Reclamă

Acești antioxidanți puternici ar trebui să facă parte din dieta ta. Ce spun nutriționiștii despre alimentele care te-ar putea proteja de cancer

Specialiștii spun că acești antioxidanți puternici ar trebui să facă parte din dieta ta. Alimentele acestea te-ar putea proteja de apariția cancerului și ar putea reduce riscul de a dezvolta această boală în timp. Studiile arată că aproximativ unul din cinci oameni va face o formă de cancer de-a lungul vieții sale.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 octombrie 2024, 6:43

În timp ce mulți factori în ceea ce privește dezvoltarea cancerului sunt în afara controlului nostru, există și elemente pe care le putem gestiona. Studiile arată că putem reduce riscul de a face cancer cu ajutorul unei diete sănătoase. Se crede că antioxidanții ar putea fi aliații numărul unu în lupta împotriva cancerului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acești antioxidanți puternici ar trebui să facă parte din dieta ta

Radicalii liberi, substanțe chimice reactive care dăunează celulelor noastre, contribuie la dezvoltarea celulelor canceroase.

Antioxidanții protejează organismul de efectele lor nocive prin întărirea funcției celulare și reducerea stresului oxidativ. Studiile sugerează că anumiți antioxidanți din alimente pot reduce riscul de a dezvolta cancer în timp. O dietă sănătoasă te poate ajuta să ai un organism puternic, care să te ajute să te ferești de această boală. Mai jos găsești antioxidanții care nu ar trebui să lipsească din alimentația ta, conform nutriționiștilor.

Licopen

Licopenul este un antioxidant care se găsește în mod normal în roșii. Studiile din ultimii ani au arătat că acest antioxidant previne deteriorarea celulelor și oferă o mulțime de beneficii organismului.

Reclamă

În ceea ce privește lupta împotriva cancerului, cercetările arată că licopenul poate suprima creșterea tumorii și progresia bolii. Licopenul este un membru al familiei carotenoidelor.

Carotenoidele pot fi găsite cu ușurință în: morcovi, dovlecei, roșii, ardei gras și multe altele. Ele oferă alimentelor culoarea roșie, galbenă sau portocalie.

Alimentele cu densitate de carotenoizi ar trebui consumate cu coajă, deoarece cele mai semnificative cantități ale carotenoizilor se găsesc în coajă.

Reclamă

În plus, acești antioxidanți susțin sănătatea ochilor și protejează organismul de dezvoltarea cancerului de col, plămâni, sân și prostată.

Resveratrol

Potrivit specialiștilor, acest antioxidant este un polifenol natural care se găsește în fructele de pădure, struguri, alune și fistic.

Acest antioxidant a fost promovat de-a lungul timpului ca o modalitate de a proteja organismul împotriva cancerului și a bolilor de inimă.

Studiile arată că acest antioxidant luptă împotriva celulelor canceroase prin activarea și dezactivarea căilor moleculare.

Luteina și zeaxantina

Carotenoidele luteina și zeaxantina, care se găsesc în gălbenușul ouălor de găină, s-a dovedit că reduc riscul de cataractă și degenerescență maculară, principalele cauze de orbire la persoanele de 55 de ani și peste.

În ceea ce privește prevenirea cancerului, un studiu din 2019 a constata că participanții cu cel mai mare aport de luteină și zeaxantină au avut cel mai scăzut risc de a dezvolta cancer.

Vitamina A

Vitamina A este un micro nutrient esențial solubil în grăsimi. Acesta susține sănătatea pielii și a ochilor. În plus, vitamina A protejează celulele de deteriorare.

S-a demonstrat că nutrientul acesta poate ajuta la protejarea organismului împotriva cancerului de sân. O dietă bogată în vitamina A a fost asociată, de asemnea, cu un risc mai scăzut de carcinom cu celule scuamoase, o formă comună de cancer de piele.

Alte cercetări au arătat că un derivat de vitamina A poate îmbunătăți eficacitatea terapiei cu radiații în uciderea tumorii. Totodată, studiile arată că vitamina A poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. Vitamina A poate fi găsită în pește, ficat de vită, produse lactate și ouă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată care se bucură și zâmbește și care ține frunze în mână într-o zi însorită
Horoscop
2 zodii diurne vor avea noroc cu carul. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii guvernați de Soare sunt cei mai norocoși în această perioadă. Mai precis, 2 zodii diurne vor avea noroc cu carul din partea astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele și ce spun specialiștii...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă acea zodie care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024
Horoscop
Zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite
Astrologii au dezvăluit care este zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite pe plan personal și profesional. Este o perioadă de bun augur pentru...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și stă într-o pădure de tomană în timp ce citește dintr-o carte faptul că soarta se schimbă complet pentru două semne zodiacale începând cu 25 octombrie 2024
Horoscop
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Aceste semne zodiacale vor experimenta abundența și bunăstarea. Luna se va alinia cu Uranus și va forma o situație plină...
4
fată frumoasă care face yoga într-o cameră însorită cu o pisică
Horoscop
Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024. Ce spun astrele
Nativii vor avea o vedere de ansamblu a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024 vor rămâne cu ele o...
5
Nicole Kidman, cu părul blond prins la spate
Divertisment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024. Cum s-au îmbrăcat vedetele la eveniment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024 este din nou o sursă de inspirație pentru ținute de gală care să te scoată din anonimat. Vedetele au purtat cele mai spectaculoase look-uri pentru o...
PARTENERI
×