Reclamă

6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă

Iarna ne supune la mai multe activități în propria casă, din cauza temperaturilor ridicate de afară. Mai multă activitate în interior înseamnă și mai mult aer uscat, ceea ce poate duce la o probabilitate mai mare de a te îmbolnăvi. Ține cont de aceste 6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 29 ianuarie 2024, 7:31
O femeie care curăță masa din sufragerie
Ca să ai o stare generală bună și în anotimpul rece, specialiștii spun că ai nevoie de o rutină și o igienă foarte bine puse la punct / Shutterstock

Este posibil să nu asociezi în mod direct sezonul de răceală și gripă atunci când te gândești la vremea rece. Dar unele bacterii și virusuri care cauzează boli supraviețuiesc mai bine în condiții răcoroase și uscate, frecvente toamna și iarna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă

Ca să ai o stare generală bună și în anotimpul rece, specialiștii spun că ai nevoie de o rutină și o igienă foarte bine puse la punct. Specialiștii vorbesc despre aerisirea constantă, o dezinfectarea constantă a suprafețelor și mai multă atenție la alimentație și cantitatea de apă pe care o consumi.

Pune la punct o rutină de dezinfectare

În primul rând, e important să menționăm care e diferența dintre curățare, igienizare și dezinfectare.

  • Curățare: Acest proces implică curățarea unei suprafețe cu apă și săpun. Poate ajuta la îndepărtarea germenilor și murdăriei de pe o suprafață.
  • Igienizare: Acest proces implică utilizarea de înălbitor diluat sau spray-uri de igienizare pentru a reduce germenii de pe o suprafață. Curățarea unei suprafețe înainte de a o igieniza este importantă.
  • Dezinfectarea: Acest proces implică utilizarea de soluții sau substanțe chimice de înălbire mai puternice. Poate ajuta la eliminarea majorității germenilor de pe o suprafață sau obiect. Curățarea unei suprafețe înainte de a o dezinfecta este o idee bună.
Reclamă

Înainte de a începe igienizarea și dezinfectarea, este o idee bună să știi care sunt cele mai murdare suprafețe din casa ta: mânerele ușilor, întrerupătoarele de lumină, blaturile și mânerele aparatelor din casă. Curăță aceste suprafețe cel mai des.

Verifică constant nivelul de umiditate

Nivelul de umiditate din casă poate afecta riscul de îmbolnăvire.

Reclamă

Un studiu din 2021 a sugerat că un nivel moderat de umiditate între 40 și 60% poate reduce riscul de transmitere virală și poate face ca unele virusuri să nu supraviețuiască în aer.

Multe termostate pot detecta și afișa nivelurile de umiditate din interior. Dacă umiditatea casei scade sub 30%, ia în considerare investiția într-un umidificator și luarea unor măsuri de precauție suplimentare pe măsură ce începe sezonul de răceală și gripă.

Spală lenjeria de pat în mod regulat

Toată murdăria se poate acumula pe suprafețele moi din jurul casei tale, inclusiv lenjerie de pat, perne și pături.

Încearcă să schimbi și să speli cearșafurile săptămânal pentru a preveni acumularea de murdărie care cauzează bacterii.

Fă ordine în casă înainte de a merge la culcare

Pentru unii oameni, a merge la culcare într-o casă dezordonată poate provoca anxietate și niveluri ridicate de stres dimineața.

Trezirea într-o casă ordonată poate ajuta la eliminarea stresului pe care l-ai putea simți când te trezești. Ordonarea obiectelor nu trebuie să fie o sarcină copleșitoare, care consumă timp. Chiar și o curățare minimă te poate ajuta să îți asiguri liniștea în timp ce te pregătești pentru culcare. În plus, eliminarea dezordinei poate facilita curățarea și dezinfectarea suprafețelor din casă.

Dacă curățarea și menținerea spațiului tău ordonat pare dificilă, știi că nu trebuie să-ți ocupe tot timpul liber. Un pic de pregătire și instrumentele potrivite te pot ajuta să ai mediul interior curat și lipsit de germeni, să minimizezi transmiterea germenilor și să ai o sănătate bună în timpul iernii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×