Reclamă

Alimentul care te poate ajuta să previi diabetul. Are o mulțime de beneficii pentru organism

Află care este alimentul care te poate ajuta să previi diabetul. Atât o dietă echilibrată, bogată în alimente nutritive, cât și o greutate sănătoasă, optimă au un rol foarte important în prevenirea diabetului. De asemenea, la fel de importantă este și gestionarea nivelului de zahăr din sânge prin intermediul alimentației.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 5 septembrie 2024, 7:25

Specialiștii recomandă să îți stabilești un plan de alimentație sănătos, pe care să îl poți transforma ușor într-un stil de viață. Astfel, nu vei avea frustrări legate de anumite restricții alimentare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este recomandat să consumi alimente care ajută și la prevenirea complicațiilor diabetului, cum ar fi bolile de inimă. Unele dintre cele mai bune alimente pentru persoanele predispuse la diabet zaharat sunt opțiunile bogate în proteine, cu un conținut scăzut de zahăr, cum ar fi avocado și peștele gras.

Alimentul care te poate ajuta să previi diabetul

Diabetul este o afecțiune cauzată de un nivel prea ridicat de glucoză în sânge. Atunci când digeră carbohidrații, corpul îi transformă în zahăr, cunoscut sub numele de glucoză. Ulterior, acesta ar trebui transformat în energie de către insulină.

În cazul diabetului, organismul nu este capabil să producă insulină în mod corespunzător, ceea ce duce la o cantitate prea mare de glucoză în sânge. Există trei tipuri de diabet: diabet de tip 1 și 2 și diabetul gestațional, care poate apărea în timpul sarcinii.

O dietă echilibrată care cuprinde toate cele cinci grupe de alimente de mai jos te poate ajuta în prevenirea diabetului.

Reclamă

Legume și leguminoase

Consumul de fasole și linte ajută la prevenirea diabetului. Specialiștii recomandă să le introduci în dieta ta zilnică deoarece sunt două tipuri de leguminoase bogate în vitamine B. Conțin minerale precum calciu, potasiu, magneziu și fibre. De asemenea, au un indice glicemic foarte scăzut, care este important pentru gestionarea optimă a diabetului.

Cereale integrale

Reclamă

Alimentele cu indice glicemic scăzut de carbohidrați intră lent în fluxul sanguin și au un impact mai mic asupra nivelului de glucoză din sânge. Este important să consumi zilnic cereale integrale, bogate în fibre.

Alimentul care te poate ajuta să previi diabetul este ovăzul integral. E bogat în antioxidanți și este o sursă excelentă de beta-glucan, un tip de fibre solubile care ajută în procesul de digestie. Alte alimente sănătoase din cereale integrale sunt: hriscă, secară integrală, bulgur sau quinoa.

Lactate cu conținut redus de grăsimi

Aportul zilnic de lactate te ajută să obții cantitatea de calciu de care organismul are nevoie. Poți atinge necesarul zilnic de calciu dacă mănânci 200 ml de lapte, 30 de grame de brânză și 125 grame de iaurt neîndulcit, cu un conținut redus de grăsimi.

Proteina

Proteina este o componentă necesară a oricărei diete, deoarece este responsabilă pentru susținerea musculaturii și repararea organismului. Principalele alimente bogate în proteine recomandate în dieta de prevenție a diabetului sunt: pui, pește, tofu, nuci și semințe. Aceste alimente nu afectează nivelul de glucoză din sânge.

Peștele gras este recomandat, de asemenea, cum ar fi somonul sau macroul. Ambele sunt bogate în Omega-3, care te ajută să îți protejezi sănătatea inimii.

Evită să consumi carne roșie sau carne procesată, precum slănină, șuncă, cârnați, carne de porc, vită sau miel. Toate acestea sunt asociate cu un risc crescut de diabet de tip 2.

Fructe

Includerea mai multor fructe în dieta ta este legată de un risc redus de dezvoltare a diabetului de tip 2. Mănâncă fără griji mere, struguri sau fructe de pădure proaspete. Toate sunt alimente recomandate pentru o dietă sănătoasă, iar consumul lor ajută la prevenirea diabetului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×