Reclamă

Beneficii pentru sănătate ale parmezanului. Bucură-te din plin de gustului lui

Parmezanul poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și contribuie la pierderea în greutate. Deși este un ingredient considerat bogat în calorii, specialiștii au adus în discuție aceste beneficii pentru sănătate ale parmezanului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 decembrie 2023, 7:10

Parmezanul are o mulțime de beneficii nutriționale și poate fi consumat în mod regulat. Acesta are o aromă distinctă și o textura sfărâmicioasă delicioasă. Parmezanul este un ingredient absolut obligatoriu în paste, pizza, supe și salate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficii pentru sănătate ale parmezanului

Dacă și tu ești iubitoare de brânzeturi și te întrebi dacă parmezanul îți face mâncarea sănătoasă, veștile care vin de la specialiștii în nutriție sunt extraordinare. Ai mai jos câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale parmezanului.

De la aportul de calciu la reglarea tensiunii arteriale, parmezanul vine cu o serie de avantaje pentru sănătate, potrivit unui studiu din 2017 publicat în Food Technology and Biotechnology.

Procesul de fabricare al parmezanului este meticulos, iar rețeta celui mai gustos parmezan datează de generații întregi. Laptele de vacă, de înaltă calitate, este adus din diferite locuri din Italia și este încălzit și coagulat. Cu toate acestea, această coagulare se face folosind culturi naturale de zer și cheag de vițel. Cașul care se formează este apoi tăiat în granule.

Următoarea etapă se numește decantarea cașului, în care cașul se așează pe fundul cuvei. Odată scos zerul, acest caș este pus în forme. După aceasta, roțile de brânză sunt puse într-o soluție de saramură și lăsate acolo câteva săptămâni. Acest lucru dă brânzei o aromă aparte și, de asemenea, o ajută să se păstreze mai mult timp. Brânza este mai apoi depozitată în medii controlate.

Reclamă

Beneficiile pentru sănătate ale parmezanului din lista de mai jos te vor convinge cu siguranță să-l incluzi în dieta ta fără să mai stai pe gânduri.

Bogat în calciu

Parmezanul este o sursă importantă de calciu, crucială pentru menținerea oaselor și a dinților puternici. Aportul adecvat de calciu susține, de asemenea, funcția nervoasă și sănătatea mușchilor.

Reclamă

Conținut important de proteine

Parmezanul este un aliment bogat în proteine, care ajută la repararea țesuturilor, la construirea mușchilor și la întreținerea generală a corpului. Acest lucru este benefic pentru persoanele care caută surse de proteine, în special pentru cei cu diete vegetariene sau vegane.

Conține vitamina A

Parmezanul conține vitamina A, esențială pentru menținerea sănătății pielii, vederii și funcției imunitare. Vitamina A joacă, de asemenea, un rol în creșterea și diferențierea celulelor.

Boost de vitamina B12

Parmezanul oferă vitamina B12, importantă pentru producerea de globule roșii și menținerea funcției neurologice. Acest lucru este relevant în special pentru persoanele cu restricții alimentare care le limitează aportul de B12.

Sursă de fosfor

Parmezanul este o sursă bună de fosfor, care este vital pentru sănătatea oaselor și contribuie la diferite procese fiziologice, inclusiv la producerea de energie.

Lactoză scăzută

În comparație cu alte produse lactate, parmezanul are un nivel mai scăzut de lactoză, ceea ce îl face o opțiune mai bună pentru persoanele cu sensibilitate la lactoză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×