Reclamă

6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă

Iarna ne supune la mai multe activități în propria casă, din cauza temperaturilor ridicate de afară. Mai multă activitate în interior înseamnă și mai mult aer uscat, ceea ce poate duce la o probabilitate mai mare de a te îmbolnăvi. Ține cont de aceste 6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 29 ianuarie 2024, 7:31

Este posibil să nu asociezi în mod direct sezonul de răceală și gripă atunci când te gândești la vremea rece. Dar unele bacterii și virusuri care cauzează boli supraviețuiesc mai bine în condiții răcoroase și uscate, frecvente toamna și iarna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 sfaturi pentru a ține bacteriile la distanță în această iarnă

Ca să ai o stare generală bună și în anotimpul rece, specialiștii spun că ai nevoie de o rutină și o igienă foarte bine puse la punct. Specialiștii vorbesc despre aerisirea constantă, o dezinfectarea constantă a suprafețelor și mai multă atenție la alimentație și cantitatea de apă pe care o consumi.

Pune la punct o rutină de dezinfectare

În primul rând, e important să menționăm care e diferența dintre curățare, igienizare și dezinfectare.

  • Curățare: Acest proces implică curățarea unei suprafețe cu apă și săpun. Poate ajuta la îndepărtarea germenilor și murdăriei de pe o suprafață.
  • Igienizare: Acest proces implică utilizarea de înălbitor diluat sau spray-uri de igienizare pentru a reduce germenii de pe o suprafață. Curățarea unei suprafețe înainte de a o igieniza este importantă.
  • Dezinfectarea: Acest proces implică utilizarea de soluții sau substanțe chimice de înălbire mai puternice. Poate ajuta la eliminarea majorității germenilor de pe o suprafață sau obiect. Curățarea unei suprafețe înainte de a o dezinfecta este o idee bună.
Reclamă

Înainte de a începe igienizarea și dezinfectarea, este o idee bună să știi care sunt cele mai murdare suprafețe din casa ta: mânerele ușilor, întrerupătoarele de lumină, blaturile și mânerele aparatelor din casă. Curăță aceste suprafețe cel mai des.

Verifică constant nivelul de umiditate

Nivelul de umiditate din casă poate afecta riscul de îmbolnăvire.

Reclamă

Un studiu din 2021 a sugerat că un nivel moderat de umiditate între 40 și 60% poate reduce riscul de transmitere virală și poate face ca unele virusuri să nu supraviețuiască în aer.

Multe termostate pot detecta și afișa nivelurile de umiditate din interior. Dacă umiditatea casei scade sub 30%, ia în considerare investiția într-un umidificator și luarea unor măsuri de precauție suplimentare pe măsură ce începe sezonul de răceală și gripă.

Spală lenjeria de pat în mod regulat

Toată murdăria se poate acumula pe suprafețele moi din jurul casei tale, inclusiv lenjerie de pat, perne și pături.

Încearcă să schimbi și să speli cearșafurile săptămânal pentru a preveni acumularea de murdărie care cauzează bacterii.

Fă ordine în casă înainte de a merge la culcare

Pentru unii oameni, a merge la culcare într-o casă dezordonată poate provoca anxietate și niveluri ridicate de stres dimineața.

Trezirea într-o casă ordonată poate ajuta la eliminarea stresului pe care l-ai putea simți când te trezești. Ordonarea obiectelor nu trebuie să fie o sarcină copleșitoare, care consumă timp. Chiar și o curățare minimă te poate ajuta să îți asiguri liniștea în timp ce te pregătești pentru culcare. În plus, eliminarea dezordinei poate facilita curățarea și dezinfectarea suprafețelor din casă.

Dacă curățarea și menținerea spațiului tău ordonat pare dificilă, știi că nu trebuie să-ți ocupe tot timpul liber. Un pic de pregătire și instrumentele potrivite te pot ajuta să ai mediul interior curat și lipsit de germeni, să minimizezi transmiterea germenilor și să ai o sănătate bună în timpul iernii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×