Virginia Rogin s-a alăturat distribuției serialului românesc „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, iar nouă ni s-a alăturat pentru un interviu plin de povești minunate. Ne-am bucurat că a acceptat invitația noastră și că am putut să le oferim cititoarelor noastre o întâlnire de poveste cu celebra actriță.
Virginia Rogin, despre profesionalism și dedicare
În spatele unei femei puternice, cu o carieră de succes, se află un suflet vulnerabil. Virginia își încântă publicul cu personajele pe care le joacă de peste patru decenii. Puțini sunt cei care au avut șansa să o cunoască dincolo de scenă. Am descoperit o Virginia timidă, elegantă și cu lecții de viață impresionante.
– Cum ai descrie stilul tău de viață din această perioadă?
– La bază e munca. Am serialul, spectacolul cu Gaițele și îmi ocupă aproape tot timpul. Merg la înot când am timp, stau acasă și citesc, mă văd cu prietenii, ceva complet obișnuit.
– Cum te-ai descrie în trei cuvinte, altfel decât te știu cei de acasă?
– Timidă, chiar dacă nu par. Sunt foarte tenace și dau aparența că sunt o femeie puternică. Oamenii extrem de sensibili și timizi își fac din asta un fel de platoșă. Sunt vulnerabilă de felul meu, deși nu par. Sunt extrem de sensibilă și fragilă.
– Cum ai grijă de sufletul tău?
– Încerc să-l ocrotesc pe cât se poate. Încerc să mă înconjor de oameni care gândesc ca mine, cu care am gusturi și amintiri comune. E foarte greu în ziua de azi să poți să te refugiezi. E o avalanșă de informație negativă, atât de negativă încât este greu. Sunt vremuri în care trebuie să găsim metode prin care să ne apărăm.
Cum a arătat copilăria și perioada sărbătorilor pentru Virginia Rogin
Perioada Crăciunului este una cu totul deosebită. De cele mai multe ori ne duce cu gândul la copilărie și la familie. Virginia și-a amintit de acele momente și ne-a împărtășit și nouă câteva detalii despre cum arătau sărbătorile de iarnă pentru ea.
– Cum a arătat copilăria ta?
– A fost și cu bune, dar și cu rele. Nu sunt dintr-o familie bogată. Mama mea, în timpul copilăriei, a fost niște ani bolnavă. Eu eram ca un fel de mamă pentru fratele meu mai mic cu șase ani. Tata lucra în armată și era extrem de ocupat și prins cu ce făcea acolo. N-am o imagine feerică despre copilărie. A fost o copilărie mai cu obstacole, cu lucruri dulci-amare. Am crescut mult la bunicii mei, din zona Ceahlău. Lucrul ăsta mi-a dat forța, de acolo mi-am luat ceva și puterea. A contat mult pentru mine. Verile umblam desculță prin iarbă și petreceam timp mult cu bunica. Era o iubitoare de cultură. Ascultam amândouă teatru radiofonic, citeam tot felul de reviste. Încerc să mă duc măcar o săptămână pe an acolo să-mi încarc bateriile.
– Ce a însemnat Crăciunul pentru tine?
– Eu mergeam doar vara la bunici. Nu sunt foarte legată de obiceiurile de acolo din zonă. Însă am stat în Bacău și tot orașul era impregnat de tradițiile din acea zonă. Se venea cu capra și ursul. Erau tradiții frumoase. În Moldova, încă se țin tradițiile.
– Cum petreci acum sărbătorile de iarnă?
– Familia mea e toată în Moldova. Am doi veri care s-au stabilit în București, fiul meu este în America, iar soțul meu a murit. Uneori sunt tristă deoarece Crăciunul este o sărbătoare de familie. Stau cu prietenii, cu bucățica din familie care a venit în București.
Virginia Rogin, despre familie și vaiața profesională
– Ce rol a jucat familia în evoluția ta? Cum au reacționat când au aflat că vrei să fii actriță?
– Au jucat un rol foarte important. La această facultate erau doar șase locuri pe țară, la fete. Era considerată o facultate scumpă pentru că lucrai cu recuzită, cu costume. Mi s-a și cultivat de către un profesor această pasiune, el a văzut că am un sâmbure de talent. Părinții m-au susținut, chiar dacă nu m-au luat foarte în serios. A fost pentru prima dată când am plecată din Bacău în București. Am dat examen și am picat, prima sub linie. M-am trezit cu telefon acasă, după examen, de la directorul teatrului din Oradea. M-a invitat să vin la Oradea să joc. Era criză de actrițe tinere și existau niște posturi speciale. Mi-a dat curaj și m-am dus. Am locuit într-o cabină de teatru, m-am trezit într-o chestie care nu a fost deloc ușoară. Am intrat în viață brusc. După Oradea am plecat la Satu-Mare, iar apoi am ajuns la București.
– Dacă ți s-ar oferi ocazia să mulțumești unei persone, cui i-ai mulțumi și pentru ce?
– I-aș mulțumi fiului meu. De când avea 14 ani am rămas numai noi doi și l-am crescut singură. I-aș mulțumi pentru că a avut răbdare cu mine, că a suportat multe lucruri în timpul căsniciei mele. I-aș mulțumi că și-a păstrat iubirea intactă pentru mine și că era atât de mic, dar atât de înțelept și pentru că m-a iertat pentru toate.
– Ce a însemnat să faci primii pași în arta actorului sub îndrumarea lui Dem Rădulescu?
– El nu era așa cum îl știe lumea de pe scenă, de la televizor și de prin filme. Era un om extrem de serios și de sever. Foarte rar mă lăuda. Niciodată nu dădea mai mult de nota opt. A fost o perioadă minunată. Făceam o facultate foarte grea. Aveam extrem de mult de muncă. Aveam patru ore de actorie, ore de echitație, ore de dans, ore de scrimă. Enorm de multe lucruri.
Virginia Rogin, despre serialele românești și experiența producției „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”
Virginia Rogin s-a întors pe micile ecrane în rolul Elisabetei Pop. Rolul din serialul „Lasă-mă, îmi place! Camera 609” a făcut-o pe aceasta să cunoască actori tineri și dornici să evolueze. Anda Sârbei este colegă de platou cu Virginia. Poți să o cunoști mai bine prin intermediul interviului pe care l-a acordat echipei CaTine.ro.
– Ai prins o perioadă foarte rapidă de evoluție a serialelor românești, cum ai simțit tu toate aceste schimbări?
– Toate aceste schimbări au fost mereu în bine. A fost ceva nou pentru noi ca actori. Îmi pare rău că la noi nu au prins dublajele de seriale. Mi-am dorit foarte tare să joc într-un serial. Cu excepția unui singur serial, cred că am fost în toate. Eu nu reușesc din prima, aproape niciodată. Eu trebui să clădesc cărămidă cu cărămidă.
– Cum este experiența pe platourile serialului „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”
– Îmi place la nebunie. Îmi place foarte mult echipa. Am fost speriată la început. Între noi, actorii, e minunat. Nu e o distribuie foarte mare și suntem ca o familie.
– Care este definiția unei femei puternice?
– O femeie puternică nu prea e dorită de bărbați. Bărbații vor femei neajutorate, pisicuțe. O femeie puternică poate să incomodeze pentru că mai spune și adevărul, se impune. Femeia puternică începe să fie apreciată. O femeie puternică trebuie să fie dublată de feminitate. Dacă dispare feminitatea, atunci nu mai are niciun farmec. E o lume a bărbaților, dar e condusă de femei.
O poți urmări pe Virginia Rogin în rolul Elisabetei Pop într-unul dintre cele mai îndrăgite seriale românești. Producția „Lasă-mă, îmi place! Camera 609” este disponibilă exclusiv în platforma AntenaPLAY.