Reclamă

Beneficiile pentru sănătate ale saunei cu infraroșu. Cum te poate ajuta

Sauna, în general, are multe beneficii pentru organism. Ajută la detoxifiere prin eliminarea substanțelor nocive din organism, îmbunătățește circulația sângelui, stimulează imunitatea și ajută la eliminarea stresului. Află mai multe despre beneficiile pentru sănătate ale saunei cu infraroșu.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 august 2024, 7:23

Există mai multe tipuri de saune, iar sauna cu infraroșu este una dintre ele. Dacă temperaturile ridicate ale unei saune tradiționale sunt prea greu de suportat, o saună cu infraroșu poate oferi beneficiile unei saune fără căldură extremă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sauna cu infraroșu produce stare de bine, este terapeutică și face parte din cea mai modernă și avangardistă categorie de saune. Vorbim despre o cameră mică și capabilă să emită căldură profundă, care îți va învălui întregul corp cu energie radiantă, simulând căldura soarelui. Te simți mai relaxată și mai odihnită după saună. Căldura ajută la ameliorarea durerilor musculare și îți îmbunătățește starea generală de sănătate și bunăstare.

Ce este o saună cu infraroșu

Spre deosebire de o saună tradițională, saunele cu infraroșu nu încălzesc aerul din jurul tău. În schimb, lămpile cu infraroșu, care folosesc radiații electromagnetice, îți încălzesc corpul direct.

„Aceste saune folosesc panouri cu infraroșu în loc de căldură convențională pentru a pătrunde cu ușurință în țesutul uman, încălzindu-ți corpul înainte de a încălzi aerul”, a spus kinetoterapeutul Vivian Eisenstadt, pentru Heatline.com.

O saună cu infraroșu poate funcționa la o temperatură mai scăzută – de obicei între 49°C și 60°C – decât o saună tradițională, care este de obicei între 66°C și 82°C.

Reclamă

Unii producători susțin că într-o saună cu infraroșu, doar aproximativ 20% din căldură merge pentru a încălzi aerul, iar celelalte 80% îți încălzește direct corpul.

Beneficiile pentru sănătate ale saunei cu infraroșu

Este special concepută pentru a oferi diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi: purificarea pielii (făcând-o mai moale și eliminând impuritățile) și întărirea sistemului imunitar.

Reclamă

Utilizarea purificatoare a saunei cu infraroșu aduce beneficii sănătoase întregii noastre structuri musculare (în relaxare completă), decontractarea mușchilor permițându-ne să eliminăm toxinele dăunătoare în exces, ajutând totodată la calmarea durerilor articulare, la arderea de calorii și îmbunătățirea circulației sângelui.

În plus, crește energia corpului, are o acțiune benefică calmantă și antistres, deoarece ne permite să eliberăm endorfine și ne face să experimentăm senzații plăcute. Din acest motiv, mulți oameni simt, de asemenea, o îmbunătățire a calității somnului. În prezent, datorită virtuților sale detoxifiante, sauna cu infraroșu este remediul la îndemână pentru corp și spirit.

Ameliorarea durerilor articulare și musculare

Acțiunea vizată a razelor infraroșii permite încălzirea directă a zonei dureroase a corpului. Căldura ameliorează durerea și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor. S-a dovedit a fi foarte eficientă la pacienții cu poliartrită reumatoidă.

Potrivit experților, căldura emisă de raze, de fapt, ajută la relaxarea mușchilor datorită efectului său analgezic și antiinflamator. Din acest motiv, este utilizată în special în post-antrenament, pentru a facilita recuperarea musculară.

O piele sănătoasă și frumoasă

Cu toate acestea, beneficiile nu sunt numai asupra sistemului muscular. Razele infraroșii, care emit căldură, au multe proprietăți benefice. Primul, în comun cu sauna clasică, este acțiunea detoxifiantă: prin transpirație, pielea elimină impuritățile epidermice, cum ar fi bacteriile și celulele moarte, astfel încât aceasta devine mai strălucitoare.

Apoi efectele detoxifiante ale saunelor cu infraroșu pot ajuta la curățarea porilor și la reducerea acneei. Căldura în infraroșu ucide și bacteriile de pe piele, reducând erupțiile și îmbunătățind afecțiuni precum eczema și psoriazisul.

Lumina infraroșie stimulează producția de colagen, care este crucială pentru menținerea elasticității și rezistenței pielii. Mai mult colagen înseamnă mai puține linii fine și riduri, oferindu-ți o strălucire tinerească.

Îmbunătățește sănătatea inimii și circulația sângelui

Studiile au arătat că utilizarea regulată a saunei cu infraroșu reglează tensiunea arterială, nivelul colesterolului, ajută la insuficiența cardiacă și este utilă în prevenirea hipertensiunii.      

La fel ca atunci când efectuezi exerciții de intensitate mică sau medie, această saună specială stimulează ritmul cardiac și vasodilatația.

Sauna cu infraroșu combate oboseala cronică și insomnia

Căldura emisă de sauna cu infraroșu ajută la eliberarea endorfinelor, aducând corpul și mintea într-o stare de relaxare, promovând și un somn mai profund. Eliminarea durerilor musculare, creșterea temperaturii și îmbunătățirea funcției cardiace reduc semnificativ senzația de oboseală și promovează o odihnă bună.

Cât ar trebui să dureze o ședință de saună

„În general, timpul pentru o sesiune de saună este scurt, acesta trebuie să fie de maximum 20 minute. De fapt, primele ședințe nu trebuie să depășească 10 minute. În timp, perioada petrecută în saună poate crește până la 15 minute. Dacă temperatura saunei este de 80°C – 90°C, timpul optim de utilizare va fi de 10-15 minute. Evident, timpul petrecut în saună diferă de la persoană la persoană. De asemenea, este foarte important de știut că ședințele de saună nu trebuie efectuate foarte des. Oaspeților noștri le este recomandat un interval de tratament de maximum 2.00- 2.30 ore/zi, alternând cu înotul în piscină, după dușul făcut în prealabil.”, aflăm de la dr. Larisa Băloi, medic balneolog.

Ca orice procedură, și sauna cu infraroșu are unele contraindicații ce vizează unele situații particulare, în care ar fi bine să se evite tratamentul: ciclul menstrual, sarcină, febră, arsură, răni, anumite tratamente cu medicamente, abuz de alcool, cancer, boala Parkinson și scleroza multiplă.

În orice caz, recomandarea este de a te adresa medicului înainte de a fi supus oricărei terapii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Zendaya surprinsă într-o fotografie portret pe covorul roșu de la Met Gala 2025
Divertisment
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Pe covorul roșu de la Met Gala 2025 s-a respecat codul vestimentar și în acest an. Evenimentul a transformat treptele Muzeului Metropolitan de Artă din New York într-un spectacol de eleganță și creativitate, celebrând...
2
trei dintre membrii familiei britanice la un eveniment special pe un fundal deschis
Familia Regală
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei. Grimasele adorabile ale micuțului, din nou în prim-plan
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei desfășurată pe 5 mai 2025. Alături de părinții săi, Prințul William și Prințesa Kate, precum și de frații săi,...
3
O femeie frumoasă într-o rochie albastră și cu baloane în timp ce stă pe o pajiște
Horoscop
Trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor
Acestea sunt cele trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor. Unele semne zodiacale înaintează în vârstă cu multă grație, dar și cu mult farmec. Acești nativi au o frumusețe naturală...
4
actriță care zâmbește și se uită în fața camerei pe un fundal deschis
Divertisment
Cameron Diaz surprinde cu un look fără machiaj la 52 de ani. Actrița a luat cina cu soțul ei, Benji Madden
Actrița din „Back in action” a reușit să întoarcă privirile și de această dată, însă dintr-un motiv diferit. Cameron Diaz surprinde cu un look fără machiaj la 52 de ani. A luat cina cu...
5
Porții de plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri
Rețete
Plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri. Rețetă plină de savoare autentică
Această plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri este genul de preparat care aduce aminte de mesele simple și bogate din satele românești. Ingredientele sunt puține, dar alese cu grijă, iar gustul este deplin. Este...
PARTENERI
×