Ardeii umpluți sunt mult mai savuroși dacă au o compoziție aerată. Fiind unul dintre cele mai îndrăgite preparate de la noi din țară, aceștia sunt pregătiți diferiți de la o regiune la alta. În ciuda micilor diferențe, există câteva reguli de la care nu ar trebui să te abați dacă vrei să ai pe masă preparatul perfect.
Ce cantitate de carne și orez este recomandată pentru ardeii umpluți
Ardeii umpluți sunt mult mai gustoși dacă au o compoziție moale. Deși mulți preferă ca ardeii umpluți să fie tari, gospodinele știu că există câteva reguli stricte când vine vorba de alegerea cantității de orez și a cantității de carne.
Pentru a pregăti ardei umpluți ai nevoie de câteva ingrediente simple. Printre cele de bază se numără, desigur, carnea și orezul, ceapa, condimentele și sosul delicios de roșii. Raportul dintre carne și orez trebuie să fie unul optim pentru a obține cel mai bun preparat.
Bucătării susțin că la 400 de grame de carne tocată vei avea nevoie de 40 grame de orez, iar la 500 de grame de carne toată vei avea nevoie de 50 de grame de orez. Pentru pregătirea ardeilor umpluți se recomandă orezul cu bob rotund pentru a lega mai bine întreaga compoziție.
Descoperă și care este ingredientul secret pentru a obține cei mai buni ardei umpluți.
Cum prepari rețeta de ardei umpluți cu carne și orez
Pentru a putea pregăti rețeta de ardei umpluți cu carne și orez vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- 10 ardei grași
- 500 gr carne tocată
- 3 căței de usturoi
- 50 gr orez
- 2 bucăți de ceapă
- sare și piper
- 2 morcovi
- 2-3 linguri de ulei
- 50 gr roșii bine coapte.
- 1 crenguță de cimbru
- 4-5 frunze de busuioc
- 1 linguriță de zahăr
Curăță bine toate legumele pe care le-ai adus pe masa de lucru și apoi începe prin a le toca mărunt. Într-o cratiță cu ulei încins pune ceapa și cățeii de usturoi și lasă-le la foc mediu.
Adaugă treptat și celelalte legume. Spre final poți adăuga sare, piper și puțin cimbru. Amestecă bine întreaga compoziție și adaugă treptat carnea tocată.
Amestecă totul până ce se omogenizează bine, nu uita să adaugi și orezul. Între timp pregătește cu mare atenție ardeii. Spală-i bine și fă-le un capac pentru a putea să pui umplutura dorită în ei. După ce ai umplut ardeii, poți începe să pregătești sosul de roșii.
Opărește roșiile într-o oală cu apă clocotită, iar mai apoi decojește-le. Toacă-le mărunt și pune-le într-o oală cu ulei încins.
Fierbe ardeii delicioși în sosul de roșii. Spre final mai adaugă în sos și un cățel de usturoi. La servirea deliciosului preparat poți presăra și câteva frunzulițe de pătrunjel. Deși rețeta de ardei umpluți variază de la o zonă la alta, preparatul rămâne la fel de gustos indiferent de modul de pregătire.