Reclamă

5 moduri esențiale de a nu te pierde pe tine într-o relație. Află secretul fericirii în cuplu

Indiferent dacă ești într-o relație sau singură, este esențial să nu renunți la tine. Dacă te pierzi atunci când ești într-o relație sentimentală sau o căsătorie, este nociv, avertizează psihologii. Descoperă 5 moduri esențiale de a nu te pierde pe tine într-o relație, recomandate de specialiștii de cuplu.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 20 iunie 2024, 9:41

Ne petrecem o mare parte din viață încercând să aflăm cine suntem și construindu-ne identitatea. Nu e de mirare că una dintre cele mai mari frici ale oamenilor este aceea de a se pierde pe ei înșiși când sunt implicați într-o relație.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși este normal ca atunci când ești în cuplu să începi să faci totul în echipă, unul dintre cele mai importante elemente ale succesului unei relații este să îți păstrezi identitatea. Ea menține o relație sănătoasă și echilibrată.

5 moduri esențiale de a nu te pierde pe tine într-o relație

A te pierde pe tine te poate face să te simți blocată în cadrul relației. Mai mult, poți rămâne cu dorințe neîmplinite. Află de la experții în terapie de cuplu consultați de Yourtango ce poți face ca să-ți recâștigi identitatea atunci când simți că ești pe punctul de a o pierde.

Ieși regulat cu prietenii

Chiar dacă relația ta este una fericită, este esențial să menții relații sănătoase și în exterior, alături de prieteni și de familie. Dacă cuplul pe care îl formezi e unul de succes nu înseamnă că viața ta socială se limitează la partener.

Reclamă

Urmează-ți pasiunile

Nu ignora proiectele tale personale și pasiunile care îți însuflețesc viața. Amintește-ți ce îți aducea împlinire înainte de a-l întâlni pe partenerul de cuplu.

Pasiunile tale sunt probabil unul dintre motivele pentru care celălalt s-a îndrăgostit de tine. Așadar, nu lăsa să se piardă această parte vitală a identității tale.

Reclamă

Petrece un weekend departe de partener

Cercetările dovedesc că timpul petrecut departe de perechea de viață te poate ajuta să te simți mai independentă și mai împlinită pe plan personal.

În plus, dacă ești într-un parteneriat domestic sau ești căsătorită, timpul petrecut fără celălalt te poate face să îi simți lipsa. Ceea ce va accentua apropierea dintre voi în momentul reunirii.

Învață ceva nou despre tine însăți

Dezvoltarea personală este un factor cheie în menținerea independenței tale. Participă la un workshop sau seminar, învață cum să meditezi, învață să cânți la un instrument, descoperă mereu ceva nou despre tine. A învăța cum să te reinventezi în cadrul relației tale este de neprețuit.

Găsește un hobby căruia să i te dedici

Lasă-ți pasiunile să se dezvolte și găsește-ți un hobby sau mai multe cărora să li te dedici. Îți place să pictezi? Vrei să înveți scrierea creativă pentru primul tău roman? Iubești animalele și vrei să le salvezi pe cele abandonate? Indiferent ce pasiuni te animă, ajută-le să se manifeste. Găsește mereu lucruri pe care le iubești și care îți bucură sufletul.

Oamenii care se pierd pe ei înșiși în relații tind să regrete această decizie mai târziu. Așadar menține-te proactivă și păstrează-ți identitatea și viața socială. Căsătoria sau relația ta vor avea numai de câștigat. Pe de altă parte, este esențial să recunoști din timp anumite semne care arată că relația ar putea să nu funcționeze.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×