Ceaiul de păpădie este un diuretic. Diureticele îți ajută corpul să scape de apă prin procesul de urinare. Atât cercetările, cât și dovezile ancedotice sugerează că planta de păpădie este una eficientă. În ceea ce privește efectul diuretic, studiile arată că frunza este mult mai eficientă decât rădăcina.
Beneficiile ceaiului de păpădie
Păpădia poate fi deosebit de utilă pentru a reduce inflamația hepatică sau relația ficatului la leziuni. În mod tradițional, erboriștii au folosit păpădia în acest scop. Însă ceaiul de păpădie are o mulțime de alte beneficii pentru organism. Mai jos descoperă care sunt principalele efecte ale consumului de ceai de păpădie în fiecare zi.
Ceaiul de păpădie este benefic pentru rinichi
Dacă ai strâns flori de păpădie pe parcursul verii și le-ai lăsat la uscat, atunci iarna aceasta te poți bucura de efectele benefice ale acestui ceai.
Ceaiul de păpădie are beneficii antioxidante. De fapt, cercetările pe animale au arătat că păpădia reduce leziunile renale cauzate de diabet și chimioterapie. Cea mai probabilă explicație este aceea că păpădia este un antioxidant puternic. Există niște compuși puternici care au un efect protector asupra țesuturilor.
Cu alte cuvinte, antioxidanții plante, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, dau un mic impuls țesuturilor cu care vin în contact, cum ar fi rinichii tăi.
Ar putea ameliora problemele digestive
Cercetările sunt limitate, dar sugerează că păpădia este utilă pentru tulburările gastrointestinale. Cel mai probabil, acest lucru se datorează proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii.