Reclamă

Cât de des este recomandat să-ți schimbi salteaua. Ce poți face pentru a avea mereu un somn odihnitor

Specialiștii au dezvăluit cât de des este recomandat să-ți schimbi salteaua. Dacă îți dorești să ai parte de un somn odihnitor și liniștit, atunci trebuie să fii foarte atentă la acest aspect. Salteaua pe care alegi să dormi poate determina cât de odihnită te vei trezi următoarea zi.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 1 septembrie 2023, 6:59
O femeie care alege o saltea nouă pentru a ilustra cât de des e recomandat să-ți schimbi salteaua
Specialiștii au dezvăluit cât de des este recomandat să-ți schimbi salteaua. Dacă îți dorești să ai parte de un somn odihnitor și liniștit, atunci trebuie să fii foarte atentă la acest aspect / Shutterstock

Specialiștii susțin că o saltea obișnuită are o durată de viață cuprinsă între 6 și 10 ani. Cu toate acestea, rezistența sa depinde de mai mulți factori. Atunci când alegi o saltea trebuie să ții cont de materialul din care este făcută, dar și de construcția acesteia. Nu poți determina cu certitudine perioada de viață a unei saltele, dar poți estima cât de mult timp ar putea rezista la tine acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de des este recomandat să-ți schimbi salteaua

Specialiștii susțin că unele materiale din care sunt confecționate saltelele au o durată de viață mai mare. Astfel, poți estima durata de viață a lastelei tale în funcție de tipul de material din care a fost confecționată. Saltele din spumă de memorie are o durată de viață mult mai mare.

Aceste saltele se pot roti de pe o parte pe cealaltă, în funcție de recomandările fabricantului. O saltea din spumă cu memorie realizată din materiale de calitate cu o densitate groasă și o rezistență bună poate rezista între 10 și 15 ani.

Saltelele cu arcuri interioare o o durată de viață mai scurtă. Acestea rezistă, de obicei, între 5 ani și poate ajunge până la 10 ani, dacă este îngrijită corect. Aceste saltele pot avea o durată de viață de până la 10 ani dacă sunt păstrate corect și sunt rotite de pe o parte pe cealalta în mod regulat.

Saltelele de tip hibrid combină suma de memorie și spirale cu arcurile interioare, oferind un nivel mai bun de durabilitate. Specialiștii susțin că aceste saltele au o durată de viață medie de până la 7 ani.

Reclamă

Saltelele de latex tind să aibă o durată de viață mai lungă, motiv pentru care mulți cumpărători acceptă prețurile mult mai înalte ale acestui tip de saltea. Acestea au o durată de viață de la 8 ani până la 25 de ani, scrie CNBC.com.

Semne care arată că este timpul să-ți schimbi salteaua

Indiferent de cât de mult timp ai o saltea, există câteva semne clare care te pot ajuta să decizi dacă este momentul pentru una nouă.

Reclamă

Atunci când somnul devine deficitar din cauza saltelei, ar fi bine să te pregătești pentru a cumpăra una nouă. Dacă salteaua ta a început să se deterioreze la margini și să cadă mult mai ușor, atunci este un semn că ar trebui înlocuită.

De multe ori, forma este cea care îți poate spune dacă este momentul pentru una nouă. O saltea asimetrică prezintă deja semne vizibile de deteriorare. Un alt semn ține de transferul de mișcare. Dacă salteaua ta nu mai face față acestui transfer, atunci poate că este timpul pentru una nouă.

Somnul odihnitor este extrem de important pentru orice persoană. Astfel că este important să verifici dacă salteaua ta prezintă semne de deteriorare, iar patul tău are nevoie de una nouă.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×