Reclamă

Burger de vită delicios, cu legume la grătar

Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.

Publicat: 25 ianuarie 2022, 6:49

Pentru reușita deplină a burgerilor, este necesar să alegi ingredientele perfecte. Este ideal ca chiflele pentru burgeri să fie foarte pufoase și presărate cu semințe. Carnea de vită trebuie să fie ușor împănată cu grăsime. Procentul de grăsime este de aproximativ 20% pentru ca burgerul să iasă suculent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un alt aspect pentru obținerea unui gust optim al burgerului îl constituie alegerea sosurilor cu care vei tartina chiflele. Unul dintre sosuri va fi cremos și ușor dulce, iar celălalt poate fi un sos de roșii, ketchup, sau o pastă de ardei. Acesta poate fi picant. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara cel mai delicios burger de casă.

Burger de vită delicios, cu legume la grătar – Ingrediente

Pentru această rețetă îți sunt necesare mai multe ingrediente pe care le poți achiziționa dintr-un hipermarket unde, cu siguranță, le găsești pe toate.

Ingrediente de bază:

  • 2 chifle pufoase, presărate cu susan;
  • 400 gr carne de vită, tocată
  • sare și piper;
  • 150 gr ketchup ușor picant.
Reclamă

Pentru legume la grătar:

  • 1 dovlecel;
  • 2 ardei roșii;
  • sare;
  • puțin ulei pentru uns grătarul.

Pentru sosul cremos:

Reclamă
  • 200 gr cremă de brânză;
  • 100 gr muștar clasic;
  • 50 gr muștar cu semințe;
  • 1 linguriță pastă de hrean, opțional.

Burger de vită delicios, cu legume la grătar – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii pe care o toci, dacă nu ai achiziționat-o direct tocată. O modelezi în două chiftele aplatizate, cu diametrul mai mare decât al chiflelor și le presari cu sare și piper. Le acoperi cu folie de prospețime și le lași la rece pentru cel puțin o oră. Este important ca chiftelele să aibă diametrul mai mare decât al chiflelor, pentru că se vor mai micșora în timpul preparării.

Când scoți carnea de la rece, pune un grătar la încins și unge-l ușor cu ulei. Rumenește cele două chiftele de carne întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Când sunt bine preparate, pune-le într-un vas acoperit și păstrează-le la cald.

Cum prepari legume la grătar

Feliază dovlecelul pe lungime și așază feliile pe o suprafață plană. Presară sare fină peste ele și lasă-le la deshidratat 10 minute. Apoi, tamponează-le cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta lichidul de deasupra acestora.

Curăță ardeii și taie-i în felii late, la fel ca feliile de dovlecel.

Încinge grătrarul, unge-l cu puțin ulei și rumenește feliile de dovlecel și pe cele de ardei, întorcându-le de pe o parte pe alta. Peste ardei nu este necesar să presari sare, aceștia sunt delicioși simpli. După ce ai preparat legumele la grătar, presară peste ele puțin cimbru pentru un plus de aromă.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare legume la grătar
După prepararea legumelor la grătar, pentru un plus de savoare se presară cimbru peste acestea / Profimedia Images

Cum prepari sosul cremos pentru burger de vită delicios

Pune într-un bol crema de brânză și amestec-o cu pasta de hrean. Dacă nu ai pastă de hrean poți folosi puțin hrean proaspăt răzuit. Pune hrean atât cât să obții gustul care îți place.

Peste amestecul de brânză cu hrean adaugă muștarul clasic. Poți opta pentru un muștar cu hrean și atunci excluzi pasta de hrean. Adaugă și muștarul boabe și amestecă bine toate ingredientele până când obții un sos omogen și cremos. Pune sosul cremos la rece până când asamblezi burgerii.

Cum asamblezi burgerul de vită cu legume la grătar

Secționează chiflele în două și rumenește-le la cuptor pentru 5-6 minute, la 220 de grade Celsius. Peste prima parte de chifle întinde un strat generos din sosul cremos. Apoi, așază feliile de dovlecel, iar peste acestea chifteaua de burger.

Pasul de asamblare a burgerului de vită
Peste feliile de dovlecel se va așeza chifteaua rumenită / Profimedia Images

Unge chifteaua cu puțin ketchup, apoi așază feliile de ardei, iar peste acestea partea de chiflă cu semințe.

Servește deliciosul burger cu carne de vită alături de cartofi prăjiți sau alături de o salată de legume.

Și dacă ți-am deschis apetitul pentru preparate fast-food, îți mai oferim o rețetă de tortilla de casă cu carne de pui și legume.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×