În timp ce mulți factori în ceea ce privește dezvoltarea cancerului sunt în afara controlului nostru, există și elemente pe care le putem gestiona. Studiile arată că putem reduce riscul de a face cancer cu ajutorul unei diete sănătoase. Se crede că antioxidanții ar putea fi aliații numărul unu în lupta împotriva cancerului.
Acești antioxidanți puternici ar trebui să facă parte din dieta ta
Radicalii liberi, substanțe chimice reactive care dăunează celulelor noastre, contribuie la dezvoltarea celulelor canceroase.
Antioxidanții protejează organismul de efectele lor nocive prin întărirea funcției celulare și reducerea stresului oxidativ. Studiile sugerează că anumiți antioxidanți din alimente pot reduce riscul de a dezvolta cancer în timp. O dietă sănătoasă te poate ajuta să ai un organism puternic, care să te ajute să te ferești de această boală. Mai jos găsești antioxidanții care nu ar trebui să lipsească din alimentația ta, conform nutriționiștilor.
Licopen
Licopenul este un antioxidant care se găsește în mod normal în roșii. Studiile din ultimii ani au arătat că acest antioxidant previne deteriorarea celulelor și oferă o mulțime de beneficii organismului.
În ceea ce privește lupta împotriva cancerului, cercetările arată că licopenul poate suprima creșterea tumorii și progresia bolii. Licopenul este un membru al familiei carotenoidelor.
Carotenoidele pot fi găsite cu ușurință în: morcovi, dovlecei, roșii, ardei gras și multe altele. Ele oferă alimentelor culoarea roșie, galbenă sau portocalie.
Alimentele cu densitate de carotenoizi ar trebui consumate cu coajă, deoarece cele mai semnificative cantități ale carotenoizilor se găsesc în coajă.