Unele dintre aceste articole vor rămâne parte din Bijuteriile Coroanei. O colecție de obiecte ceremoniale regale expuse public la Turnul Londrei. Cu toate acestea, colecția privată a Reginei, în valoare de milioane de dolari, și compusă din moșteniri de familie, cadouri și obiecte achiziționate chiar de monarh, este de așteptat să fie transmisă membrilor familiei Windsor, începând cu Regele Charles.
Cine va moșteni bijuteriile Reginei Elisabeta
„Este probabil că ea ar dori să transmită obiecte din colecția ei privată celor dragi”, a declarat comentatorul regal Josh Rom pentru New York Post. „Cea mai mare parte a colecției va trece în posesia lui Charles și a Camillei ca Regină Consoartă. Apoi lui Kate, astfel încât să nu rămână nimic mare în testament”.
Potrivit Vanity Fair, colecția regală a început în timpul domniei Reginei Victoria în anii 1800. Fostul monarh a început să colecteze bijuterii pe măsură ce a început expansiunea imperiului britanic. Colecția a continuat să crească în timpul domniei Reginei Maria, care a adunat piese extravagante din timpul călătoriilor sale mondiale. Ea avea legături cu bijutieri și lideri mondiali, a mai scris Vanity Fair.
Multe dintre bijuteriile Reginei Maria au fost dăruite nepoatei ei, Regina Elisabeta a II-a. Aceasta a împrumutat ulterior diverse piese în timpul celor 70 de ani pe tron.
Printre acestea, tiara Cartier Halo care conține 1.000 de diamante, a fost purtată de Kate Middleton la nunta ei. Meghan Markle a purtat Bandeau de diamant în timpul nunții ei, a informat New York Post.
Rom a mai spus pentru Post că este probabil că Regina va lăsa moștenire aceste coroane acelorași membri ai familiei care le-au împrumutat. El a remarcat că dacă acestea sunt lăsate în testamentul ei, beneficiarii ar fi obligați să plătească un impozit de moștenire de 40%.
Având în vedere valoarea unora dintre aceste articole, el a spus că ar putea fi în interesul familiei să lase articolele ca parte a colecției regale.
Care este averea Reginei Elisabeta a II-a
Averea personală a Reginei provine din posesia unor obiecte de artă, bijuterii, investiții și proprietăți imobiliare, prin care Castelul Balmoral din Scoția și Casa Sandringham din Anglia. Împreună, aceste active sunt evaluate la 500 de milioane de dolari, estimează Forbes.
Monarhul Regatului Unit este scutit prin lege de o taxă majoră care îi vizează pe cei bogați la moștenire. E vorba despre impozitul pe proprietate.
Suveranul națiunii nu mai are de achitat pentru impozitele pe moștenire, potrivit The Economist. În acest scop, Regele Charles nu se va confrunta cu impozitul pe moștenire de 40% al Regatului Unit. Dacă s-ar fi întâmplat, ar fi consumat aproximativ 200 de milioane de dolari din averea mamei sale.
Ce se întâmplă cu Crown Estate
Crown Estate va aparține acum Regelui Charles al III-lea în calitate de monarh domnitor al țării. Cu toate acestea, există o problemă: nu este considerată proprietatea sa privată, deoarece este deținută în trust. Asta înseamnă că nu poate vinde activele.
Crown Estate deține active și proprietăți imobiliare evaluate la 34,3 miliarde de dolari, potrivit unui raport financiar recent. Printre acestea se numără Palatul Buckingham, Palatul Kensington și terenuri și proprietăți din Londra și Marea Britanie. Compania masivă de management este supravegheată de o organizație independentă, mai degrabă decât de membrii familiei regale. E vorba despre venituri excedentare plătite Trezoreriei Marii Britanii în fiecare an.
Deși Regele Charles nu poate dispune de bunurile Crown Estate pentru profit personal, Familia Regală se bucură de un câștig financiară nemaipomenit care decurge din deținerea ei. Cel puțin 15% din profiturile din Crown Estate merg către Familia Regală. Se întâmplă prin intermediul „Suveran Grant”, potrivit site-ului web al Familiei Regale.
Crown Estate a obținut un profit de 311 milioane de dolari în cel mai recent an fiscal. Acest lucru înseamnă că aproximativ 47 de milioane de dolari au fost furnizați Familiei Regale.