Reclamă

Care este cel mai sănătos fruct, potrivit nutriționiștilor. Află dacă face parte din dieta ta

Este mic, dar plin de beneficii sănătoase pentru inimă, creier și intestine. Fructele sunt adevărate comori ale naturii și încorporarea lor în dieta în mod regulat este dovedit științific că aduce beneficii sănătății în multe feluri. Află și tu care este cel mai sănătos fruct, potrivit nutriționiștilor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 26 ianuarie 2024, 6:01

Din păcate, majoritatea oamenilor nu mănâncă 1 până la 2,5 căni de fructe pe zi, potrivit recomandărilor specialiștilor. Deși includerea oricărui fruct în dieta ta este benefic, există un fruct despre care nutriționiștii spun că este cel mai sănătos dintre toate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este cel mai sănătos fruct

Potrivit express.co.uk, deși toate fructele au beneficii nutriționale, afinele sunt cele mai sănătoase. Dacă culoarea lor îndrăzneață nu spune suficient, afinele ocupă locul unu pe lista celor mai sănătoase fructe, deoarece sunt pline cu diverși nutrienți, în special antociani și polifenoli, care sunt substanțe fitochimice puternice.

Tot publicația menționată mai sus suține că antocianinele din afine reduc inflamația din creier, dar susțin și memoria, cogniția și starea de spirit. Acest lucru le face un aliment excelent pentru sănătatea creierului.

Antioxidanții din afine sunt, de asemenea, buni pentru sănătatea cardiovasculară. Cercetările științifice arată că consumul regulat de afine este legat de un risc redus de boli de inimă, precum și de menținerea unei greutăți sănătoase și de reducerea riscului de diabet de tip 2.

Afinele sunt bune și pentru sănătatea intestinului. Fitochimicele găsite în afine servesc, de asemenea, ca hrană pentru bacteriile intestinale benefice, în timp ce conținutul lor de fibre le îmbunătățește și mai mult calitățile prietenoase cu intestinul. Afinele conțin, de asemenea, vitamina C și mangan, care ajută la susținerea imunității.

Reclamă

Cu toate aceste beneficii, este ușor de înțeles de ce acest fruct mic și puternic iese deasupra. Dar și alte fructe sunt pline de beneficii nutriționale.

Alte fructe sănătoase de incorporat în dieta ta

Merele sunt și ele printre cele mai sănătoase fructe pentru că, similar afinelor, sunt pline de fibre, vitamina C și polifenoli, un tip de antioxidanți. Cercetările științifice arată că consumul regulat de două mere pe zi poate ajuta la scăderea colesterolului LDL, făcându-le un aliment sănătos pentru inimă.

Fibrele din mere pot încetini, de asemenea, golirea intestinală, dovedindu-se benefice pentru pierderea în greutate. Cercetările arată că persoanele care consumă un măr zilnic au nevoie de mai puține medicamente pe bază de rețetă.

Reclamă

Căpșunile sunt un alt aliment care se află în fruntea listei cu cele mai sănătoase fructe. Ele sunt o sursă excelentă de fibre și diverse vitamine și minerale, inclusiv vitamina C.

Pepenele este de asemenea unul dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca. Deoarece este făcut în principal din apă, consumul de pepene verde este o modalitate excelentă prin care te poți hidrata.

Toate fructele au valoare nutritivă. Deci poți consuma orice fel de fructe. Dar dacă vrei să consumi cele mai sănătoase fructe posibile, atunci alege afinele. _

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×