Reclamă

Ce este răceala de vară și cum se poate trata. Sfaturi utile de la specialiștii în sănătate

Te întrebi ce este răceala de vară și cum se poate trata? Această viroză este tot mai întâlnită, iar experții în sănătate îți vin în ajutor. Deși este adevărat că sezonul rece reprezintă apogeul virozelor, ele pot fi la fel de prezente și în sezonul cald.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 iulie 2024, 4:43

Răcelile sunt cauzate de viruși, nu de vreme, așa că poți să răcești în orice moment al anului. Specialiștii spun că există peste 200 de viruși diferiți care pot provoca răceli. În lunile de iarnă, cele mai multe răceli sunt declanșate de rinovirusuri, care supraviețuiesc cel mai bine la temperaturi scăzute. În lunile de vară, răceala se datorează cel mai adesea enterovirusuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este răceala de vară și cum se poate trata

Specialiștii spun că există peste 60 de tipuri de enterovirusuri. Ele sunt al doilea cel mai frecvent tip de virus care infectează oamenii, rinovirusul fiind cel mai frecvent.

Studiile spun că jumătate dintre persoanele cu infecții cu enterovirus nu prezintă deloc simptome. Simptomele răcelii de vară nu sunt diferite de simptomele răcelii care pot apărea în orice altă perioadă a anului.

Căldura și umiditatea din lunile de vară te pot face să te confrunți cu simptomele unui astfel de virus. Temperaturile ridicate te pot face, de asemenea, să transpiri și să crești riscul de deshidratare.

Cele mai frecvente simptome de răceală includ: strănut, tuse, febră, dureri corporale și musculare, vezicule bucale.

Reclamă

Din punct de vedere psihologic, simptomele tale pot părea mai de impact atunci când răceala te împiedică să-ți faci activitățile distractive de vară.

Răceala din timpul iernii este adesea acceptată ca fiind inevitabilă. Dacă simptomele tale diferă de cele obișnuite, atunci este posibil să suferi de o altă boală și să fie nevoie de un medic specialist.

Te poți confrunta cu o infecție virală sau cu o alergie sezonieră.

Reclamă

Răceala de vară este confundată cu alergiile

O răceală de vară este ușor confundată cu alergiile sezoniere deoarece simptomele primare, congestia, curgerea nasului și strănutul, sunt asemănătoare.

Cu toate acestea există și multe diferențe. Răceala aduce cu sine dureri musculare, febră și tuse. Alergiile pot duce la ochi lăcrimați.

Mâncărime de piele sau erupție cutanată, iar simptomele persistă mai mult de două săptămâni. Alergiile de vară, cunoscute în mod obișnuit sub numele de febra fânului, sunt de obicei cauzate de buruieni, cum ar fi vergea de aur sau splinuța.

Studiile spun că mai puțin de 8 % dintre adulți și copii sunt diagnosticați cu febra fânului, deși mulți dintre cei care au alergii sezoniere nu primesc un diagnostic.

Febra fânului mai este cunoscută drept rinită alergică și este nevoie de un medic specialist pentru a primi un diagnostic corect.

Cauzele și tratamentele răceilor de vară

Virușii se bazează pe celulele altor organisme pentru a trăi și a se reproduce. Ele sunt transmise de la gazdă la gazdă atunci când secrețiile respiratorii infectate își fac drum în membrele mucoase ale unei persoane sănătoase.

Transmiterea poate avea loc din cauza: contactului direct, inhalarea picăturilor mici în aer sau consumul apei care conține virusul.

Virușii care provoacă răceli de vară se răspândesc mai ușor în locurile aglomerate. Este important să te consulți cu medicul specialist și să urmechi schema de tratament pe care acesta ți-o propune.

Tratamentul pentru răceala de vară este același cu cel pentru o răceală din altă perioadă a anului. Nu există un remediu pentru răceala comună.

Este important să te odihnești și să te hrănești corect. Umidificatoarele pot oferi o ușoară eficiență în tratarea răcelilor de vară.

De asemenea, este important să bei apă în plus atunci când ai o răceală de vară. Menținerea hidratării poate ajuta la subțierea mucoasei, făcând virusul ușor de eliminat.

Medicamentele trebuie eliberate de medicul specialist în funcție de necesitățile tale. Răceala de vară se tratează de regulă într-o săptămână.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pentru mantra zodiilor
Horoscop
Mantra potrivită pentru fiecare zodie în 2025. Mesaje care te inspiră să îți găsești echilibrul
Anul 2025 vine cu provocări și oportunități pentru fiecare dintre noi, iar conectarea cu energiile astrale ne poate ajuta să navigăm mai ușor prin toate aceste schimbări. O modalitate simplă, dar puternică, de a...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și se plimbă printr-o pădure reprezentând una dintre acele zodii care vor rămâne sănătoase în 2025
Horoscop
4 zodii care vor rămâne sănătoase în 2025. Află dacă te numeri printre ele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele 4 zodii care vor rămâne sănătoase în 2025. Acești nativi sunt mult mai atenți la starea lor de sănătate și încearcă să facă tot ce este posibil pentru...
3
Lady Gaga, brunetă, într-o mașină, cu mâinile la gură
Divertisment
Lady Gaga și-a uimit fanii cu cea mai recentă transformare fizică. Schimbările de la nivelul feței au făcut-o greu de recunoscut
Lady Gaga și-a uimit fanii cu cea mai recentă transformare fizică. Schimbările de la nivelul feței au făcut-o greu de recunoscut chiar și pentru fani. Ea a postat câteva imagini pe Instagram și pare...
4
Harta astrală a zodiilor care vor avea inima frântă în 2025
Horoscop
Zodii care vor avea inima frântă în 2025. Nativii care pot trece printr-o despărțire
Astrologii au dezvăluit care sunt acele zodii care vor avea inima frântă în 2025. Acești nativi pot trece printr-o despărțire în acest an și pot pune capăt unei relații mai vechi. Este o perioadă...
5
Selena Gomez într-o rochie albă mulată în timp ce vorbește într-un interviu
Divertisment
Selena Gomez a trecut printr-o transformare incredibilă după logodna cu Benny Blanco. Ce au observat fanii schimbat la actriță
Selena Gomez a trecut printr-o transformare incredibilă după logodna cu Benny Blanco. Fanii au observat o schimbare notabilă în ceea ce privește silueta divei. Actrița internațională a fost invitată la Jimmy Kimmel Live. Selena...
PARTENERI
×