Experți sugerează să consumi fructe și legume chiar și în afara sezonului lor. Mulți experți recomandă legumele congelate în detrimentul celor proaspete. De fapt, multe dintre acestea ar fi mai bogate în nutrienți decât cele proaspete.
6 legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaspete
Odată ce o leguma este culeasă, aceasta începe să piardă nutrienți, spun experții. Cu toate acestea, legumele congelate trec prin acest proces rapid, atunci când se află în punctul de coacere maximă.
Procesul de congelare blochează vitaminele și mineralele și oprește descompunerea nutrienților. Legumele trec, de asemenea, prin procesare, depozitare și transport, ceea ce înseamnă că până ajung la raft sau în bucătărie, calitatea nutrienților rămași poate fi afectată.
Ca un bonus, cumpărarea legumelor congelate este mult mai prietenoasă cu bugetul decât achiziționarea legumelor proaspete. Specialiștii observă, de asemenea, că legumele congelate au o perioadă de valabilitate mai mare decât legumele proaspete.
Aceste legume preambalate au fost deja curățate și pregătite, făcându-le perfecte pentru gătit imediat ce sunt scoase din congelator. Mai jos găsești o listă de legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaste.
Broccoli
Broccoli este bogat în vitamina C și K, fibre și mulți alți nutrienți esențiali.
Conform specialiștilor, broccoli congelat își păstrează culoarea verde, dar și nutrienții benefici organismului.