Reclamă

10 ingrediente pe care le poți pune în apă pentru a avea un gust mai bun. Trucuri pentru a rămâne hidratată

Descoperă 10 ingrediente pe care le poți pune în apă pentru a îi oferi un gust mai bun. Hidratarea este extrem de importantă, cu atât mai mult în sezonul cald, când temperaturile sunt ridicate. Dacă nu bei suficientă apă, poți avea probleme de sănătate, cum ar fi constipația și tensiunea arterială ridicată.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 15 iunie 2024, 6:57

Așadar, trebuie să menții o hidratare optimă, deoarece este esențială pentru sănătatea generală. Dacă acest lucru reprezintă o provocare pentru tine, deoarece nu îți place gustul apei simple, urmează câteva trucuri simple.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

10 ingrediente pe care le poți pune în apă pentru a avea un gust mai bun

Din fericire, poți adăuga aceste ingrediente în apă pentru a îi îmbunătăți gustul și beneficiile pentru sănătate.

Lămâie

Feliile de lămâie și sucul de lămâie se numără printre cei mai populari aditivi pentru apă. Lămâile adaugă o aromă picantă și citrică la apă, ceea ce poate crește consumul de apă, dar ele furnizează și mai mulți nutrienți și compuși vegetali benefici.

De exemplu, lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C, care este esențială pentru funcția imunitară și are efecte antioxidante puternice. Doar două linguri de suc de lămâie asigură 13% din necesarul zilnic de vitamina C. Adăugarea feliilor de lămâie sau a sucului de lămâie în apă te poate ajuta să menții nivelurile optime de vitamina C.

Reclamă

Suc de cireșe amare

Sucul de cireșe amare are o aromă dulce și ușor acrișoară, perfectă pentru fi adaugată în apa plată. Adăugarea sucului de cireșe amare în apă poate fi o alegere deosebit de inteligentă dacă mergi la sală. Este o modalitate ușoară și delicioasă care susține recuperarea musculară.

Cercetările sugerează că consumul de suc de cireșe amare ar putea facilita recuperarea musculară. Reduce durerile musculare cu debut întârziat, un tip de leziune musculară comună care provoacă simptome precum umflături, durere sau rigiditate după exercițiile fizice. Sucul de cireșe amare conține compuși antiinflamatori, inclusiv antociani, care pot ajuta la reducerea leziunilor musculare, potrivit specialiștilor.

Reclamă

Felii de ghimbir sau suc de ghimbir

Printre cele 10 ingrediente pe care le poți pune în apă pentru a îi schimba gustul se află și feliile de ghimbir. Dacă îți place ceaiul de ghimbir, feliile de ghimbir sau sucul de ghimbir ar putea deveni noul tău aditiv preferat pentru apă.

Ghimbirul conține substanțe antioxidante și antiinflamatorii. Acești compuși combat inflamația prin inhibarea anumitor căi proinflamatorii și prin scăderea nivelului de proteine inflamatorii.

Pulbere de magneziu

Magneziul este un mineral necesar pentru reglarea zahărului din sânge, contracția musculară și menținerea tensiunii arteriale. Suplimentele de magneziu pot contribui la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Suplimentele de magneziu sunt disponibile sub mai multe forme, inclusiv sub formă de pulbere, dintre care unele sunt aromate.

Adăugarea pulberii de magneziu în apă poate fi benefică pentru sănătate în mai multe moduri, ajută la reducerea glicemiei și a tensiunii arteriale și îmbunătățește constipația.

Suc de rodie

Rodiile și sucul de rodie sunt bogate în compuși vegetali protectori cu activitate antioxidantă și antiinflamatoare. Consumul regulat de suc de rodie ar putea fi benefic pentru sănătatea inimii prin reducerea tensiunii arteriale și poate susține îmbunătățirea memoriei. Adăugă un strop de suc de rodie în apa pe care o bei, pentru a evita deshidratarea organismului.

Pulberi electrolitice

Pulberile de electroliți sunt suplimente alimentare care conțin de obicei sodiu, potasiu și fosfor, minerale esențiale pentru sănătate. Adăugarea pulberilor de electroliți la apă poate ajuta la optimizarea stării de hidratare, în special dacă transpiri frecvent, deoarece astfel pierzi lichide și electroliți.

Mentă

Frunzele de mentă pot adăuga un gust și o aromă răcoritoare apei, care poate fi deosebit de utilă atunci ai grețuri. Încearcă să combini frunzele de mentă și sucul de ghimbir sau ghimbirul feliat în apa ta, pentru beneficii suplimentare asupra sănătății.

Felii și suc de portocale și grepfrut

Citricele, cum ar fi portocalele și grepfrutul, sunt pline de aromă și pot ajuta la un gust mai plăcut al apei. De asemenea, acestea sunt bogate în compuși care promovează sănătatea, cum ar fi polifenolii, precum acidul ferulic. Sporirea aportului de alimente bogate în polifenoli susține sănătatea celulară și reduce riscul de afecțiuni cum ar fi bolile neurodegenerative.

Hibiscus

Ceaiul de hibiscus are un gust fructat și ușor acrișor și îl poți savura cald sau rece. Infuzarea apei cu frunze libere de hibiscus sau cu pliculețe de ceai de hibiscus va da băuturii o culoare de roșu rubiniu. Ceaiul de hibiscus este bogat în antociani, care au puternice efecte antioxidante și antiinflamatorii în organism.

Ceai verde

Ceaiul verde este un alt tip de ceai care poate fi foarte benefic pentru schimbarea gustului apei. Ca și ceaiul de hibiscus, poți savura ceaiul verde cald sau rece și este delicios dacă îl asociezi cu alți aditivi pentru apă, precum ghimbirul și lămâia.

Ceaiul verde este o sursă concentrată de antioxidanți polifenoli și are efecte puternice de protecție celulară și antiinflamatoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×