Gospodinele de pretutindeni cunosc ingredientul perfect pentru a obține un aluat perfect pentru plăcintele dulci sau sărate. Plăcintele sunt îndrăgite de oamenii din lumea întreagă, însă puțini știu cum le poți face pentru a avea parte de rezultate impresionante. Gospodinele din regiunea Moldovei au un secret când vine vorba de obținerea aluatului dospit de plăcinte.
Ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune plăcinte
Plăcintele cu aluat dospit fac parte din cultura și bucătăria gospodinelor din Moldova. Aceste plăcinte sunt apreciate de întreaga familie, atât pentru gust, cât și pentru textura moale și pufoasă. Umplutura plăcintelor poate să varieze în funcție de preferințe, însă aluatul de prepară la fel. Pentru a obține cele mai bune plăcinte, atunci trebuie să adaugi în aluatul acestora un ingredient secret.
Dacă vrei ca rezultatul să fie unul pufos, atunci bucătării specialiști de la EatThis recomandă să adaugi în aluatul pentru plăcinte puțină untură și smântână.
Aceste două ingrediente sunt grase și ajută la obținerea unui aluat mult mai fraged. Aceste ingrediente au propriile calități.
Ele pot influența gustul aluatului, dar și rezultatul final al acestuia. Pentur cele mai bun rezultate, gospodinele susțin că ar trebui să adaugi puțină untură. Untura va oferi aluatului tău un gust bogat, dar și o textură pufoasă.
Untura se topește la o temperatură mai scăzută decât untul, iar acest lucru face ca aluatul tău să fie mai fraged. Poți folosi și ulei, ca alternativă pentru acest ingredient, însă rezultatul va fi complet diferit, spun gospodinele de pretutindeni.
Nu în ultimul rând, pentru a avea cel mai bun aluat dospit, gospodinele recomandă să adaugi și smântână.
Acesta va influența structura aluatului. Vei avea o textură fină și pufoasă, iar aluatul tău va fi fraged și pufos. Îți oferim mai jos și o rețetă plăcintă cu varză și aluat fraged.