Ultimul lucru pe care un adolescent și-l dorește este să pozeze pentru o fotografie de familie, dar adesea părinții îi forțează pe copiii din generația Z să participe la acestea. Așa a apărut în online un nou trend, cel al nasului acoperit.
Ce este „Nose Cover”
Adolescenții din generația Z își acoperă nasul cu mâinile în încercarea de a-și ține fețele departe de fotografiile de familie. Este felul în care aceștia protestează atunci când sunt „forțați” să participe la un portret de familie.
Venezuela Fury, fiica boxerului Tyson Fury, și vărul ei, Valentino, au fost surprinși, de asemenea, ferindu-și chipurile de aparatul de fotografiat în timp ce participau la portrete de familie.
Părinții au devenit îngrijorați și au încercat să afle de ce adolescenții își acoperă nasul în pozele de familie. Adolescenții susțin că motivul pentru care și acoperă nasul este acela că părinții postează imaginile în online fără acordul lor.
Este, cu alte cuvinte, o formă de protest prin care adolescenții încearcă să le transmită părinților un mesaj puternic.
Adolescenții din zilele noastre sunt extrem de expuși în mediul online și caută adesea imagini jenante unii cu ceilalți pentru a râde unii de ceilalți.
Acoperirea fețelor este, așadar, o modalitate potențială de a evita tachinarea copiilor la școală.
Generația Z este mult mai diferită de cea anterioară și se confruntă cu mult mai multe provocări în online, spun specialiștii.
Ce spun părinții despre „Nose Cover”.
Mai mulți părinți au oferit explicații în mediul online cu privire la acest trend.
„Ca părinți, vrem să surprindem totul. Primul lor pas, fiecare dinte căzut, aparatul dentar, și apoi păstrăm cu mândrie în cercurile noastre sociale din online fără să ne gândim cât de dăunător poate fi acest lucru pentru tinerii noștri”, a spus un părinte pentru New York Post.
Experta îne ducație parentală, Amanda Jenner, atribuie, de asemenea, tendința aceasta în încercarea tinerilor de a se ascunde.
„Este important ca adolescenții să înțeleagă că fiecare etapă este normală. Ei caută să-și dezvolte independența și să stabilească granițe personale. Peisajul online poate fi dificil pentru adolescenți, mai ales când fotografiile nefiltrate apar în mediul online postate de părinții lor. Acoperirea nasului le permite să-și exprime autonomia. Este foarte trist că se întâmplă asta, dar, din ăcate, ala stau lucrurile în zilele noastre”, a spus experta în parenting.
În trecut, fotografiile erau puse în albumele de familie și revăzute doar la ocazii speciale. Postarea fotografiilor fără acordul adolescenților poate crea mici neînțelegeri între aceștia și părinții lor.
„Poate că ar trebui să cerem consimțământul adolescenților noștri și să negociem ce putem și ce nu putem publica în mediul online. La urma urmei, nici eu nu m-aș simți confortabil dacă o fotografie neplăcută cu mine este distribuită în online”, a mai spus Harris. „Nose Cover” este viral ăn online și a fost îmbrățișat de tot mai mulți adolescenți în ultima vreme.