Reclamă

Beneficiile pentru sănătate ale saunei cu infraroșu. Cum te poate ajuta

Sauna, în general, are multe beneficii pentru organism. Ajută la detoxifiere prin eliminarea substanțelor nocive din organism, îmbunătățește circulația sângelui, stimulează imunitatea și ajută la eliminarea stresului. Află mai multe despre beneficiile pentru sănătate ale saunei cu infraroșu.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 august 2024, 7:23

Există mai multe tipuri de saune, iar sauna cu infraroșu este una dintre ele. Dacă temperaturile ridicate ale unei saune tradiționale sunt prea greu de suportat, o saună cu infraroșu poate oferi beneficiile unei saune fără căldură extremă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sauna cu infraroșu produce stare de bine, este terapeutică și face parte din cea mai modernă și avangardistă categorie de saune. Vorbim despre o cameră mică și capabilă să emită căldură profundă, care îți va învălui întregul corp cu energie radiantă, simulând căldura soarelui. Te simți mai relaxată și mai odihnită după saună. Căldura ajută la ameliorarea durerilor musculare și îți îmbunătățește starea generală de sănătate și bunăstare.

Ce este o saună cu infraroșu

Spre deosebire de o saună tradițională, saunele cu infraroșu nu încălzesc aerul din jurul tău. În schimb, lămpile cu infraroșu, care folosesc radiații electromagnetice, îți încălzesc corpul direct.

„Aceste saune folosesc panouri cu infraroșu în loc de căldură convențională pentru a pătrunde cu ușurință în țesutul uman, încălzindu-ți corpul înainte de a încălzi aerul”, a spus kinetoterapeutul Vivian Eisenstadt, pentru Heatline.com.

O saună cu infraroșu poate funcționa la o temperatură mai scăzută – de obicei între 49°C și 60°C – decât o saună tradițională, care este de obicei între 66°C și 82°C.

Reclamă

Unii producători susțin că într-o saună cu infraroșu, doar aproximativ 20% din căldură merge pentru a încălzi aerul, iar celelalte 80% îți încălzește direct corpul.

Beneficiile pentru sănătate ale saunei cu infraroșu

Este special concepută pentru a oferi diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi: purificarea pielii (făcând-o mai moale și eliminând impuritățile) și întărirea sistemului imunitar.

Reclamă

Utilizarea purificatoare a saunei cu infraroșu aduce beneficii sănătoase întregii noastre structuri musculare (în relaxare completă), decontractarea mușchilor permițându-ne să eliminăm toxinele dăunătoare în exces, ajutând totodată la calmarea durerilor articulare, la arderea de calorii și îmbunătățirea circulației sângelui.

În plus, crește energia corpului, are o acțiune benefică calmantă și antistres, deoarece ne permite să eliberăm endorfine și ne face să experimentăm senzații plăcute. Din acest motiv, mulți oameni simt, de asemenea, o îmbunătățire a calității somnului. În prezent, datorită virtuților sale detoxifiante, sauna cu infraroșu este remediul la îndemână pentru corp și spirit.

Ameliorarea durerilor articulare și musculare

Acțiunea vizată a razelor infraroșii permite încălzirea directă a zonei dureroase a corpului. Căldura ameliorează durerea și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor. S-a dovedit a fi foarte eficientă la pacienții cu poliartrită reumatoidă.

Potrivit experților, căldura emisă de raze, de fapt, ajută la relaxarea mușchilor datorită efectului său analgezic și antiinflamator. Din acest motiv, este utilizată în special în post-antrenament, pentru a facilita recuperarea musculară.

O piele sănătoasă și frumoasă

Cu toate acestea, beneficiile nu sunt numai asupra sistemului muscular. Razele infraroșii, care emit căldură, au multe proprietăți benefice. Primul, în comun cu sauna clasică, este acțiunea detoxifiantă: prin transpirație, pielea elimină impuritățile epidermice, cum ar fi bacteriile și celulele moarte, astfel încât aceasta devine mai strălucitoare.

Apoi efectele detoxifiante ale saunelor cu infraroșu pot ajuta la curățarea porilor și la reducerea acneei. Căldura în infraroșu ucide și bacteriile de pe piele, reducând erupțiile și îmbunătățind afecțiuni precum eczema și psoriazisul.

Lumina infraroșie stimulează producția de colagen, care este crucială pentru menținerea elasticității și rezistenței pielii. Mai mult colagen înseamnă mai puține linii fine și riduri, oferindu-ți o strălucire tinerească.

Îmbunătățește sănătatea inimii și circulația sângelui

Studiile au arătat că utilizarea regulată a saunei cu infraroșu reglează tensiunea arterială, nivelul colesterolului, ajută la insuficiența cardiacă și este utilă în prevenirea hipertensiunii.      

La fel ca atunci când efectuezi exerciții de intensitate mică sau medie, această saună specială stimulează ritmul cardiac și vasodilatația.

Sauna cu infraroșu combate oboseala cronică și insomnia

Căldura emisă de sauna cu infraroșu ajută la eliberarea endorfinelor, aducând corpul și mintea într-o stare de relaxare, promovând și un somn mai profund. Eliminarea durerilor musculare, creșterea temperaturii și îmbunătățirea funcției cardiace reduc semnificativ senzația de oboseală și promovează o odihnă bună.

Cât ar trebui să dureze o ședință de saună

„În general, timpul pentru o sesiune de saună este scurt, acesta trebuie să fie de maximum 20 minute. De fapt, primele ședințe nu trebuie să depășească 10 minute. În timp, perioada petrecută în saună poate crește până la 15 minute. Dacă temperatura saunei este de 80°C – 90°C, timpul optim de utilizare va fi de 10-15 minute. Evident, timpul petrecut în saună diferă de la persoană la persoană. De asemenea, este foarte important de știut că ședințele de saună nu trebuie efectuate foarte des. Oaspeților noștri le este recomandat un interval de tratament de maximum 2.00- 2.30 ore/zi, alternând cu înotul în piscină, după dușul făcut în prealabil.”, aflăm de la dr. Larisa Băloi, medic balneolog.

Ca orice procedură, și sauna cu infraroșu are unele contraindicații ce vizează unele situații particulare, în care ar fi bine să se evite tratamentul: ciclul menstrual, sarcină, febră, arsură, răni, anumite tratamente cu medicamente, abuz de alcool, cancer, boala Parkinson și scleroza multiplă.

În orice caz, recomandarea este de a te adresa medicului înainte de a fi supus oricărei terapii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×