Vedele arată mereu impecabil, iar atunci când răsfoiești o revista aproape nici nu îți mai vine să îți mai faci apariția pe o plajă. Trupul perfect nu există însă și tu însăți te poți folosi de mici trucuri pentru a arăta la fel de chic ca un superstar.
Costume de baie care avantajează orice tip de siluetă
Costumul întreg a apărut în viața femeilor, după ce generații întregi societatea le-a impus acestora norme extrem de stricte legate de vestimentație, inclusiv pe plajă. În secolele trecute, femeile erau nevoite să înoate în costume ce le acopereau întregul corp. Odată ce societatea a progresat, s-a născut costumul de baie întreg.
Așadar, la sfârșitul anilor 1920, a fost creat primul „maillot”, numită după designerul de modă francez din anii 1920. Maillot era un costum de baie dintr-o bucată care arăta ca un fel de salopetă scurtă. De asemenea, pe vremea aceea, se obișnuia ca femeile să poarte șepci în timp ce înotau, pentru a-și proteja părul. Odată ce înotul a devenit un sport, acest obiect vestimentar a căpătat o valoare simbolică considerabilă în viața femeilor de pretutindeni. Apariția acestuia nu a avut un rol doar în modă, ci și în emanciparea femeilor și schimbarea normelor societale.
Dacă dorești să îți acoperi zona taliei sau a burții, sa poate pur și simplu să te simți mai degajată pe plajă alege să porți un costum întreg. Modele sunt variante și poți opta pentru varianta cu spatele gol sau să îți pui în evidență decolteul. Acest model este unul care se pliază pe orice tip de siluetă, sugerează MoodFabrics.com.
Croiala care avantajează siluetele XXL: Costumul de baie cu talie înaltă
Costumul de baie din două piese a revoluționat moda costumelor de baie. Acesta a fost realizat de un designer francez numit Jacques Heim în 1932.
El a fost denumit și „Atom”, făcând referire a cea mai mică particulă cunoscută de om. Costumul de baie din două piese a devenit însă popular la mulți ani după ce a fost lansat. Proiectarea acestui tip de costum a apărut în urma Primului Război Mondial, pentru a economisi utilizarea unor cantități masive de țesături. Acest model este perfect pentru a-ți ascunde zona burții și talia și a crea un efect de alungire a picioarelor.
Culorile închise subțiază siueta
Una dintre cele mai simple modalități de a crea iluzii optice să porți culori care te flatează. Toată lumea știe că negrul este cea mai măgulitoare culoare, motiv pentru care fiecare femeie ar trebui să aibă un costum de baie de culoare închisă.
Nuanțele mai închise, cum ar fi albastru, violet și maro, pot, de asemenea, ajuta la ascunderea defectelor și crearea unei iluzii de slăbire. Pe de altă parte, culorile mai deschise, cum ar fi albul, pot adăuga kilograme. Poartă kaki însă dacă încerci să deghizezi șoldurile largi.
Dungile pot fi cel mai bun prieten sau cel mai rău dușman al tău. Dacă vrei să adaugi kilograme poartă dungi orizontale, în vreme ce dacă vrei să-ți subțiezi silueta sunt recomandate dungile verticale.
Ce costume de baie se poartă în 2021
În 2021, tendințele îndrăgite ale costumelor de baie primesc un make-over. Se poartă țesăturile sofisticate și imprimeurile animale. De la croieli și culori să descoperim tendințele costumelor de baie din 2021.
Tăieturi asimetrice
În acest sezon, se poartă tăieturile asimetrice care îmbrățișează. Nu numai că acestea accentuează curbele corpului, ci și transformă costumul de baie conferindu-i un stil nou și proaspăt.
Modele retro
Stilulul retro a dominat tendințele costumelor de baie în ultimele sezoane estivale. Anul acesta sunt introduse imprimeuri retro care stimulează starea de spirit și combinații de culori vibrante.
Animal print
Animal print a devenit tot mai popular și nu are de gând să părăsească tendințele prea curând. Împrospătează-ți colecția de costume de baie cu un imprimeu de animal, în funcție de preferințe, îți sugerează WhoWhatWear.com. Pentru un look cool, asortează-ți manichiura cu cele mai noi tendințe ale acestui an.