Reclamă

Când trebuie să folosești deodorantul. Experții spun că nu e indicat să-l aplici imediat după duș

La fel ca majoritatea oamenilor, cu excepția celor care lucrează pentru un producător de deodorante sau a celor care cunosc tainele dermatologiei, cu siguranță și tu ai aplicat de cele mai multe ori deodorantul dimineața, după rutina zilnică. Experții spun că ai procedat greșit. Când trebuie să folosești deodorantul.

Publicat: 20 noiembrie 2021, 7:26

Se pare că există o mulțime de dovezi care sugerează că cel mai bun moment pentru a aplica deodorantul este noaptea. Momentul propice este înainte de a merge la culcare. Află din acest articol care sunt argumentele pentru a schimba ceea ce ai făcut până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când trebuie să folosești deodorantul

Regula aplicării deodorantului seara, înainte de culcare se referă numai la deodorant, nu și deodorantele care conțin antiperspirant. Funcția deodorantului fără antiperspirant este de a ucide sau de a masca bacteriile care provoacă mirosuri.

Antiperspirantul, pe de altă parte, este conceput pentru a bloca temporar porii de transpirație. Acesta poate reduce cantitatea de transpirație eliminată, menținând axilele uscate.

De ce este mai bine să aplici deodorantul pe timp de noapte? Noapte, atunci când dormi, ești mai puțin activă, temperatura corpului scade, ceea ce te va face să transpiri mai puțin. Această lipsă de umiditate permite corpului tău să absoarbă mai ușor ingredientul activ din majoritatea antiperspiranților, aluminiul, așa cum a explicat Dr. David Pariser, președintele Academiei Americane de Dermatologie, pentru Consumer Reports.

Este mai ușor ca aluminiul să pătrundă în piele atunci când nu trebuie să se confrunte cu lucrul împotriva căruia lucrează. Peste noapte, pielea ta va avea mai mult timp să absoarbă antiperspirantul. Acest detaliu îl face mai eficient decât dacă îl aplici dimineața, când începi să te pregătești pentru ziua respectivă.

Reclamă

Ești deranjată de petele de deodorant de pe haine? Iată cum poți scăpa de ele chiar la tine acasă.

Vestea bună: apa de la duș nu va spăla deodorantul

În cazul în care dimineața nu ieși pe ușă dacă nu faci un duș înainte, stai fără grijă. I-ai acordat suficient timp peste noapte să pătrundă și să astupe toți porii prin care iese transpirația. Majoritatea antiperspirantelor sunt făcute pentru a rezista 24-48 de ore. Așa că, în funcție de cât de mult transpiri, s-ar putea să nu fie nevoie să îl aplici în fiecare zi, scrie lifehacker.com.

Reclamă

De asemenea, dacă ai mereu în mintea întrebarea despre aluminiul din deodorante și cât de mult afectează acesta organismul, iată ce spun experții. Din cauza speculațiilor că aluminiul este un factor care contribuie la cancerul de sân și la boala Alzheimer, există o piață în continuă creștere pentru deodorante „naturale”. Potrivit etichetei lor, acestea nu conțin aluminiu.

Cu toate acestea, potrivit Societății Alzheimer, „mai multe studii la scară mică și mare nu au reușit să găsească o asociere cauzală convingătoare între expunerea la aluminiu la oameni și boala Alzheimer”.

După toate aceste lămuriri, un lucru este clar. Deodorantul trebuie pulverizat pe pielea uscată. Aplicarea lui imediat după duș nu este un moment potrivit pentru a obține rezultatele dorite. Pentru cele mai bune rezultate, elimină orice urmă de umezeală înainte de a aplica deodorantul. Mai mult decât atât, deodorantul poate fi aplicat în orice zonă în care transpiri, spun specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×