Reclamă

Beneficii ale înmuierii stafidelor negre: cum contribuie la sănătatea organismului

Știai de aceste beneficii ale înmuierii stafidelor negre? Se pare că ele un adjuvant pentru sănătatea organismului. Iată tot ce trebuie să știi despre ele.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 8 februarie 2024, 5:31

Fructele uscate și nucile sunt gustări uimitoare pe care le poți mânca din când în când. Bogate în nutrienți și antioxidanți esențiali, au mai multe beneficii pentru sănătate. Pe lista cu fructe uscate se află și stafidele negre sau Munakka.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ele pot fi consumate ca atare sau le poți înmuia pentru a le integra mai ușor în alimente din dieta ta. De la îmbunătățirea digestiei până la gestionarea nivelului tensiunii arteriale, se pare că ele oferă o gamă largă de avantaje.

Beneficii ale înmuierii stafidelor negre

Consumul de Munakka înmuiate este o modalitate ușoară de a adăuga acest fruct uscat hrănitor în dieta ta.

  • Controlează aciditatea. Dacă suferi de aciditate, ai putea să incluzi aceste stafide negre în dieta ta. Potrivit specialiștilor, ele ajută la reglarea tranzitului intestinal.
  • Îmbunătățesc vederea. Stafidele negre au în compoziție o cantiate mare de vitamina C, fitonutrienți polifenolici și antioxidanți. Se pare că dacă le incluzi în dietă, consumate ca atare sau înmuiate în preparate, ele susțin sănătatea ochilor și ajută la îmbunătățirea vederii.
  • Sunt bune pentru dinți și gingii. Consumul de Munakka înmuiate ajută la reducerea inflamațiilor de la nivelul dinților și gingiilor, datorită proprietăților antiseptice și antiinflamatorii.
  • Previn cancerul. Stafidele negre conțin antioxidanți, care reduc daunele cauzate de radicalii liberi și reduc riscul de cancer.
  • Ajută la gestionarea hipertensiunii arteriale. Consumul de Munakka înmuiate ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism, care, la rândul său, reduce riscul de boli de inimă.
  • Vindecă tusea uscată. Nu numai că ajută la eliminarea tusei uscate, dar ajută și la reducerea iritației și la calmarea gâtului.
  • Ameliorează durerile de cap. Dacă suferi de dureri de cap constante, ar trebui să încerci să mănânci în mod regulat niște Munakka înmuiate.
  • Relaxează vertijul. Vertijul este o senzație care te face să simți că ai pierdut controlul echilibrului din corp. Consumul stafidelor negre înmuiate poate ajuta la gestionarea simptomelor și la reducerea riscului de a te confrunta cu vertij.
  • Țin sub control respirația urât mirositoare. Stafidele înmuiate te pot ajuta să scapi și de respirația urât mirositoare. Nimic nu este mai plăcut să vorbești cu o persoană și să simți că gura ta emană un miros ciudat. Acest lucru se poate întâmpla din cauza problemelor dentare sau de la consumul de anumite alimente, băuturi, tutun, dar iată că există remedii naturale care poate ține sub control respirația urât mirositoare.

Câte stafide negre înmuiate poți consumi într-o zi

Reclamă

Includerea acestui fruct uscat în dieta ta este excelentă pentru a ține la distanță afecțiunile. Specialiștii în nutriție susțin că ar trebui să consumi 3-4 Munakka lăsate la înmuiat peste noapte sau să le înmoi cu cel puțin 3-4 ore înainte de consum.

Copiii ar trebui să mănânce doar 1 sau 2 Munakka înmuiate în fiecare zi. Cu toate acestea, discută cu medicul înainte de a le integra în dietă pentru a evita orice risc. E indicat să faci acest lucru mai ales dacă suferi de anumite afecțiuni pentru care iei tratament.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×