Așadar, trebuie să menții o hidratare optimă, deoarece este esențială pentru sănătatea generală. Dacă acest lucru reprezintă o provocare pentru tine, deoarece nu îți place gustul apei simple, urmează câteva trucuri simple.
10 ingrediente pe care le poți pune în apă pentru a avea un gust mai bun
Din fericire, poți adăuga aceste ingrediente în apă pentru a îi îmbunătăți gustul și beneficiile pentru sănătate.
Lămâie
Feliile de lămâie și sucul de lămâie se numără printre cei mai populari aditivi pentru apă. Lămâile adaugă o aromă picantă și citrică la apă, ceea ce poate crește consumul de apă, dar ele furnizează și mai mulți nutrienți și compuși vegetali benefici.
De exemplu, lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C, care este esențială pentru funcția imunitară și are efecte antioxidante puternice. Doar două linguri de suc de lămâie asigură 13% din necesarul zilnic de vitamina C. Adăugarea feliilor de lămâie sau a sucului de lămâie în apă te poate ajuta să menții nivelurile optime de vitamina C.
Suc de cireșe amare
Sucul de cireșe amare are o aromă dulce și ușor acrișoară, perfectă pentru fi adaugată în apa plată. Adăugarea sucului de cireșe amare în apă poate fi o alegere deosebit de inteligentă dacă mergi la sală. Este o modalitate ușoară și delicioasă care susține recuperarea musculară.
Cercetările sugerează că consumul de suc de cireșe amare ar putea facilita recuperarea musculară. Reduce durerile musculare cu debut întârziat, un tip de leziune musculară comună care provoacă simptome precum umflături, durere sau rigiditate după exercițiile fizice. Sucul de cireșe amare conține compuși antiinflamatori, inclusiv antociani, care pot ajuta la reducerea leziunilor musculare, potrivit specialiștilor.
Felii de ghimbir sau suc de ghimbir
Printre cele 10 ingrediente pe care le poți pune în apă pentru a îi schimba gustul se află și feliile de ghimbir. Dacă îți place ceaiul de ghimbir, feliile de ghimbir sau sucul de ghimbir ar putea deveni noul tău aditiv preferat pentru apă.
Ghimbirul conține substanțe antioxidante și antiinflamatorii. Acești compuși combat inflamația prin inhibarea anumitor căi proinflamatorii și prin scăderea nivelului de proteine inflamatorii.
Pulbere de magneziu
Magneziul este un mineral necesar pentru reglarea zahărului din sânge, contracția musculară și menținerea tensiunii arteriale. Suplimentele de magneziu pot contribui la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Suplimentele de magneziu sunt disponibile sub mai multe forme, inclusiv sub formă de pulbere, dintre care unele sunt aromate.
Adăugarea pulberii de magneziu în apă poate fi benefică pentru sănătate în mai multe moduri, ajută la reducerea glicemiei și a tensiunii arteriale și îmbunătățește constipația.
Suc de rodie
Rodiile și sucul de rodie sunt bogate în compuși vegetali protectori cu activitate antioxidantă și antiinflamatoare. Consumul regulat de suc de rodie ar putea fi benefic pentru sănătatea inimii prin reducerea tensiunii arteriale și poate susține îmbunătățirea memoriei. Adăugă un strop de suc de rodie în apa pe care o bei, pentru a evita deshidratarea organismului.
Pulberi electrolitice
Pulberile de electroliți sunt suplimente alimentare care conțin de obicei sodiu, potasiu și fosfor, minerale esențiale pentru sănătate. Adăugarea pulberilor de electroliți la apă poate ajuta la optimizarea stării de hidratare, în special dacă transpiri frecvent, deoarece astfel pierzi lichide și electroliți.
Mentă
Frunzele de mentă pot adăuga un gust și o aromă răcoritoare apei, care poate fi deosebit de utilă atunci ai grețuri. Încearcă să combini frunzele de mentă și sucul de ghimbir sau ghimbirul feliat în apa ta, pentru beneficii suplimentare asupra sănătății.
Felii și suc de portocale și grepfrut
Citricele, cum ar fi portocalele și grepfrutul, sunt pline de aromă și pot ajuta la un gust mai plăcut al apei. De asemenea, acestea sunt bogate în compuși care promovează sănătatea, cum ar fi polifenolii, precum acidul ferulic. Sporirea aportului de alimente bogate în polifenoli susține sănătatea celulară și reduce riscul de afecțiuni cum ar fi bolile neurodegenerative.
Hibiscus
Ceaiul de hibiscus are un gust fructat și ușor acrișor și îl poți savura cald sau rece. Infuzarea apei cu frunze libere de hibiscus sau cu pliculețe de ceai de hibiscus va da băuturii o culoare de roșu rubiniu. Ceaiul de hibiscus este bogat în antociani, care au puternice efecte antioxidante și antiinflamatorii în organism.
Ceai verde
Ceaiul verde este un alt tip de ceai care poate fi foarte benefic pentru schimbarea gustului apei. Ca și ceaiul de hibiscus, poți savura ceaiul verde cald sau rece și este delicios dacă îl asociezi cu alți aditivi pentru apă, precum ghimbirul și lămâia.
Ceaiul verde este o sursă concentrată de antioxidanți polifenoli și are efecte puternice de protecție celulară și antiinflamatoare.