Simptomele cheie ale epuizării sunt subiectul acestui articol. Pentru început trebuie spus că din păcate, e vorba despre o stare pe termen lung. Sigur, e normal ca oamenii să aibă din când în când zile proaste, dar acest lucru nu se compară deloc cu sindromul burnout, scrie Fastcompany.com.
Semne că te confrunți cu sindromul burnout
În cazul în care după o zi lungă te-ai simțit epuizată, sigur poți rezolva acest lucru cu un somn odihnitor sau un weekend în casă. În cazul în care oboseala nu trece și te simți mai degrabă epuizată, specialiștii spun că e mai degrabă nevoie despre sindromul burnout.
Care sunt principalele semne că e vorba despre burnout și nu o stare de oboseală trecătoare. Află și cum să previi sindromul burnout dacă lucrezi de acasă.
Lipsa de motivație
Un semn-cheie al epuizării este că nu-ți mai găsești deloc motivația să lucrezi atunci când trebuie să faci acest lucru. E posibil ca adesea să nu ai deloc motivația să vrei să vii la locul de muncă. În schimb, dacă ajungi să-ți fie frică de gândul la munca pe care trebuie să o faci, atunci e clar că nu e vorba despre o simplă stare de oboseală. Vei ajunge să urăști atât sarcinile specifice pe care trebuie să le faci la locul de muncă. Te va deranja chiar și misiunea organizației pentru care lucrezi. Pur și simplu nu poți genera deloc entuziasm pentru jobul tău.
Nu mai ai rezistență la șoc
Un al doilea simptom este lipsa de reziliență. Reziliența este capacitatea ta de a trece peste un eșec și de a te redresa pe parcurs. Este firesc ca un eșec, o veste proastă sau o critică să te facă să te simți dezamăgită temporar. Dar, dacă te simți tristă sau supărată pentru câteva zile din cauza a ceva ce s-a întâmplat la locul de muncă, nivelul tău de rezistență este scăzut.