Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la brânzeturi. Cele mai recente descoperiri ale specialiștilor

În întreaga lume există nenumărate persoane iubitoare de brânzeturi. Un studiu efectuat în America a arătat că fiecare american consumă până la 40 kg de brânză anual. Folosită pentru prepararea unui salate gustoase, pizza sau pur și simplu alăturată unui platou cu mezeluri, brânzeturile sunt nelipsite din viața oamenilor din întreaga lume. Hai să aflăm împreună ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la brânzeturi.

Publicat: 4 iunie 2022, 7:01

În timp ce brânza este incontestabil extrem de delicioasă, ea poate avea câteva efecte secundare asupra sănătății. Multe tipuri de brânză pot conține o mulțime de calorii, grăsimi și sodiu. Acestea pot afecta rapid starea de sănătate. Multe studii au arătat că persoanele care consumă brânzeturi cu regularitate pot suferi de migrene sau boli cronice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la brânzeturi

Datorită conținutului ridicat de sodiu și grăsimi, mulți nutriționiști recomandă limitarea consumului de brânzeturi. Brânzeturile consumate în exces pot avea efect negative ale organismului. În ciuda gustului extraordinar, acestea ar trebui să se afle în dieta noastră cu moderație.

Vei avea un ten mai luminos

Dacă te întrebi ce se întâmplă în coprul tău dacă renunți la brânzeturi, află că această decizie te poate ajuta să ai un ten mai luminos și sănătos. Scăderea aportului de brânzeturi și lactate va avea un impact pozitiv asupra tenului tău. Studiile au arătat faptul că lactatele consumate zilnic duc la producția de sebum în exces. Reducerea consumului de brânzeturi poate ajuta la îmbunătățirea aspectului tenului și la diminuarea imperfecțiunilor cauzate de pori înfundați și nu numai.

Este posibil să scapi de migrene

Reclamă

Dacă ești o persoană care se confruntă frecvent cu migrenele, află că o dietă bogată în brânzeturi și lactate poate sta la baza acestora. Reducerea consumului de brânzeturi poate reduce durerile de cap cauzate de efectele tiraminei care se găsește în brânză. Tiramina este un compus natural din plante și produse de origine animală. Cantitățile mari de tiramină pot declanșa dureri de cap și migrene, spun specialiștii pentru EatThis, NotThat.

S-ar putea să pierzi câteva kilograme în plus

Studiile au arătat că brânzeturile consumate în exces pot avea un efect negativ asupra siluetei. Reducerea brânzeturilor din alimentație te va ajuta implicit să scazi în greutate. Brânzeturile sunt bogate în grăsimi. O porție de 100 g de cheddar poate conține până la 33 g de grăsime. Reducerea brânzei sau optarea pentru brânzeturi cu un conținut scăzut de grăsimi te va ajuta în lupta pe care o duci cu kilogramele în plus.

Reclamă

Vei reduce inflamația din corp

Mai multe cercetări au arătat că brânza poate conține o mulțime de aditivi, conservanți și hormoni care pot provoca inflamația în organism. Calitatea produselor lactate de astăzi lasă de dorit, mai ales dacă aceasta nu vine dintr-o sursă sigură, ca de exemplu la un producător local. Cel mai important este să verifici eticheta brânzeturilor pe care urmează să le achiziționezi. Cu cât mai puține ingrediente, cu atât va fi mai sănătoasă. Uite o listă amănunțită cu alte produse alimentare care pot produce inflamația în organism. Află de ce este important să te ferești de astfel de produse alimentare.

Nu vei mai fi la fel de des balonată

Dacă te confrunți cu problemele digestive și cu balonarea frecventă, atunci reducerea consumului de brânzeturi te-ar putea ajuta. Lactatele pot provoca tulburări de stomac și balonare din cauza lipsei de enzime adecvate pentru descompunerea zahărului din lapte sau chiar din cauza unei alergii. Cei care nu au cantități adecvate de lactoză, enzima care digeră zahărul din lapte, sunt cunoscuți ca fiind intolerenți la lactoză. Aceste persoane suferă de multe ori de tulburări gastro intestinale excesive și balonare atunci când consumă lactate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×