Multe gospodine sunt de părere că aluatul pufos al plăcintei este cel care cucerește. Adevărul este că secretul unei plăcinte reușite stă în umplutura moale, ușor caramelizată. Alegerea merelor este la fel de importantă când vine vorba de obținerea unui desert aromat, cu gust de copilărie.
Ingredientul secret din plăcinta cu mere
Pentru rețeta de plăcintă cu mere există o mulțime de variante, în funcție de preferințe, dar și de zona din care provine.
Există plăcinta cu mere cu aluat sau cu foi, făcute în casă sau umpărate. Plăcinta poate fi preparată sub formă de ruladă sau cu foile întinse pe toată suprafața tăvii.
Indiferent de metoda pe care o alegi, compoziția este cea mai importantă. Pentru a alege cele mai bune mere pentru plăcintă trebuie să fii atentă la câteva aspecte importante. Plăcinta de mere trebuie să fie un echilibru perfect între dulce și acrișor.
Merele ideale pentru plăcinta cu mere trebuie să-și păstreze textura moale, dar crocantă în timpul coacerii. Merele care se sfărâmă ușor în timpul coacerii nu sunt potrivite pentru această rețetă.
Gospodinele recomandă merele din soiul Granny Smith, deoarece au o textură fermă, iar gustul acrișor contrastează foarte bine cu dulceața aluatului.
O altă opțiune delicioasă este cea a merelor Golden Delicious. Aceste două soiuri de mere vor face diferența în reușit plăcintei tale.
Ingredientul secret din plăcinta cu mere este dat de scorțișoară. Scorțișoara este ingredientul care schimba complet gustul plăcintei tale și care îi dă savoare.