături de un cal negru
La funeraliile Majestății Sale a fost adus inclusiv unul din poneii săi preferați, Carltonlima Emma / Profimedia Images
Reclamă

Regina a fost văzută călărind până la începutul vârstei de 90 de ani. Poneii Majestății Sale au fost și ei prezenți la funeraliile Majestății Sale. Aceștia au fost conduși de către valetul personal al mamei Regelui Charles.

Majestatea Sa a iubit mereu câinii corgi

Regina Elisabeta a II-a a era cunoscută pentru iubirea sa deosebită față de câinii din rasa corgi. De-a lungul domniei sale, Regina a deținut mai mulți câini din această rasă.

Regina Elisabeta alături de Prințesa Margaret, Regina Mamă și REgele Geroge al VI-lea
Regele Geroge al VI-lea a pus mereu accentul pe importanța familiei / Profimedia Images

Prietenii săi blănoși apăreau deseori în fotografiile sale, iar animăluțele se bucurau de un tratament regal. După trecerea sa în neființă, câinii au ajuns în grija fiului său, Prințul Andrew.

Regina Elisabeta a trăit o frumoasă poveste de iubire alături de Prințul Philip

Una dintre cele mai frumoase povești de iubire din întreaga lume este cea a Reginei Elisabeta cu Prințul Philip. Majestatea Sa și Prințul Philip s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947, iar de atunci au fost de nedespărțit. Prințul Philip și-a dedicat întreaga viață soției sale.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, portret alb-negru
Întreaga lume deplânge pierderea Reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie la Castelul Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani / Profimedia Images

Acesta a sprijinit-o mereu pe Regină și s-a asigurat că o să-i fie aproape indiferent de ceea ce se va întâmpla. Prințul Philip s-a stins din viață înaintea soției sale, însă Regina a continuat să-l iubească chiar și după trecerea acestuia în neființă.

Regina Elisabeta iubea să locuiască la Castelul din Windsor

Unul dintre momentele preferate din viața Reginei era acela în care se retrăgea la Castelul din Windsor. Acesta era locul său preferat, iar motivul are la bază legătura strânsă dintre Regină și tatăl său.

Regele George al VI-lea avea o legătură specială cu domeniul de la Windsor, iar Regina obișnuia să-și petreacă verile din copilărie aici, scrie publicația BBC.

Regina Elisabeta a fost o mamă dedicată

Deși a avut pe umeri îndatoririle regale, Majestatea Sa a fost o mamă devotată și o bunică implicată. Regina a avut alături de soțul său patru copii. Regele Charles, Prințesa Anne, Prințul Edward și Prințul Andrew sunt cei care și-au condus mama pe ultimul drum. Regele Charles a povestit în trecut despre relația pe care a avut-o cu mama sa.

Prințul Philip și Regina Elisabeta, în curtea casei, alături de copii
Prințul Philip și Elisabeta s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați în Westminster Abbey / Profimedia Images

Regele i-a adus Reginei un ultim omagiu atunci când a condus-o pe ultimul drum alături de ceilalți membrii din Familia Regală Britanică. Majestatea Sa a rămas în amintirea tuturor ca o femeie puternică, care și-a dedicat întreaga viață poporului său. Charles a promis să urmeze exemplul mamei sale și să-și dedice viața poporului britanic. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×