Reclamă

6 modele ochelari de soare în trend. Sfaturi pentru alegerea formei de la specialiști

Există 6 modele ochelari de soare în trend, potrivit unui top realizat de o publicație internațională. Află prețioase sfaturi pentru alegerea formei de la specialiști și vei atrage atenția tuturor.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 17 august 2023, 6:24

Istoricii consideră că primii ochelari de soare au apărut în 1752. În acel an, opticianul englez James Ayscough a inventat ochelari speciali colorați, care aveau și piese laterale colorate. Odată cu evoluțiile produse în toate domeniile, și ochelarii de soare au trecut prin tot felul de schimbări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 modele ochelari de soare în trend

Chiar dacă faci parte din categoria persoanelor care sunt obsedate de accesorii care sunt la modă sau nu, cu siguranță ai cel puțin o pereche de ochelari de soare. În rândurile de mai jos, vei descoperi care sunt cele 6 modele ochelari de soare în trend anul acesta.

Mulți dintre cercetătorii în modă sunt de părere că ochelarii de soare de astăzi s-au dezvoltat din lentilele colorate pe care le purtau gondolierii venețieni în timp ce traversau celebrele canale în secolul al XVIII-lea.

Ochelarii de soare moderni au câștigat pentru prima dată popularitate în America în 1920. Istoricii susțin că s-a întâmplat asta odată cu creșterea producției de masă și a capacităților de distribuție mai mari. Ei prezentau lentile ușor nuanțate care erau încadrate în rame simple rotunde sau ovale din sârmă și metal, au scris jurnaliștii de la InStyle.

Ochelarii de soare erau adesea purtați în timp ce erau conduse primele automobile. Iar în 1930 au început să apară diferite modele. Ochelarii de soare în stilul Aviator au fost inventați de armata SUA în 1935, conform sursei citate. Acest design a fost urmat rapid de inventarea lentilelor polarizate pentru ca piloții să beneficieze de protecție solară suplimentară.

Reclamă

Ochelarii de soare în stilul Aviator

În topul preferințelor oamenilor se află ochelarii de soare în stilul Aviator, chiar dacă moda a evoluat enorm. Însă, spun specialiștii, aceștia sunt cel mai ușor de ales atunci când ești în căutarea unei noi perechi de ochelari de soare.

Există numeroase persoane care sunt înnebunite după alte stiluri precum Wayfarer, ochelarii ochi-de-pisică sau arlechin, cei rotunzi sau supradimensionați.

Reclamă

Ochelarii de soare negri clasici ocupă și ei un loc important în topul preferințelor oamenilor.

Multe dintre celebritățile de peste hotare preferă ochelarii de soare în stilul Aviator. „Sunt sinonim cu Tom Cruise ca rebelul american în «Top Gun». Dar să nu uităm stilul la fel de emblematic al Biancăi Jagger sau Stevie Nicks sau al lui Brad Pitt ori de câte ori el și culorile sale blonde s-au apropiat de covorul roșu cu Jennifer Aniston“, a declarat dr. Natalie Cantell, expertă în ochelari de soare.

Ochelarii de soare Wayfarer

În cazul în care cauți ceva actual, ochelarii de soare Wayfarer sunt ceea ce ai nevoie. Modelul acesta este unul clasic, născut tot în Ray-Ban. Natalie Cantell numește acest stil „Cadillac of eyewear“. Designul își are rădăcinile în anii 1950 și sunt la mare căutare în prezent.

În mod normal, ochelarii de soare Wayfarer au o ramă ușor trapezoidală din plastic în diferite culori și includ lentile întunecate, dreptunghiulare.

„Acești ochelari de soare emblematici sunt unisex și oferă atât stil, cât și protecție UV, făcându-i o alegere populară pentru mulți“, a declarat dr. Jennifer Tsai.

Ochelarii de soare ochi-de-pisică (Cat-Eye)

Potrivit experților în modă, ochelarii de soare ochi-de-pisică (Cat-Eye)se potrivesc bine cu multe forme ale feței.

Iar ramele unghiulare accentuează trăsăturile ascuțite ale chipului și scot în evidență pomeții.

Ochelarii de soare care au rame pe rotund

Persoanele cu trăsături mai moi, nu ascuțite, sunt sfătuite să aleagă ochelari cu rame mai rotunjite. În plus, în cazul în care stilul tău are influențe hippie-retro, ochelarii de soare rotunzi sunt ceea ce cauți.

John Lennon se numără printre personalitățile care purta mereu acest stil de design al ochelarilor de soare. Și actorul Johnny Depp este acest model de ochelari și nu de puține ori a fost fotografiat de paparazzi purtând ochelari de soare care au rame pe rotund.

Ochelari de soare supradimensionați (Oversized)

Din punct de vedere practic, ochelarii de soare supradimensionați sunt preferați de cei care își doresc o protecție suplimentară împotriva razelor soarelui. „Din moment ce acoperă mai multă piele de pe față decât ochelarii de soare de mărime normală, o suprafață mai mare este protejată de razele UV ale soarelui“, a explicat dr. Jennifer Tsai.

Experta în ochelari de soare a mai precizat că ochelarii de soare care au un design oversized pot să facă nasul să pară mai mic, în cazul că aveți un astfel de complex.

Ochelari de soare sport (Wrap-around)

Unii oameni cred că ochelarii de soare sport au apărut la sfârșitul lui 1990, însă, de fapt, ei au intrat în atenția tuturor în 1960. Și asta pentru că, în acel an, milioane de oameni au fost fascinați de
de modelul wrap-around Ray-Ban Olympians cu lentile aurii, pe care actorul Peter Fonda l-a purtat în „Easy Rider“.

Experții în ochelari de soare îți recomandă să îți alegi ochelari de soare ale căror rame se potrivesc cel mai bine cu fizionomia ta, dar și cu stilul vestimentar. Totodată, este ideal să optezi pentru produsele eyewear ușoare, rezistente, prietenoase atât cu tenul nostru, cât și cu mediului înconjurător. Află mai multe detalii despre alegerea perfectă a unei perechi de ochelari de soare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×