Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii cu brânză. Sfaturi utile de la nutriționiști

Nutriționiștii au dezvăluit ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii cu brânză. Una dintre cele mai apreciate combinații de alimente s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru tine. Deși acest preparat pare inofensiv, specialiștii susțin că ar putea să reprezinte o amenințare la sănătatea organismului tău.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 iunie 2023, 6:12
O farfurie cu roșii și brânză pentru a ilustra ce se întâmplă în organism dacă mănânci această combinație
Nutriționiștii au dezvăluit ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii cu brânză. Combinația aceasta de alimente s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru tine / Shutterstock

Roșiile cu brânză sunt vedetele sezonului de vară. Nimic nu se compară cu această combinație delicioasă și savuroasă. Dacă mai aștepți și până în perioada roșiilor zemoase și suculente, atunci gustul acestei combinații este unul garantat. Totuși, pe cât sunt de bune roșiile cu brânză, pe atât pot fi de periculoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii cu brânză

Roșiile și brânza sunt ideale atunci când sunt consumate împreună. Această combinație delicioasă reprezintă vedeta verii. Sigur, Roșiile pot avea nenumărate beneficii pentru sănătate, la fel și în cazul brânzei. Totuși, consumate în exces, aceste două alimente îți pot pune în pericol obiectivele de pierdere în greutate.

Nutriționiștii susțin că roșiile cu brânză nu sunt cea mai fericită combinație atunci când vrei să pierzi în greutate. Acesta este motivul pentru care această combinație nu este recomandată pentru consum. Roșiile sunt în general sănătoase, însă brânza conține foarte multe calorii. Brânza este bogată în grăsimi și în calorii.

În plus, are un aport ridicat de sodiu și nu ajută la menținerea senzației de sațietate pe termen lung. Atunci când mâncăm roșii cu brânză aveam tendința să punem peste această combinație și puțin ulei, dacă mai alăturăm și câteva felii de pâine, atunci ai obținut rețeta garantată pentru o adevărată bombă calorică. Nutriționiștii nu recomandă roșiile cu brânză decât în anumite condiții.

Pentru a putea consuma această combinație delicioasă există o regulă simplă de la care nu ar trebui să te abați. Este recomandat să ai în bolul tău roșii în proporție de 80%, susțin nutriționiștii pentru A1.ro.

Reclamă

Cel mai bine este să ai un bol cu roșii și doar câteva bucățele de brânză deasupra. În plus, este recomandat să nu mai adaugi peste această combinație ulei sau să consumi delicioasele roșii cu brânză cu pâine. Pâinea nu ar trebui să existe în această combinație, dacă nu vrei să iei în greutate.

Ce brânzeturi sunt recomandate dacă vrei să pierzi în greutate

Nutriționiștii susțin că există anumite tipuri de brânzeturi care pot fi consumate dacă îți dorești să pierzi în greutate. Acestea nu conțin foarte multe grăsimi și sunt sărace în calorii. Prima opțiune este brânza cottage.

Reclamă

Aceasta te poate ajuta să pierzi în greutate și poate fi consumată fără prea mare regret pentru siluetă. Brânza cottage are o mulțime de beneficii pentru sănătate. În plus, o singură porție de brânză cottage poate conține în jur de 163 de calorii. A doua variantă sănătoasă este să consumi parmezan.

Parmezanul este foarte popular printre persoanele care vor să piardă în greutate, susțin nutriționiștii pentru Times of India.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să pierzi în greutate poți încerca brânza feta. Aceasta nu conține foarte multe calorii, după cum susțin nutriționiștii mai sus citați. 28 de grame de brânză feta au în jur de 75 de calorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×