Reclamă

10 coșmaruri des întâlnite și semnificația lor. Al X-lea este de fapt un avertisment

Nimic nu strică odihna unei persoane decât să fie trezită de un coșmar în toiul nopții. Când continui să visezi că ești urmărită de o siluetă sau că ești atacată, este perfect normal să te trezești și să te simți anxioasă. Chiar dacă în acele momente te simți singură și speriată, încearcă să te liniștești și să te gândești că probabil ai experimentat unul dintre cele mai comune coșmaruri. Iată 10 coșmaruri des întâlnite și semnificația lor. Vezi ce mesaje încearcă organismul să-ți transmită în timpul nopții.

Publicat: 26 aprilie 2023, 6:50
O femeie frumoasă care stă acoperită sub pătură, fiind vizibil speriată, pentru a ilustra 10 coșmaruri des întâlnite și semnificația lor
Iată 10 coșmaruri des întâlnite și semnificația lor. Vezi ce mesaje încearcă organismul să-ți transmită în timpul nopții / Shutterstock

Coșmarurile sunt atât de răspândite încât aproape 50 % până la 85 % dintre adulți raportează că le experimentează ocazional, de obicei în ciclurile ulterioare ale somnului REM. În ciuda faptlui că că aceste coșmaruri sunt comune și banale, specialiștii susțin că nu cunosc în întregime motivul pentru care ele apar. Coșmarurile pot fi declanșate de mai mulți factori, inclusiv stres, anxietate sau traume din trecut.

Ce sunt coșmarurile

Coșmarurile sunt un tip de vis care provoacă sentimente de frică și anxietate. Principala diferență dintre un comar și un vis urât este că din coșmaruri te trezești speriat și panicat. Coșmarurile pot fi extrem de neplăcute și se pot manifesta în moduri diferite. Experții susțin că există trei tipuri de coșmaruri.

Coșmaruri recurente se referă la visele recurente pe care le ai de mai multe ori într-o perioadă lungă de timp. Datorită naturii repetitive a acestor vise, se crede că ele reprezintă un conflict nerezolvat sau dorințe reprimate.

Coșmaruri cu febră se referă la coșmarurile intense în urma cărora temperatura corpului poate crește. Acestea pot fi tulburătoare i se opresc pe măsură ce temperatura corpului scade.

Visele rele sunt deseori întâlnite. Majoritatea oamenilor uită 95 % din visele lor imediat ce se trezesc, însă visele vii și coșmarurile tind să aibă un impact mai durabil. Visele vii sunt caracterizate de emoții extreme și s-ar putea de multe ori că ești prezentă în vis, ceea ce poate fi șocant în cazul unui coșmar.

Reclamă

De ce avem coșmaruri noaptea

Există mai multe motive pentru care poți avea un coșmar într-o seară. Coșmarurile obișuiete te pot afecta, iar principala cauză a acestora este dată de stres.

Există și alte motive pentru care poți avea un astfel de coșmar. Luarea anumitor medicamente sau suplimente poate declanșa o varietate de coșmaruri comune. Medicamentele, cum ar fi antidepresivele, beta-blocantele și pastilele pentru somn, pot afecta activitatea creierului și neurotransmițătorii, care pot provoca schimbări în modul în care visăm.

Reclamă

Mesele grele înainte de culcare sunt un alt factor al apariției coșmarurilor. Mâncatul chiar înainte de culcare este larg asociat cu creșterea în greutate, dar și cu apariția cosmarurilor. O masă grea înainte de culcare poate determina creierul să devină mai activ, ceea ce duce la un somn agitat și crește șansele de a avea coșmaruri.

Apneea în somn  poate fi un alt motiv pentru care poți avea coșmaruri, spun cele mai recente studii ale specialiștilor.

Coșmaruri des întâlnite și semnificația lor

Dacă ai visat că ai căzut, că ți-ai pierdut dinții sau că ai fost urmărită, atunci ai experimentat unul dintre cele mai comune coșmaruri. Specialiștii au analizat care sunt cele mai comune coșmaruri și ce semnificații ar putea avea acestea.

Ești urmărită

A fi urmărită este unul dintre cele mai comune coșmaruri. Dacă visezi că ești urmărită de ceva sau cineva, atunci acesta este un indicator că fugi de ceva sau de cineva în viața reală. A fi urmărit ar putea fi, de asemenea, un semn că suprimi ceva în tine, cum ar fi furia, gelozia sau resentimentele. Dacă acesta este cazul, atunci urmăritorul ar putea fi de fapt o manifestare a emoțiilor tale reprimate.

Îți cad dinții

Ți s-a întâmplat vreodată să visezi că îți cad dinții? Căderea dinților poate însemna multe lucruri într-un coșmar. O interpretare mai veche spune că acest lucru arată o pierdere din viața ta, fie că este vorba de o despărțire, pierderea unui loc de muncă sau pierderea unei sume semnificative de bani.

Ești prinsă într-un incendiu

Un alt coșmar comun este acela că ești prinsă într-un incendiu. A visa că iei foc înseamnă că trebuie să fii conștientă de o schimbare care ar putea să-ți cauzeze probleme. Focul înseamnă transformare. Așadar, dacă visezi că iei foc, acest lucru poate însemna că ești pe cale să faci față unei situații care ar putea să-ți provoace probleme.

Ești împușcată

Coșmarurile legate de a fi împușcată sunt destul de frecvente, spun specialiștii. Acestea pot apărea ca urmare a unui film violent pe care l-ai vizionat recent, dar există și alte motive. Experții susțin că acest coșmar relevă faptul că te lupți pentru supraviețuire în viața de zi cu zi. Acest lucru poate indica faptul că te străduiești să-ți atingi obiectibele, însă șeti prinsă într-o situație inconfortabilă.

Visezi tornade

Tornadele ar putea să transmită faptul că ești mult prea grijulie și că anxietățile tale cresc. Tornadele ar putea fi, de asemenea, un simbol al unei situații care ți scapă de sub control. Acestea sunt simboluri ale emoțiilor extreme și ale pierderii controlului. Află mai multe și despre consumul unui pahar de vin înainte de culcare.

Cazi în gol

Acesta se află pe lista cu coșmaruri des întâlnite, află și semnificația lor. Aproape toată lumea s-a trezit după ce a visat că a căzut brusc în neant. Acesta este unul dintre cele mai comune coșmaruri. Coșmarurile legate de cădere sunt deseori asociate cu pierderea controlului asupra unei situații din viața ta. De asemenea, pot reprezenta neputința, vulnerabilitatea și sentimentul de a fi copleșit.

Te îneci

Înecul în vise poate fi un semn că te simți copleșită de un lucru din viața ta. Poate că ești blocată în sarcinile pe care le ai la locul de muncă sau încerci din răsputeri să ai un echilibru în viață. Oricare ar fi cazul, dacă visezi că te îneci, s-ar putea să vrei să faci un pas înapoi de la responsabilitățile tale și să-ți acorzi puțin timp pentru a te relaxa.

Ești atacată

Atacul într-un coșmar este destul de des întâlnit, spun specialiștii. Acest vis poate apărea dacă ai o teamă intensă de o situație specific. Atacatorul din vis ar putea reprezenta ceva din viața ta reală de care îți este foarte teamă.

Infestare cu gândaci

Infestările cu insecte se află printre coșmarurile comune. Acest coșar are două interpretări. Prima simbolizează sentimentele de vinovăție care se strecoară în viața ta. A doua interpretare presupune apariția unor probleme de sănătate.

Ești prinsă într-un vis

Deși pare neobișnuit, multe persoane au visat că sunt prinse într-un vis. Acest coșmar ar putea însemna că încerci din greu să eviți ceva care trebuie confruntat, fie că este o persoană sau o emoție. Acest coșmar ar mai putea însemna că te simți prinsă într-o situație dificilă în viața reală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O balerină într-o rochie albastră cu alb pentru a ilustra una dintre cele tri zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se vor confrunta cu multe probleme. Zodiile sunt influențate de energia venită din partea planetei Neptun. Cele mai multe...
3
O femeie îmbrăcată în rochie cu tul, care ține reprezentarea lunii în mână
Horoscop
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023. Ce aduce Luna Căpșună pentru 3 nativi ai zodiacului
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023 va afecta aceste 3 semne astrologice. Această Lună plină în Săgetător va fi un eveniment cosmic puternic, care are potențialul de a avea un impact profund...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×