Reclamă

Cele mai bune uleiuri pentru scalp pe bază de plante. Ce e indicat să alegi pentru a avea un păr frumos și sănătos

Toate ne dorim un păr sănătos. Încearcă măcar unul din aceste uleiuri pe bază de plante pentru scalp, care vor păstra părul hrănit și hidratat. Experții în frumusețe ne recomandă cele mai bune uleiuri pentru scalp pe bază de plante.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 11 decembrie 2023, 7:16

Efectele uleiurilor esențiale au fost confirmate de mult de oamenii de știință și se referă la reducerea insomniei și stimularea unei bune sănătăți orale. Însă uleiurile de păr din plante sunt o senzație pe piața produselor de îngrijire a părului datorită virtuților lor nutritive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă îți simți părul uscat, tern și friabil, sau dacă nu ești încântată de aspectul lui, uleiul din plante poate fi o poțiune magică.

Cele mai bune uleiuri pentru scalp pe bază de plante

Sunt soluții de îngrijire a părului fabricate pe scară largă din uleiuri și extracte pure din plante. Sunt extrase din diverse părți de plante precum semințele, fructele și frunzele. Sunt utilizate frecvent pentru hidratarea și accentuează aspectul sănătos al părului și scalpului, notează Healthshots.

Este vital să reții că aceste uleiuri pot stimula creșterea părului și întrețin sănătatea lui. Totuși, fiecare ulei are un scop specific, în funcție de variatele probleme ale părului.

Cele mai bune uleiuri pentru scalp pot atenua uscăciunea scalpului tău și oferi podoabei tale capilare substanțe nutritive vitale, proteine și vitamine.

Reclamă

Aceste uleiuri nu sunt doar balsamuri pentru scalp sau păr. Sunt mai degrabă formule magice care creează cel mai lucios, voluminos și dens păr. În paralel te ajută în rezolvarea diferitelor probleme asociate cu părul.

În topul acestor produse se numără cele originare din India, o țară ale cărei reprezentante ale sexului frumos sunt renumite pentru podoaba lor capilară.

De menționat că produsele prezentate mai jos sunt disponibile și în România, în marile rețele comerciale sau în magazinele naturiste.

Reclamă

Ulei pentru scalp și păr cu jojoba și ceai verde

Considerat cel mai bun ulei de stimulare a creșterii părului, conține unt de shea butter, ceai verde și jojoba, toate apte să hrănească și să calmeze scalpul inflamat.

Mai mult, hidratează părul uscat, casant și frânează ruperea lui. Uleiul lucrează în direcția revitalizării părului vopsit și permanent, dar și a părului subțire, ajutând la reducerea firelor despicate. Nu include silicon și are un miros neutru.

Ulei din rozmarin și mentă pentru scalp și întărirea firului de păr

Uleiul din rozmarin și mentă este perfect pentru scalp și întărirea firului de păr. Biotina și uleiurile esențiale adăugate în acest ulei ajută la nutriția scalpului și a vârfurilor tocite. Este creat special pentru toate tipurile de păr și tratamente ale scalpului.

Are capacitatea de a trata mătreața, a calma pielea inflamată și înțepătoare, și cel mai important, de a îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul scalpului. Cea mai percutantă trăsătură a sa este aroma  energizantă pe care o degajă.

Ulei marocan pentru scalpul uscat

Uleiul marocan pentru sclapul uscat conține acid salicilic, care exfoliază și elimină descuamarea scalpului. Apoi mai are în componență ulei de geranium, care controlează nivelurile de hidratare ale scalpului și atenuează uscăciunea. În egală măsură, protejează scalpul și părul de viitoarele dezechilibre.

Ulei de castor

Uleiul de castor excelează în ingrediente cu vitamina E care îți calmează scalpul, la fel ca și pielea. Căci da, îl poți folosi la stimularea creșterii părului pe tot corpul.

În plus, restaurează uleiurile naturale ale scalpului și stimulează foliculii, făcând părul mai ușor de aranjat, mai sănătos, mai plin și mai des.

Cum să alegi cel mai bun ulei de plante pentru scalp

Înaintea unei astfel de achiziții, trebuie să ții cont de câțiva factori. Examinează cu atenție condiția scalpului tău și tipul de păr. Investește într-un ulei gândit pentru relaxarea și calmarea scalpului tău iritabil, sensibil și scuamos.

Fii întotdeauna atentă la lista de ingrediente. Se recomandă să cumperi uleiuri care au fost îmbogățite cu componente  naturale pe bază de plante. Toți acești nutrienți funcționează eficient pentru a-ți oferi un păr frumos și o podoabă capilară sănătoasă.

Asigură-te că îți procuri un ulei pentru scalp de foarte bună calitate, care nu are în componență substanțe chimice nocive, toxine și parfumuri sintetice, care să fie așa cum recomandă un dermatolog acreditat. Investește într-un ulei vegan, cruelty-free, care nu conține uleiuri minerale, ftalați, sulfați, parabeni sau siliconi.

Verifică consistența sau textura uleiului pe care intenționezi să-l cumperi. Achiziționarea celui mai bun ulei pentru scalp înseamnă ca acesta să nu fie nici prea gros, nici prea lichid. Fii atentă ca textura uleiului să facă aplicarea pe scalp mai ușoară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×