Reclamă

Blue Monday 2024. De ce 15 ianuarie e cea mai deprimantă zi din an

Blue Monday este o dată pe an și este adesea considerată cea mai deprimantă zi a anului. De obicei, cade în a treia zi de luni din luna ianuarie și este asociată cu sentimente de tristețe, motivație scăzută și lipsă de energie. Blue Monday 2024 pică anul acesta pe 15 ianuarie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 ianuarie 2024, 6:51

În timp ce conceptul de Blue Monday a fost criticat pentru lipsa de resurse științifice care să-l valideze, a devenit o zi pentru promovarea conștientizării sănătății mintale și a îngrijirii de sine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Blue Monday 2024: ce semnifică

Blue Monday 2024 este o zi pentru recunoașterea și abordarea sentimentelor de tristețe și depresie pe care unele persoane le pot experimenta, în special în lunile de iarnă. Acesta servește ca un buton de alarmă pentru a acorda prioritate sănătății mintale și a căuta sprijin, dacă este necesar.

Blue Monday este de obicei în a treia zi de luni din ianuarie. În 2024, cade pe 15 ianuarie.

Ca să treci mai ușor de Blue Monday 2024 și să gestionezi sentimentele de tristețe sau depresie trebuie să dai atenție îngrijirii de sine și să ai parte de sprijin. Ai mai jos câteva strategii care să te ajute să pui în practică aceste sfaturi:

Conexiunea cu prietenii, familia sau un profesionist în domeniul sănătății mintale pentru a împărtăși sentimentele și a căuta sprijin este de dorit.

Reclamă

Implică-te în activități care promovează bunăstarea, cum ar fi exercițiile fizice, meditația sau hobby-urile care îți plac.

Stabilește obiective realiste, care pot fi îndeplinite ca să nu dai șanse dezamăgirii să intre în viața ta. Sarcinile pot fi făcute și pas cu pas și în acest fel poți reduce sentimentele de copleșire.

Recunoașteți emoțiile pentru că este perfect în regulă să te simți tristă. Cu toate acestea, nu lăsa lucrurile așa cum au venit. Fă tot ce poți ca să identifici și să te protejezi de gândurile negative.

Reclamă

Limitează factorii de stres atunci când este posibil și stai departe de ei.

Conceputul de Blue Monday a luat naștere în anul 2005

Conceptul de Blue Monday a fost introdus pentru prima dată în 2005. El a fost parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Formula folosită pentru a calcula data ia în considerare diverși factori. Vremea, timpul de la Crăciun și timpul de la stabilirea rezoluțiilor de Anul Nou sunt luați în calcul.

Deși validitatea științifică a Blue Monday a fost pusă la îndoială, aceasta a condus la creșterea gradului de conștientizare a problemelor de sănătate mintală. De asemenea, a fost tratată cu mai mare atenție importanța sprijinirii celor care ar putea avea dificultăți.

Când vrei să scrii ceva despre Blue Monday 2024 și distribui mesaje de sprijin pentru sănătatea mintală și îngrijirea de sine pe rețelele sociale, ia în considerare utilizarea acestor hashtag-uri: #BlueMonday, #Conștientizarea sănătății mintale, #AutoÎngrijire, #Nu eşti singur.

Folosirea acestor hashtag-uri poate ajuta la răspândirea conștientizării importanței Blue Monday și poate încuraja conversațiile despre sănătatea mintală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×