Gospodinele din regiunea Moldovei știu cum să faci un aluat pufos pentru plăcinte. Bucătarii vin și ei în ajutor cu câteva sfaturi utile. Ai envoie de câteva schimbări mici în rețeta aluatului pentru a schimba complet rezultatul plăcintele reprezintă preparatul copilăriei și poate fi preparat în nenumărate moduri.
Ce poți pune în aluatul de plăcintă pentru a ieși mai pufoasă
Plăcintele nu sunt greu de preparat. Rețetele sunt variate, dar aluatul este la bază același. Poți să prepari plăcinte dulci, cum ar fi cele cu mere. Totodată poți să prepari plăcinte sărate, cum ar fi cele cu brânză și ceapă verde.
Pentru a obține un aluat mult mai pufos trebuie să adaugi un ingredient secret. Ingredientul secret există deja în bucătăria ta. Ai nevoie de o combinație de 100 de mililitri de ulei și 60 de grame de smântână.
Pune această compoziție într-un bol și amestec-o bine apoi integreaz-o în restul aluatului pentru plăcinte. La final vei avea parte de un rezultat spectaculos.
Vei obține plăcinte pufoase și gustoase care să-ți amintească de copilărie. Dacă vrei să scurtezi timpul de gătire al acestui preparat te invităm să descoperi rețeta de plăcintă cu brânză. Un preparat pe care poți să-l gătești la tigaie și care va fi gata în doar 30 de minute.
Cum prepari plăcinte cu brânză și ceapă verde
De pe lista ta de preparate nu ar trebui să lipsească rețeta de plăcinte cu brânză și ceapă verde. Este o combinație delicioasă. Pentru a putea să prepari această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente:
- 650 gr de făină
- 250 ml de apă
- 5 gr drojdie
- ½ linguriță de zahăr
- ½ linguriță de sare
- 150 gr de unt
- 100 ml de ulei
- 60 gr de smântână