Reclamă

Ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune plăcinte. Secretul cunoscut de toate gospodinele

Plăcintele sunt la mare căutare în această perioadă a anului. Aluatul se prepară simplu, iar rezultatul este de fiecare dată unul spectaculos. Poți să prepari cu această rețetă un aluat pentru plăcinte dulci, dar și pentru plăcinte sărate. Descoperă ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune și mai pufoase plăcinte.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 14 octombrie 2023, 6:12 / Actualizat: 12 decembrie 2024, 12:04

Gospodinele de pretutindeni cunosc ingredientul perfect pentru a obține un aluat perfect pentru plăcintele dulci sau sărate. Plăcintele sunt îndrăgite de oamenii din lumea întreagă, însă puțini știu cum le poți face pentru a avea parte de rezultate impresionante. Gospodinele din regiunea Moldovei au un secret când vine vorba de obținerea aluatului dospit de plăcinte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să pui în aluatul dospit pentru cele mai bune plăcinte

Plăcintele cu aluat dospit fac parte din cultura și bucătăria gospodinelor din Moldova. Aceste plăcinte sunt apreciate de întreaga familie, atât pentru gust, cât și pentru textura moale și pufoasă. Umplutura plăcintelor poate să varieze în funcție de preferințe, însă aluatul de prepară la fel. Pentru a obține cele mai bune plăcinte, atunci trebuie să adaugi în aluatul acestora un ingredient secret.

Dacă vrei ca rezultatul să fie unul pufos, atunci bucătării specialiști de la EatThis recomandă să adaugi în aluatul pentru plăcinte puțină untură și smântână.

Aceste două ingrediente sunt grase și ajută la obținerea unui aluat mult mai fraged. Aceste ingrediente au propriile calități.

Ele pot influența gustul aluatului, dar și rezultatul final al acestuia. Pentur cele mai bun rezultate, gospodinele susțin că ar trebui să adaugi puțină untură. Untura va oferi aluatului tău un gust bogat, dar și o textură pufoasă.

Reclamă

Untura se topește la o temperatură mai scăzută decât untul, iar acest lucru face ca aluatul tău să fie mai fraged. Poți folosi și ulei, ca alternativă pentru acest ingredient, însă rezultatul va fi complet diferit, spun gospodinele de pretutindeni.

Nu în ultimul rând, pentru a avea cel mai bun aluat dospit, gospodinele recomandă să adaugi și smântână.

Acesta va influența structura aluatului. Vei avea o textură fină și pufoasă, iar aluatul tău va fi fraged și pufos. Îți oferim mai jos și o rețetă plăcintă cu varză și aluat fraged.

Reclamă

Cum prepari plăcinte cu varză

Plăcinta cu varză se prepară într-un mod simplu și nu ai nevoie de ingrediente complicate. Găsești mai jos lista completă a ingredientelor și modul de preparare.

  • 500 gr făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 200 ml de lapte
  • 80 gr de untură
  • 2 ouă
  • 7 gr drojdie uscată

Pentru umplutura plăcintelor vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg varză
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 lingură de sare de mare
  • 2 linguri ulei
  • piper

Modul de preparare al plăcintelor este unul simplu și ușor. Încălzește 100 ml de lapte într-un bol și adaugă peste le drojdia și zahărul. Amestecă până ce ingredientele se topesc în compoziție. Într-un alt bol încălzește laptele rămas și adaugă untura pentru a se topi.

Cerne făina într-un alt vas și amestec-o cu sare. Creează o adâncitură șa mijlocul ei și pune acolo drojdia amestecată cu laptele, după ce și-a dublat volumul. Amestecă maiaua cu făina din vas și toarnă treptat laptele cald cu untură.

Adaugă și un ou pentru mai multă consistență. Frământă acest aluat până este nelipicios. Apoi trebuie să-l acoperi cu un ștergar și să-l lași la dospit pentru 40 – 50 de minute. Compoziția de varză pentru plăcinte se pregătește simplu și rapid. Găsești aici pașii simpli și rapizi.

După pregătirea ingredientelor poți începe să asamblezi plăcintele. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în mai multe bucăți. Modelează bucățile în forme sferice, apoi pune în ele câte o lingură din compoziția cu varză.

Tava pe care o dai la cuptor trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt. Unge plăcintele cu un om bine amestecat. Lasă plăcintele să se coacă pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, una secționată
Rețete
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională
Rețeta de gogoși pufoase cu cartofi în aluat este una dintre acele rețete tradiționale care surprind prin simplitate și rezultat spectaculos. Cartofii adăugați în aluat le conferă o textură aparte, făcându-le incredibil de moi...
2
Un bărbat care plantează
Timp liber
Ce să pui la rădăcina copacilor în luna martie. E important să le oferi îngrijirea necesară
Luna martie este ideală pentru plantarea și îngrijirea copacilor, arbuștilor și plantelor din grădină, pe măsură ce zilele devin mai lungi și mai calde. În această perioadă, este important să oferi copacilor și arbuștilor...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 10 martie – 16 martie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de schimbări odată cu Eclipsa de Lună din Fecioară și Mercur retrograd. Citește horoscopul săptămânii 10 martie – 16 martie 2025 și vezi ce se întâmplă cu toate zodiile. Această...
4
Gisele Bündchen în timp ce se pozeză în costum de baie
Divertisment
Gisele Bündchen s-a pozat în costum de baie pentru prima dată de când a devenit mamă. Cum a fost surprinsă partenera lui Joaquim Valente
Gisele Bündchen s-a pozat în costum de baie pentru prima dată de când a devenit mamă. Partenera lui Joaquim Valente a fost surprinsă în timp ce se bucura de soare. Supermodelul a ales un...
5
fată frumoasă ține în mână o lampă în forma lunii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Cum afectează Eclipsa Lunară și Mercur retrograd zodiile până pe 16 martie 2025. Ce spun astrele
Relațiile nativilor se vor schimba în această perioadă grație mișcărilor astrale. Află cum afectează Eclipsa Lunară și Mercur retrograd zodiile până pe 16 martie 2025. Ce spun astrologii în acest sens și care va...
PARTENERI
×