Reclamă

6 legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaspete. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta

Aceste 6 legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaspete au fost recomandate de nutriționiști. A avea o dietă echilibrată nu este întotdeauna ușor, dar îți poate aduce beneficii nenumărate. Consumul unei diete bogate în legume ajută la furnizarea vitaminelor și mineralelor necesare pentru un organism puternic.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 octombrie 2024, 7:11

Experți sugerează să consumi fructe și legume chiar și în afara sezonului lor. Mulți experți recomandă legumele congelate în detrimentul celor proaspete. De fapt, multe dintre acestea ar fi mai bogate în nutrienți decât cele proaspete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaspete

Odată ce o leguma este culeasă, aceasta începe să piardă nutrienți, spun experții. Cu toate acestea, legumele congelate trec prin acest proces rapid, atunci când se află în punctul de coacere maximă.

Procesul de congelare blochează vitaminele și mineralele și oprește descompunerea nutrienților. Legumele trec, de asemenea, prin procesare, depozitare și transport, ceea ce înseamnă că până ajung la raft sau în bucătărie, calitatea nutrienților rămași poate fi afectată.

Ca un bonus, cumpărarea legumelor congelate este mult mai prietenoasă cu bugetul decât achiziționarea legumelor proaspete. Specialiștii observă, de asemenea, că legumele congelate au o perioadă de valabilitate mai mare decât legumele proaspete.

Aceste legume preambalate au fost deja curățate și pregătite, făcându-le perfecte pentru gătit imediat ce sunt scoase din congelator. Mai jos găsești o listă de legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaste.

Reclamă

Broccoli

Broccoli este bogat în vitamina C și K, fibre și mulți alți nutrienți esențiali.

Conform specialiștilor, broccoli congelat își păstrează culoarea verde, dar și nutrienții benefici organismului.

Reclamă

Spanacul

Spanacul este plin de fier și o multitudine de vitamine. Indiferent de rețelele în care alegi să-l folosești, spanacul congelat va avea la fel de mulți nutrienți ca cel proaspăt.

Mazăre

Această leguminoasă este o sursă excelentă de proteine și fibre. Mazăre congelată ar fi mai bogată în nutrienți decât cea proaspătă. Este o leguminoasă care poate fi inclusă cu ușurință într-o mulțime de preparate sănătoase.

Ardeiul gras

Ardeiul gras este o sursă excelentă de vitamina A și C. Deoarece congelare alor nu afectează textura crocantă, ardeiul congelat este o alegere ideală pentru atunci când îți dorești un preparat savuros și bustos.

Conopidă

Conopida este o sursă excelentă de fibre. Aceasta se gătește bine atunci când este folosită direct din congelator. Această legumă poate fi folosit ți ca înlocuit sărac în carbohidrați pentru orez, spun specialiștii de la EatThis.

Amestecurile de legume

Deseori găsim în magazine pungi cu amestecuri de legume. Aceste amestecuri sunt un adevărat curcubeu de savoare, minerale și vitamine. Dacă îți dorești să-ți crești aportul de nutrienți, atunci aceste legume pot fi ideale pentru tine.

Cum congelezi corect legumele

Dacă nu vrei să cumperi legume congelate, atunci poți să faci tu propriul mix acasă. Tot ce trebuie să faci este să-ți cumperi legumele proaspete și să le pregătești pentru congelare.

Este necesar să folosești recipiente concepute special pentru congelator. Pungile pentru sandvisuri pot fi ideale pentru a congela conaități mici de legume, spun specialiștii. Următorul pas constă în spălarea atentă a legumelor. Specialiștii reomandă să îndepărtezi cu mare atenția impuritățile care s-ar putea afla pe legumele tale.

Șterge legumele, iar mai apoi toacă-le pentru a le putea depozita în pungile deja pregătit.

Specialiștii în bucătărie recomandă să lași spațiu între pungile de legume pe care urmează să le congelezi. Este important să te gândești la controlul porțiilor atunci când alegi să congelezi legumele preferate. Încearcă să nu umpli pungile de congelare până la refuz, ci să lași spațiu legumelor pentru momentul în care vor îngheța.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Sufleu de mere în două vase, decorate cu felii de mere, batoane de scorțișoară, anason stelat și fulgi de migdale
Rețete
Sufleu de mere. Rețeta unui desert pufos și delicios
Desertul sufleu de mere este simplu și ușor de preparat, perfect pentru iubitorii de fructe și pentru cei care apreciază deserturile fine, cu o textură pufoasă și delicată. Acest preparat combină aroma dulce și...
2
O femeie frumoasă care ține în brațe un inorog
Horoscop
3 zodii manifestă norocul în mod natural. Cine sunt nativii care au parte de reușite
3 zodii manifestă norocul în mod natural. Acești nativi vor avea parte de reușite pe tot parcursul acestei zile. Se anunță o perioadă extraordinară pentru nativii care îndrăznesc să viseze cu ochii deschiși. Cele...
3
Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat feliată pe un tocător și o căpățână de usturoi
Rețete
Pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat
Această pâine de casă cu usturoi, unt și pătrunjel în aluat este perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei, având o textură aerată și o aromă bogată. Spre deosebire de pâinea...
4
Adriana Lima, colaj de imagini cu chipul ei
Divertisment
A primit critici pentru chipul ei, dar Adriana Lima le-a demonstrat tuturor că are locul ei pe podium. Ce mesaj a avut modelul pentru valul de reacții negative de anul trecut
A primit critici pentru chipul ei, dar Adriana Lima le-a demonstrat tuturor că are locul ei pe podium la Victoria’s Secret 2024, după o pauză de 6 ani. Adriana Lima a arătat incredibil când...
5
O femeie matură care se machiază
Frumusețe
Greșeli de machiaj care te pot îmbătrâni și mai mult după 50 de ani, potrivit specialiștilor în make-up. Secretele lor au fost dezvăluite
Make-up artiștii profesioniști cu experiență au o mulțime de secrete care merită dezvăluite. Ele ne pot ușura viața, mai ales după o anumită vârstă. Oricât de mult ai avea grijă de pielea ta, trecerea...
PARTENERI
×