Reclamă

Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie

În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.

Publicat: 16 ianuarie 2022, 7:32

Dar când este Blue Monday, ce înseamnă și de unde a venit? Iată tot ce trebuie să știi despre cea mai tristă zi din an. Sunt mai multe variante pentru a trece cu bine peste Blue Monday. Fie apelezi la ajutorul unui medic specialist, fie ignori complet ce se întâmplă în jurul tău. Trebuie să te concentrezi doar pe activități care îți fac plăcere, scrie thestar.uk.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când e Blue Monday 2022

Blue Monday pică în fiecare an în cea de-a treia zi de luni a lui ianuarie. Acestea fiind zise, Blue Monday 2022 pică pe data de 17 ianuarie. Oamenii sunt din ce în ce mai interesați de ce trebuie să facă pentru a trece cu bine peste această zi.

Cea mai tristă zi din an se apropie cu pași repezi, așa că dacă vrei să-i afli istoria, de când a început să fie „sărbătorită” și alte detalii, acesta articol este pentru tine.

Blue Monday a apărut în 2005, după ce a fost publicat un comunicat de presă de la Sky Travel. Acesta a dezvăluit o ecuație care calcula data pentru cea mai tristă zi din an. Comunicat de presă a fost semnat de Cliff Arnall, care a avut rolul de tutore la Centrul pentru Învățare Permanentă al Universității Cardiff.

Scriitorul The Guardian, Ben Goldacre, care este cunoscut pentru rubrica sa Bad Science, a spus însă că materialul de presă a fost scris în prealabil de o agenție de PR. Se mai știe că materialul redactat a fost trimis unui număr mare de cadre universitare cărora le-au oferit o sumă de bani pentru a-l semna.

Reclamă

Domnul Goldacre a declarat: „Știu asta pentru că am primit o avalanșă de povești din interior. Inclusiv una de la un universitar în psihologie căruia agenția de PR Porter Novelli i-a oferit bani pentru a-și pune numele în aceeași poveste a ecuației Sky Travel pe care Arnall a vândut-o”.

Cum s-a calculat cea mai tristă zi din an

Comunicatul de presă inițial a spus că ecuația a luat în considerare o serie de factori. Totul s-a calculat în funcție de cât de departe era următoarea zi de plată, câte ore de lumină au fost, temperaturile medii și distanța față de următoarea zi de sărbătoare.

Reclamă

S-a susținut că comunicatul de presă a fost creat ca o modalitate de a vinde mai multe vacanțe. Dovezile științifice din spatele acestei zilei au fost contestate. Nimic din factorii enumerați mai sus nu poate fi cuantificat. În fiecare an, Blue Monday continuă să câștige din ce în ce mai multă popularitate pe rețelele sociale. Acum e cunoscută drept cea mai tristă zi din an.

Mulți oameni folosesc ziua pentru a reflecta asupra felului în care se simt și pentru a-și împărtăși gândurile. Unele companii o folosesc pentru a-și concentra campaniile de marketing, în special pe cele din industria fitness-ului. Se spune că sportul te poate ajuta să scapi mai repede de depresie.

Mental Health Charity Mind are o mulțime de resurse pentru cei care se confruntă cu depresie. Pe site, există informații despre simptome, terapie cognitiv-comportamentală și linii de asistență. Mind împărtășește și sfaturi despre auto-îngrijire, cum să dormi suficient și cum să rămâi activă. Află de asemenea care sunt alimentele ce îți afectează memoria și concentrarea și încearcă să le eviți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×