Reclamă

Viața i s-a schimbat după succesul rolului din Gambitul Damei. Anya Taylor-Joy vorbește sincer despre succes

Anya Taylor-Joy vorbește sincer despre succes și despre cum i s-a schimbat viața după succesului rolului din Gambitul Damei. Actrița a primit primul ei Glob de Aur pentru performanța din serial.

Publicat: 3 aprilie 2021, 7:44 / Actualizat: 3 aprilie 2021, 14:31

Anya Taylor-Joy, în vârstă de 24 de ani, a fost premiată la categoria cea mai bună actriță într-o miniserie sau un film de televiziune pentru rolul din „The Queen's Gambit”. Ea a concurat la această categorie alături de nume mari din industria cinematografică. Printre competitoare au fost Cate Blanchett, Daisy Edgar-Jones, Nicole Kidamna și Shira Haas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anya Taylor-Joy vorbește sincer despre succes

Actrița apare pe coperta lunii aprilie a publicației Vanity Fair. Taylor a vorbit sincer despre cum jocul de șah și- a recăpătat strălucirea și a redevenit popular datorită rolului pe care l-a interpretat în producția Netflix, Gambitul Damei.

Anya a mărturisit cum de multe ori au glumit pe platourile de filmare că șahul va redeveni popular. Potrivit Etonline, vânzările pentru jocul de șah au crescut cu 125% după premiera serialului pe Netflix. Vedeta a mai spus că nu s-a gândit niciodată că ea este persoana care poate readuce în centrul atenției acest joc cu tradiție.

Încă mă gândesc. Cred că voi ajunge să înțeleg cu adevărat ce s-a întâmplat în acest an peste vreo cinci ani. Probabil că doar atunci voi știi ce s-a întâmplat de fapt.

– Anya Taylor-Joy

După ce a terminat de citit romanul cu același nume, lansat în anul 1983, Taylor-Joy a știut că acel rol este pentru și despre ea: „În secunda în care am închis cartea, mi-am dat seama că trebuie să-i dau personajului meu atât de multe. Trebuie să spun versiunea corectă a poveștii.”

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Anya Taylor Joy cu o perucă portocalie și un trench albastru în rolul lui Beth Harmon
Anya Taylor Joy a schimbat multe ținute pentru „Queen’s Gambit” / Profimedia Images

Un singur lucru a ajutat-o cu adevărat să înțeleagă personajul și să se conecteze cu el. S-a întâmplat după ce a terminat de citit romanul.

Reclamă

Atât Beth, cât și eu, mai ales în copilărie, am fost în mod inerent oameni singuri care căutau cu disperare o lume. Un loc în care simțeam că putem contribui, că însemnăm ceva, sau să simțim că vom fi primiți în ea. Beth s-a regăsit în șah, iar eu m-am regăsit în artă. Nu am simțit că aparțin unui mediu sau că am ceva de oferit cu adevărat până când nu am intrat pentru prima dată pe un platou de filmare.

– Anya Taylor-Joy

Sezonul 2 Gambitul Damei

Lansarea oficială a primului sezon Gambitul Damei a avut loc pe data de 23 octombrie pe platforma de streaming Netflix. La câteva zile după, numele serialului era pe buzele tuturor și ocupa primele poziții în topul preferințelor publicului.

În regia lui Scott Frank, Gambitul Damei a fost numit de critici un produs de neegalat. Producția abodează subiecte legate de gen, pictează un portret devastator al unui personaj care cade pradă dependenței și reușește să aducă șahul în preferințele publicului. Cu toate acestea, nu e de mirare că oamenii cer și un al doilea sezon.

Producătorul executiv William Horberg a declarat pentru Deadline: „Este minunat să știm că oamenii au îndrăgit serialul și vor să petreacă mai mult timp cu aceste personaje. Nu ne-am imaginat niciodată așa ceva. Am simțit că serialul a avut un final satisfăcător. Am permis publicului să se gândească cu privire la ceea ce se va întâmpla în continuare pentru Beth Harmon”.

Actorii nu ar spune nu unui nou sezon Gambitul Damei

Taylor-Joy a vorbit pentru T&C, spunând că nu va spune „niciodată nu” repetării rolului ei – cel care i-a adus recent un Glob de Aur. Ea a declarat că a apreciat cum s-a rezolvat povestea personajului ei.

„Ador personajul și cu siguranță aș reveni dacă mi se va cere. Dar mai cred că o lăsăm pe Beth într-un loc bun. Cred că și restul vieții sale va fi o aventură. Cred că povestea ei se termină într-un moment frumos al vieții ei”, a spus actrița.

Harry Melling, celebrul Dudley Dursley din filmele Harry Potter, a jucat rolul lui Harry Beltik, unul dintre competitorii lui Beth în serial. Acesta a declarat tot pentru publicația menționată mai sus că momentul în care se termină serialul este și punctul final al cărții.

Nu știu dacă mai poate exista o continuare. Nu mai avem suport material, dar s-au întâmplat lucruri și mai ciudate la Hollywood.

– Harry Melling

Cum încă nu există informații despre un al doilea sezon al serialului atât de îndrăgit, Gambitul Damei, fanii o pot urmări pe Anya Taylor-Joy în alte producții. Actrița a declarat că lucrează mult în această perioadă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×