Reclamă

Beneficiile oțetului de mere. Cum îl poți integra în dieta ta

Specialiștii au dezvăluit care sunt beneficiile oțetului de mere. Acest produs poate fi integrat cu ușurință în dieta zilnică. Nutriționiștii susțin că ajută la reglarea apetitului și poate combate respirația urât mirositoare.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 16 septembrie 2024, 5:12
O sticlă cu oțet de mere alături de mai multe mere roșii
Specialiștii au dezvăluit care sunt beneficiile oțetului de mere. Acest produs poate fi integrat cu ușurință în dieta zilnică / Shutterstock

Oțetul de mere este o alegere ideală pentru persoanele care își doresc să-și mențină sănătatea. Acesta a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor sale. Oțetul de mere ajută la controlul greutății, îmbunătățește sănătatea intestinală și multe altele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile oțetului de mere

Oțetul de mere este un tip de oțet obținut din mere fermentate. Procesul este destul de simplu și presupune zdrobirea merelor, strângerea sucului și apoi fermentarea sa de două ori.

Acest oțet este adesea folosit ca ingredient în sosurile de salată sau marinade. Este o alegere populară pentru pasionații de sănătate.

Se crede că versiunea brută, nefiltrată a oțetului de mere oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât soiurile filtrate. Conform EatThis.com, o lingură de oțet de mere conține: 3 calorii, 0 grame de grăsime și mai puțin de un miligram de sodiu.

Nu există muți micronutrienți în oțetul de mere, dar unul dintre principalii compuși activi este acidul acetic, care contribuie la multe dintre beneficiile pentru sănătate sistemului digestiv.

Reclamă

Oțetul de mere conține, de asemenea, probiotice naturale care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății microbiomului intestinal.

Echilibrează nivelul zahărului din sânge

Unele date sugerează că oțetul de mere poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Se crede că acest oțet ă,bunătățește nivelul de zahăr din sânge și ajută organismul să folosească glucoza mai eficient și, de asemenea, ajută la reglarea apetitului.

Reclamă

Consumul de oțet de mere ar ajuta și la scăderea colesterolului total seric și creșterea colesterolului bun.

Un studiu recent a arătat că dozele zilnice de oțet de mere pot scădea colesterolul, precum și greutatea, grăsimea corporală și circumferința taliei la adolescenți și adulți tineri. Bineînțeles, acest remediu natural trebuie folosit în tandem cu o dietă echilibrată și sănătoasă.

Ajută la pierderea în greutate

Oțetul de mere consumat zilnic te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar să ai o dietă echilibrată și un ritm de viață activ.

O dietă echilibrată, sănătoasă și o rutină consecventă de exerciții fizice sunt important pentru stilul de viață. Conform rezultatelor unui studiu din 2021, există o legătură directă între consumul oțetului de mere și pierderea în greutate

Îmbunătățește absorbția nutrienților

Aciditatea oțetului de mere poate ajuta la îmbunătățirea și susținerea digestiei. Studiile susțin că oțetul de mere ar putea ajuta la absorbția mult mai rapidă a nutrienților.

Acidul acetic din oțetul de mere poate stimula producția de enzime digestive care pot ajuta la descompunerea și absorbția nutrienților din alimente.

Ajută la reducerea apetitului

Oțetul de mere în dieta zilnică te poate ajuta să ajungi la senzația de sațietate mult mai rapid.

Un studiu a arăta că tulburările metabolice cauzare de o dietă bogată în grăsimi pot fi rezolvate cu ajutorul consumului oțetului de mere.

Oțetul de mere adăugat la dietele bogate în grăsimi poate scădea aportul de alimente consumate. Cu alte cuvinte, oțetul de mere te poate ajuta să-ți reglezi apetitul.

Poate ajuta la reducerea inflamației din organism

Inflamatia apare atunci când răspunsul imunitar al corpului tău devine exagera. Rezultatul inflamație variază de la creșterea în greutate până la probleme de dispoziție.

Consumul de oțet de mere ar putea ajuta în aceste probleme. Studiile au arătat că oțetul de mere poate suprima stresul oxidativ indus de inflamație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI
×