Reclamă

6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă

Iarna ne supune la mai multe activități în propria casă, din cauza temperaturilor ridicate de afară. Mai multă activitate în interior înseamnă și mai mult aer uscat, ceea ce poate duce la o probabilitate mai mare de a te îmbolnăvi. Ține cont de aceste 6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 29 ianuarie 2024, 7:31

Este posibil să nu asociezi în mod direct sezonul de răceală și gripă atunci când te gândești la vremea rece. Dar unele bacterii și virusuri care cauzează boli supraviețuiesc mai bine în condiții răcoroase și uscate, frecvente toamna și iarna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă

Ca să ai o stare generală bună și în anotimpul rece, specialiștii spun că ai nevoie de o rutină și o igienă foarte bine puse la punct. Specialiștii vorbesc despre aerisirea constantă, o dezinfectarea constantă a suprafețelor și mai multă atenție la alimentație și cantitatea de apă pe care o consumi.

Pune la punct o rutină de dezinfectare

În primul rând, e important să menționăm care e diferența dintre curățare, igienizare și dezinfectare.

  • Curățare: Acest proces implică curățarea unei suprafețe cu apă și săpun. Poate ajuta la îndepărtarea germenilor și murdăriei de pe o suprafață.
  • Igienizare: Acest proces implică utilizarea de înălbitor diluat sau spray-uri de igienizare pentru a reduce germenii de pe o suprafață. Curățarea unei suprafețe înainte de a o igieniza este importantă.
  • Dezinfectarea: Acest proces implică utilizarea de soluții sau substanțe chimice de înălbire mai puternice. Poate ajuta la eliminarea majorității germenilor de pe o suprafață sau obiect. Curățarea unei suprafețe înainte de a o dezinfecta este o idee bună.
Reclamă

Înainte de a începe igienizarea și dezinfectarea, este o idee bună să știi care sunt cele mai murdare suprafețe din casa ta: mânerele ușilor, întrerupătoarele de lumină, blaturile și mânerele aparatelor din casă. Curăță aceste suprafețe cel mai des.

Verifică constant nivelul de umiditate

Nivelul de umiditate din casă poate afecta riscul de îmbolnăvire.

Reclamă

Un studiu din 2021 a sugerat că un nivel moderat de umiditate între 40 și 60% poate reduce riscul de transmitere virală și poate face ca unele virusuri să nu supraviețuiască în aer.

Multe termostate pot detecta și afișa nivelurile de umiditate din interior. Dacă umiditatea casei scade sub 30%, ia în considerare investiția într-un umidificator și luarea unor măsuri de precauție suplimentare pe măsură ce începe sezonul de răceală și gripă.

Spală lenjeria de pat în mod regulat

Toată murdăria se poate acumula pe suprafețele moi din jurul casei tale, inclusiv lenjerie de pat, perne și pături.

Încearcă să schimbi și să speli cearșafurile săptămânal pentru a preveni acumularea de murdărie care cauzează bacterii.

Fă ordine în casă înainte de a merge la culcare

Pentru unii oameni, a merge la culcare într-o casă dezordonată poate provoca anxietate și niveluri ridicate de stres dimineața.

Trezirea într-o casă ordonată poate ajuta la eliminarea stresului pe care l-ai putea simți când te trezești. Ordonarea obiectelor nu trebuie să fie o sarcină copleșitoare, care consumă timp. Chiar și o curățare minimă te poate ajuta să îți asiguri liniștea în timp ce te pregătești pentru culcare. În plus, eliminarea dezordinei poate facilita curățarea și dezinfectarea suprafețelor din casă.

Dacă curățarea și menținerea spațiului tău ordonat pare dificilă, știi că nu trebuie să-ți ocupe tot timpul liber. Un pic de pregătire și instrumentele potrivite te pot ajuta să ai mediul interior curat și lipsit de germeni, să minimizezi transmiterea germenilor și să ai o sănătate bună în timpul iernii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×