Reclamă

Ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune plăcinte. Secretul cunoscut de toate gospodinele

Plăcintele sunt la mare căutare în această perioadă a anului. Aluatul se prepară simplu, iar rezultatul este de fiecare dată unul spectaculos. Poți să prepari cu această rețetă un aluat pentru plăcinte dulci, dar și pentru plăcinte sărate. Descoperă ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune și mai pufoase plăcinte.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 14 octombrie 2023, 6:12
O femeie frumoasă care acoperă un bol, ce conține aluat dospit de plăcinte, cu ajutorul unui ștergar
Plăcintele sunt la mare căutare în această perioadă a anului. Descoperă ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune plăcinte / Shutterstock

Gospodinele de pretutindeni cunosc ingredientul perfect pentru a obține un aluat perfect pentru plăcintele dulci sau sărate. Plăcintele sunt îndrăgite de oamenii din lumea întreagă, însă puțini știu cum le poți face pentru a avea parte de rezultate impresionante. Gospodinele din regiunea Moldovei au un secret când vine vorba de obținerea aluatului dospit de plăcinte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune plăcinte

Plăcintele cu aluat dospit fac parte din cultura și bucătăria gospodinelor din Moldova. Aceste plăcinte sunt apreciate de întreaga familie, atât pentru gust, cât și pentru textura moale și pufoasă. Umplutura plăcintelor poate să varieze în funcție de preferințe, însă aluatul de prepară la fel. Pentru a obține cele mai bune plăcinte, atunci trebuie să adaugi în aluatul acestora un ingredient secret.

Dacă vrei ca rezultatul să fie unul pufos, atunci bucătării specialiști de la EatThis recomandă să adaugi în aluatul pentru plăcinte puțină untură și smântână.

Aceste două ingrediente sunt grase și ajută la obținerea unui aluat mult mai fraged. Aceste ingrediente au propriile calități.

Ele pot influența gustul aluatului, dar și rezultatul final al acestuia. Pentur cele mai bun rezultate, gospodinele susțin că ar trebui să adaugi puțină untură. Untura va oferi aluatului tău un gust bogat, dar și o textură pufoasă.

Reclamă

Untura se topește la o temperatură mai scăzută decât untul, iar acest lucru face ca aluatul tău să fie mai fraged. Poți folosi și ulei, ca alternativă pentru acest ingredient, însă rezultatul va fi complet diferit, spun gospodinele de pretutindeni.

Nu în ultimul rând, pentru a avea cel mai bun aluat dospit, gospodinele recomandă să adaugi și smântână.

Acesta va influența structura aluatului. Vei avea o textură fină și pufoasă, iar aluatul tău va fi fraged și pufos. Îți oferim mai jos și o rețetă plăcintă cu varză și aluat fraged.

Reclamă

Cum prepari plăcinte cu varză

Plăcinta cu varză se prepară într-un mod simplu și nu ai nevoie de ingrediente complicate. Găsești mai jos lista completă a ingredientelor și modul de preparare.

  • 500 gr făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 200 ml de lapte
  • 80 gr de untură
  • 2 ouă
  • 7 gr drojdie uscată

Pentru umplutura plăcintelor vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg varză
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 lingură de sare de mare
  • 2 linguri ulei
  • piper

Modul de preparare al plăcintelor este unul simplu și ușor. Încălzește 100 ml de lapte într-un bol și adaugă peste le drojdia și zahărul. Amestecă până ce ingredientele se topesc în compoziție. Într-un alt bol încălzește laptele rămas și adaugă untura pentru a se topi.

Cerne făina într-un alt vas și amestec-o cu sare. Creează o adâncitură șa mijlocul ei și pune acolo drojdia amestecată cu laptele, după ce și-a dublat volumul. Amestecă maiaua cu făina din vas și toarnă treptat laptele cald cu untură.

Adaugă și un ou pentru mai multă consistență. Frământă acest aluat până este nelipicios. Apoi trebuie să-l acoperi cu un ștergar și să-l lași la dospit pentru 40 – 50 de minute. Compoziția de varză pentru plăcinte se pregătește simplu și rapid. Găsești aici pașii simpli și rapizi.

După pregătirea ingredientelor poți începe să asamblezi plăcintele. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în mai multe bucăți. Modelează bucățile în forme sferice, apoi pune în ele câte o lingură din compoziția cu varză.

Tava pe care o dai la cuptor trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt. Unge plăcintele cu un om bine amestecat. Lasă plăcintele să se coacă pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×