Reclamă

5 moduri prin care poți descifra comportamentul cuiva. La ce trebuie să fii foarte atentă, potrivit experților

Deseori ne întrebăm care este motivul din spatele acțiunilor celorlalți, în special dacă instinctul îți spune că ceva nu e în regulă. Deși nu putem citi gândurile altora, putem observa anumite semne subtile ale lor. Descoperă 5 moduri prin care poți descifra comportamentul cuiva, potrivit experților. Astfel vei cunoaște dacă cineva e sincer cu tine sau are intenții lipsite de onestitate.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 4 mai 2024, 7:02

Aceste observații descrise detaliat de experți îți pot confirma ceea ce îți spune deja intuiția. Ele te pot ajuta să afli dacă cineva disimulează sau pur și simplu încearcă să te inducă în eroare, potrivit experților citați de YourTango.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 moduri prin care poți descifra comportamentul cuiva

Comunicarea non-verbală este greu de simulat. Dacă știi să fii atentă la anumite semne, poți identifica relativ repede o persoană care te minte.

1. Fii atentă la direcția privirii celuilalt

Un indiciu cheie pentru a descifra intențiile reale ale persoanei cu care vorbești este să observi dacă aceasta evită contactul vizual. În acest mod poți ști dacă te minte sau cel puțin dacă îți ascunde ceva.

2. Postura trădează adevăratele intenții

Reclamă

Intențiile și sentimentele unei persoane pot interfera destul de mult cu limbajul corpului său. Acordă atenție indiciilor non-verbale cum ar fi brațele încrucișate (care pot fi interpretate ca o atitudine defensivă), evitarea contactului vizual (nervozitate sau necinste), contactul vizual direct (agresivitate sau încredere de sine exagerată) și postura.

Astfel, o postură deschisă poate sugera sinceritatea și disponibilitatea unei persoane, în vreme ce una închisă va sugera opusul.

3. Interpretează tonul vocii

Reclamă

În mod frecvent, felul în care vorbește celălalt trădează mai mult despre o persoană decât cuvintele propriu-zise. O voce monotonă, naturală poate fi un semn al încrederii în sine, în vreme ce vorbitul rapid și pe un ton ridicat poate fi un semn al entuziasmului, dar și al anxietății.

4. Limbajul corpului celuilalt conține informații relevante

Toți vorbim prin limbajul corpului nostru. Acesta poate dezvălui despre celălalt ceea ce cuvintele nu pot sau ne induc în eroare.

Fii atentă dacă celălalt își ține corpul rigid (brațele încrucișate, genunchii strâns lipiți). Este un indiciu că se simte inconfortabil în prezența ta, poate chiar se teme să se deschidă.

Genunchii, picioarele sau mâinile care tremură, frământarea mâinilor și inabilitatea de a sta așezat trădează anxietatea. A-ți aranja constant părul sau hainele vorbește despre atenția anxioasă la imagine, dar și despre o stare de insecuritate. Incapacitatea de a privi în ochi poate însemna timiditate, rezervă sau teama de ceea ce poți vedea în ochii celuilalt. 

5. Acordă atenție albului ochilor celuilalt

Potrivit psihologului Terry Vaughn, ochii sunt mai puțin albi când zâmbești cu adevărat. Când partea albă a ochilor se reduce, transmiți involuntar că ești cu adevărat fericit și te bucuri, explică specialistul pentru sursa citată. Ochii larg deschiși sunt un indiciu de teamă, surpriză sau furie, emoții care sunt însoțite de o anumită cantitate de adrenalină.

Alte moduri de a remarca un zâmbet autentic se referă la „o scânteie” în ochi sobri de obicei. Aceasta se formează la colțul ochilor, iar colțurile gurii sunt ridicate, aliniate cu cele ale ochilor.

Este important de reținut că zâmbetul fiecăruia este diferit și unic, iar cantitatea de alb din ochii unei persoane nu este singurul indicator pe care să te bazezi dacă vrei să detectezi simularea sau alte semnale de alarmă. Totuși, în final e bine să te bazezi pe instinct.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
2
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
3
O femeie care se uită în frigider, noaptea
Sănătate
Pași pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Obiceiurile pe care specialiștii le interzic
Renunță la aceste obiceiuri dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală. Dacă reușești să o elimini poți reduce și riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Ai mai jos...
4
fată frumoasă pe un lac ține o lună în mână într-un apus
Horoscop
Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele
Nu de puține ori, mișcările astrale i-au influențat pe nativi. Află cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea lunii. Atrag după sine noi începuturi, asta dacă există dorințe de schimbare. Optimismul și...
5
Șarlotă de căpșuni și pișcoturi pe un platou de sticlă
Rețete
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca...
PARTENERI
×