Reclamă

Generația Z renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală. Ce spun specialiștii despre acest fenomen

Specialiștii spun că generația Z renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală. Experții susțin că acest fenomen a luat amploare în ultimii ani. Descoperă mai jos care sunt motivele care au stat la baza acestor decizii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 6 iulie 2024, 6:30

Generația Z pare că nu-și mai dorește să apeleze la aplicațiile de întâlniri și preferă să întâlnească oamenii la întâlniri reale. Chiar dacă este o generație expertă în tehnologie, pare că nu îți dorește să experimenteze dragostea în același fel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Generația Z renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Aplicațiile de întâlniri și-au pierdut atractivitatea printre cei singuri în ultimii ani. Generația Z, generația născut între 1997 și 2012, pare că își dorește o poveste reală de iubire.

Specialiștii spun că doar 26% dintre utilizatorii aplicațiilor de întâlniri din SUA au între 18 și 29 de ani, în timp ce între 30 și 49 de ani reprezintă 61% dintre utilizatorii de bază.

Aplicațiile de întâlniri par să-și piardă din popularitate pentru tânăra generație. Generația Z este conșeintă pe captul că aceste companii sunt concentrate exlusiv pe a câștiga bani, mai degrabă decât pe a construi o experiență bună pentru utilizatori.

Experții spun că aplicațiile de întâlniri încearcă să-i țină pe utilizatori cât mai mult timp prezenți în acestea.

Reclamă

Psihologii spun că utilizatorii se confruntă cu „micro-respingeri” frecvențe, lucru care poate avea un impact negativ asupra utilizatorilor.

Aceste mici respingeri pot afecta stima de sine, dar și sănătatea mintală. Cel puțin 95% dintre cei din generația Z care utilizează aplicațiile d eîntâlniri se tem de respingere, arată studiile.

Drept urmare, generația Z își dorește să renunțe la aplicații, inclusiv să se întoarcă la metodele tradiționale de întâlniri, scrie HuffPost.com.

Reclamă

Ce schimbări au apărut în ultimii ani în rândul generației Z

Generația Z este tot mai dornică să cunoască parteneri de viață prin intermediul prietenilor comuni. Aproximativ o treime speră să-și întâlnească partenerul în urma rutinei lor de zi cu zi.

Chiar dacă sunt nativi digitali, cei din generația Z își doresc să aibă parte de interacțiuni reale. Cei din generația Z sunt de părere că este important să fii vulnerabil în viața reală și să te apropii de cineva în mod natural.

Psihologii spun că în felul acesta tinerii vor reuși să elge mult mai ușor relații de prietenie, dar și relații amoroase.

Lumea reală este mult mai profundă și poate crea legături mult mai puternice.

Descoperă mai multe și despre ce întrebări poți pune la prima întâlnire. Ce spun specialiștii despre ele și când e indicat să le pui.

Totodată, tinerii învață cât de important este limbajul corpului în ceea ce privește socializarea. Contactul vizual cu o altă persoană reprezintă în continuare o metodă bună de a te destinde în fața unei persoane, spun experții de la Parade.com.

Specialiștii spun că tinerii urmăresc conexiunile autentice și caută modalități de a adăuga valoare vieții celor din jurul lor. Schimbul de energie este extrem de important atunci când vine vorba de întâlnirile în viața reală.

Conform specialiștilor, tendința generației Z este aceea de a alege întâlnirile în viața reală în detrimentul întâlnirilor din mediul online. Metodele tradiționale de întâlniri par să fie tot mai atractive pentru tinerii din generația Z.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×