Gospodinele cunosc secretul pentru un chec perfect. Deși pare un ingredient neobișnuit pentru o rețetă de desert, acesta poate schimba complet consistența checului tău. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a pregăti acest desert simplu și delicios.
Ce să pui în rețeta de chec pentru a-l face mai pufos și mai gustos
Checul, acel desert care nu trebuie să lipsească de pe platourile festive cu prăjituri. Acest desert este pufos și delicios. Pentru a avea o compoziție aerată, atunci trebuie să adaugi în aceasta un ingredient cunoscut de gospodinele de pretutindeni.
Cofetarii de la EatThisNotThat recomandă să pui în aluatul pentru chec o linguriță de oțet. Această combinație neobișnuită îți va oferi desertul mult visat.
Oțetul va reacționa cu bicarbonatul de sodiu și cu praful de copt.
Acest lucru va genera dioxid de carbon, lucru care va face ca desertul tău să crească mult mai pufos, iar tu să ai o compoziție aerată și delicioasă.
Dacă îți dorești un chec cu o textură aparte, atunci nu trebuie să omiți acest pas important din pregătirea aluatului.
Oțetul contribuie, de asemenea, la reglarea pH-ului din aluat. În plus, nota subtilă de aciditate va amplifica și mai mult aromele subtile ale acestuia. Oțetul trebuie ales cu mare grijă. Bucătarii recomandă să folosești oțet alb sau oțet de mere.
Ei recomandă să eviți oțetul balsamic. Pentru că ne dorim să pui pe masă cel mai delicios preparat, mai jos îți oferim rețeta clasică pentru un chec pufos și aromat.
Rețetă de chec economic
Pentru a pregăti un chec economic ai nevoie de câteva ingrediente simple.
- 2 ouă mari
- 200 gr de zahăr
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 250 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- o esență de vanilie
- o linguriță de oțet alb sau oțet de mere
- zahăr pudră pentru decor
Acest chec economic nu necesită foarte multe ouă pentru a fi pregătit. Pentru a pregăti rețeta de chec economic nu trebuie să mai separi albușurile de gălbenușuri. Înainte de a începe pregătirea luatului, pornețte cuprotul la 180 de grade Celsius.
Pregătește o tavă clasică de chec, pe care îți recomandăm să o ungi cu ulei la interior, iar mai apoi să o presari cu făină. Într-un bol sparge două ouă și adaugă peste ele zahărul și sarea. Pornește mixerul și amestecă ingredientele intens până când se dublează volumul.
Adaugă pe rând laptele, praful de copt, uleiul, esența și lingurița de oțet. Amestecă bine compoziția, iar apoi las-o pentru câteva minute. Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o uniform. Pune tava la cuptor și coace checul pentru 30 – 35 de minute.
Scoate checul și folosește o scobitoare pentru a face testul clasic ce verifică dacă acesta s-a copt. Dacă checul tău este copt, atunci scoate desertul din cuptor și lasă-l la răcit pentru 10 minute. Poți să-l decorezi apoi cu puțin zahăr pudră.