Parmezanul are o mulțime de beneficii nutriționale și poate fi consumat în mod regulat. Acesta are o aromă distinctă și o textura sfărâmicioasă delicioasă. Parmezanul este un ingredient absolut obligatoriu în paste, pizza, supe și salate.
Beneficii pentru sănătate ale parmezanului
Dacă și tu ești iubitoare de brânzeturi și te întrebi dacă parmezanul îți face mâncarea sănătoasă, veștile care vin de la specialiștii în nutriție sunt extraordinare. Ai mai jos câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale parmezanului.
De la aportul de calciu la reglarea tensiunii arteriale, parmezanul vine cu o serie de avantaje pentru sănătate, potrivit unui studiu din 2017 publicat în Food Technology and Biotechnology.
Procesul de fabricare al parmezanului este meticulos, iar rețeta celui mai gustos parmezan datează de generații întregi. Laptele de vacă, de înaltă calitate, este adus din diferite locuri din Italia și este încălzit și coagulat. Cu toate acestea, această coagulare se face folosind culturi naturale de zer și cheag de vițel. Cașul care se formează este apoi tăiat în granule.
Următoarea etapă se numește decantarea cașului, în care cașul se așează pe fundul cuvei. Odată scos zerul, acest caș este pus în forme. După aceasta, roțile de brânză sunt puse într-o soluție de saramură și lăsate acolo câteva săptămâni. Acest lucru dă brânzei o aromă aparte și, de asemenea, o ajută să se păstreze mai mult timp. Brânza este mai apoi depozitată în medii controlate.
Beneficiile pentru sănătate ale parmezanului din lista de mai jos te vor convinge cu siguranță să-l incluzi în dieta ta fără să mai stai pe gânduri.
Bogat în calciu
Parmezanul este o sursă importantă de calciu, crucială pentru menținerea oaselor și a dinților puternici. Aportul adecvat de calciu susține, de asemenea, funcția nervoasă și sănătatea mușchilor.