Reclamă

Alimente care nu sunt recomandate pentru sănătatea rinichilor. De ce produse ar trebui să te ferești

Alimentația corectă stă la baza unui organism puternic și sănătos. Rinichii sunt responsabili pentru eliminarea toxinelor din organism, dar și a apei. Grija față de aceștia este esențială pentru a putea preveni apariția afecțiunilor renale. Iată o listă cu alimente care nu sunt recomandate pentru sănătatea rinichilor tăi și pe care nutriționiștii te încurajează să le eviți.

Publicat: 27 iulie 2022, 7:01

O dietă variată și moderată trebuie să stea la baza sănătății organismului tău. Nutriția rămâne esențială când vine vorba de grija pe care o avem față de noi. Rinichii joacă un rol esențial în buna funcționare a organismului, iar aceștia au nevoie de o grijă aparte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care nu sunt recomandate pentru sănătatea rinichilor

Afecțiunile renale îți pot pune în pericol sănătatea, Pentru a le evita este esențial să avem o dietă echilibrată și variată. Sportul trebuie și el inclus în viața noastră zilnică pentru un corp armonios și puternic. Cel mai bun truc pentru a-ți menține rinichii sănătoși este să te hidratezi corespunzător. Apa ajută la buna funcționare a rinichilor. Cu toate acestea, sănătatea rinichilor este dată și de alimentele pe care alegem să le consumăm. Uite o listă de alimente de care ar trebui să te ferești dacă vrei să-ți păstrezi rinichii sănătoși. 

Cartofii prăjiți

Pe lista de alimente care nu sunt recomandate pentru sănătatea rinichilor se numără cartofii prăjiți. Chiar dacă sunt delicioși și servesc drept o garnitură rapidă și sățioasă, aceștia pot provoca nenumărate probleme de sănătate, mai ales dacă sunt consumați în exces. Cartofii se află pe lista cu cele mai îndrăgite și consumate legume de oamenii din lumea întreagă.

Cartofii prăjiți sunt serviți singuri sau altui de alte preparate și pot deveni inamicul principal al sănătății rinichilor. Dacă îți dorești să protejezi sănătatea rinichilor și a inimii, atunci nutriționiștii te sfătuiesc să-i eviți din dieta ta.

Reclamă

Cartofii sunt bogați în potasiu, care consumat în cantități prea mari ar putea pune în pericol sănătatea rinichilor. În plus, de cele mai multe ori cartofii prăjiți sunt preparați într-o baie de ulei cu mult prea multă sar. Excesul de sodiu va avea și el un efect nedorit asupra sănătății rinichilor. 

Carnea procesată

Carnea procesată nu putea să lipsească de pe lista de alimente care nu sunt recomandate pentru sănătatea rinichilor. Pe lista de alimente care pot conține carne procesată se numără cârnații, crenvurștii, salamul, carnea pentru burgeri și multe altele. Motivul pentru care nu este recomandată carnea procesată se ascunde în cantitatea mare de sodiu.

Reclamă

Excesul de sodiu este dăunător pentru sănătatea rinichilor. În medie se recomandă consumul a 2300 de miligrame de sodiu pe zi. O dietă în care se depășește această cantitate ar putea avea efecte negative inclusiv asupra presiunii arteriale, care ar duce în timp la deteriorarea sănătății rinichilor.

Mai mult, unele studii arată că proteinele provenite din carnea procesată ar putea duce la o rată mai crescută de apariție a bolilor de rinichi.

Pizza congelată

Pizza este unul din cele mai comune preparate. Ușor de preparat, aceasta se află, de cele mai multe ori în mintea tuturor. Atunci când nu ai timp să o pregătești chiar la tine acasă, pizza congelată poate fi o alternativă rapidă și ușoară. Cu toate acestea, nutriționiștii spun că aceasta s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă opțiune pentru tine.

Pizza congelată ar putea conține o cantitate ridicată de sodiu. Pizza este preparată cu sos de roșii, care ese la rândul său bogat în sodiu. Ca topping mai poți găsi brânză și carne procesată precum cârnați sau pepperoni. Pizza congelată este săracă în nutrienți, dar bogată în calorii. Dacă te afli la dietă atunci aceasta s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru tine. Când vine vorba de sănătatea rinichilor, nutriționiștii nu recomandă consumul de pizza congelată.

Uite o listă de alimente care sunt recomandate pentru sănătatea rinichilor tăi.

Supele

Pare greu de crezut, dar supele se află pe lista de alimente care nu sunt recomandate pentru sănătatea rinichilor.Supele sunt ideale când vine vorba de un prânz rapid și sănătos. În plus sunt deseori alese când vine vorba de combaterea unei răceli.

Unii nutriționiști sunt de părere că supele din comerț s-ar putea s nu fie cea mai bună alegere întrucât acestea ar putea conține mai mult de 800 miligrame de sodiu per porție. Cele mai multe localuri folosesc sarea drept conservant.

Conform publicației EatThisNotThat, când vine vorba de supe, cea mai bună opțiune este să o prepari chiar la tine acasă din legume care să aibă un conținut redus de sodiu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×