Pentru că nimeni nu vrea să-și piardă timpul sau să se simtă mai rău, experți contactați de yahoo.com au dat mai multe detalii despre cele mai populare mituri din jurul acestui subiect: Vitamina C îmbunătățește cu adevărat capacitatea de a lupta împotriva germenilor? Este mierea licoare magică pentru durerile în gât sau tuse? Răspunsurile la acesta întrebări cu siguranță sunt de interes pentru cei mai mulți dintre noi.
Cât de mult ajută vitamina C când ești răcită
Vitamina C este un antioxidant care „s-a dovedit că are un impact pozitiv asupra sistemului imunitar”, spune Michael Del Junco, medic de familie la Spitalul Providence St. Joseph din Orange County, California. Acționează prin stimularea producției și a funcției celulelor albe din sânge, care sunt principala barieră a organismului împotriva infecțiilor.
„Unele studii sugerează că vitamina C poate ajuta la reducerea duratei generale și a severității simptomelor răcelii la domiciliu. Cu toate acestea, dovezile care susțin acest lucru nu sunt în întregime consecvente și variază de la studiu la studiu”, explică Del Junco.
Impactul vitaminei C variază, de asemenea, de la persoană la persoană, în funcție de starea lor și de alegerea suplimentelor cu vitamina C. Acestea fiind spuse, nu strică să mărești aportul sub formă de fructe și legume. Dacă optezi pentru o formă de supliment de vitamina C, specialiștii avertizează că dozele concentrate pot provoca adesea scaune moi. Dacă se întâmplă acest lucru, dimensiunea dozei ar trebui redusă până când acestea se rezolvă.
Alte remedii în lupta cu răceala
Indiferent de remediile pentru răceli pe care le alegi, specialiștii mai recomandă să utilizezi un umidificator pentru a menține plămânii și căile nazale umede și într-o stare bună de funcționare. O dietă echilibrată, a hidratarea și o bună igienă, sunt esențiale pentru sănătatea generală a sistemului imunitar.
Când ești răcită, corpul tău tinde să piardă mai multe lichide din cauza producției în exces de mucus, febră și transpirație. Hidratarea poate ajuta la atenuarea simptomelor și te poate ajuta să te simți mai bine. Studiile recente susțin că creșterea caloriilor în timpul bolii este o practică recomandată din cauza cerințelor metabolice crescute.