Reclamă

Dacă mănânci asta la cină vei continua să arzi calorii toată noaptea. Ce e important să integrezi în masa de seară

Află ce să mănânci la cină ca să arzi calorii toată noaptea. Dacă te afli în plin proces de pierdere în greutate, nu neglija importanța cinei pentru dieta ta. Este cunoscut faptul că micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei, dar și cina un rolul important în dietă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 7 octombrie 2024, 7:11

Ultima masă a zilei poate juca un rol important în procesul de pierdere în greutate, dacă mânânci anumite alimente. Corpul va continua să ardă calorii în timp de dormi. Iată ce să incluzi în dieta ta pentru masa de seară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii toată noaptea

Menținerea unui deficit caloric este o metodă eficientă care te poate ajuta să slăbești. În același timp, însă, alegerea alimentelor potrivite pentru cină poate duce la beneficii majore pentru metabolism și pierderea în greutate.

Ca să înțelegi cum poate influența dieta ta organismul să ardă în continuare calorii după masă, este nevoie să știi ce este efectul termic al alimentelor, cunoscut sub prescurtarea TEF.

Efectul termic se referă la energia consumată de organism pentru a procesa și metaboliza alimentele pe care le consumi. Potrivit specialiștilor în nutriție, unii nutrienți au nevoie de mai multă energie pentru a fi digerați, absorbiți și metabolizați.

Dintre toate alimentele, proteinele au un efect termic mai mare decât grăsimile sau carbohidrații. Acest lucru înseamnă că proteinele cresc mai mult rata metabolică. Practic, o parte din caloriile pe care alimentele pe care le mănânci le au sunt utilizate în procesul de digestie și absorbție.

Reclamă

Proteinele cauzează TEF mai mare în organism, aproximativ 20–30% din conținutul energetic al proteinelor ingerate, în comparație cu carbohidrații (5–10%) și grăsimile (0–3%).

„Efectul termic al mâncatului este de aproximativ 10% din rata metabolică de odihnă”, spune Dr. Mark D. Haub, profesor de nutriție la Universitatea de Stat din Kansas. „Cu toate acestea, mulți factori pot influența acest lucru, inclusiv ora mesei.”, a adăugat Haub.

Ce alimente să incluzi în meniul pentru cină

Reclamă

Specialiștii îți spun ce să mănânci la cină ca să arzi calorii toată noaptea. O opțiune bună de cină pentru beneficiile aduse metabolismului constă într-o masă bogată în proteine. Nutriționiștii recomandă să alegi proteine slabe, cum ar fi puiul la grătar asociat cu legume fibroase, precum broccoli.

Ambele alimente sunt bogate în nutrienți și au și un efect termic ridicat. Astfel, consumul acestora îți poate stimula organismul să ardă calorii chiar și după masă, când corpul se află în repaus. Este indicat să gătești alimentele la grătar sau la cuptor, pentru a își menține valorile nutriționale.

Dietele bogate în proteine sunt asociate și cu o senzație de sațietate ridicată. De asemenea, este cunoscut faptul că proteinele oferă un ajutor suplimentar când vine vorba de pierderea naturală în greutate.

O porție alcătuită dintr-un piept mediu de pui la grătar conține aproximativ 26 de grame de proteine. Dacă adaugi acestei farfurii o cană de broccoli fiert, vei obține un aport suplimentar de 5 grame de fibre și alte 4 grame de proteine.

Broccoli este considerat unul dintre alimentele care furnizează cel mai mare aport de fibre pentru organism. De asemenea, este un aliment recomandat pentru un ten sănătos și luminos. Legumele contribuie la un conținut suplimentar de apă în corp. Acest lucru te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal portocaliu
Horoscop
Zodii care primesc binecuvântări din partea Universului pe 7 octombrie 2024. Viitorul sună promițător
Pregătește-te pentru o zi binecuvântată din Univers, plină de revelații majore și câteva momente extraordinare de dragoste și bucurie. Ai mai jos lista cu zodii care primesc binecuvântări din partea Universului pe 7 octombrie...
2
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
3
Tort Malakoff pe platou, alături de două cești cu ceai și două farfurii cu o paletă de inox
Rețete
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Rețeta de tort Malakoff poate fi alegerea potrivită pentru un eveniment deosebit în familie sau pur și simplu pentru a-i impresiona pe cei dragi. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele sunt simple și...
4
Dulceață de gutui rase în bol și în borcan, alături de gutui proaspete
Rețete
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile...
5
Pastă de avocado cu ou
Sănătate
Cea mai bună pâine pentru pasta de avocado. Ce să alegi ca să te bucuri de cel mai intens gust
Deliciul pâinei prăjite cu avocado constă în simplitatea sa, necesitând doar pâine și avocado copt pentru a se completa. Dar asta înseamnă, de asemenea, că este important să acorzi prioritate calității și tipului de...
PARTENERI
×