Reclamă

Cu ce să scoți sâmburii vișinelor ușor și rapid. Metode simple, la îndemâna tuturor

Nimic nu depășește gustul și aroma vișinelor în plin sezon, dar sâmburele lor poate fi o provocare. De cele mai multe, scosul lui te poate descuraja să consumi aceste fructe. Ca să nu ratezi nutrienții din compoziția lor, află cu ce să scoți sâmburii vișinelor ușor și rapid.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 iulie 2024, 8:09

Acum poți scoate sâmburii vișinelor chiar la tine acasă, ca o adevărată profesionistă. Ai mai jos cinci metode diferite, simple și la îndemâna tuturor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu ce să scoți sâmburii vișinelor ușor și rapid

Cu toate acestea, înainte de a le scoate sâmburii e foarte important să le speli bine și să le cureți de codițe și frunze. Dacă ai de gând să faci compot, duceață, un desert sau să le consumi ca atare, le poți scoate sâmburii.

Metodele de mai jos le poți folosi în funcție de utilitatea pe care vrei să le-o dai acestor fructe.

Metoda bețișoarelor

Scoate codița vișinelor și ține fructul între două degete. Prinde un bețișor și poziționează capătul mai mic în orificiul codiței. Apasă ușor, dar ferm bețișorul și împinge sâmburele afară din fruct. Dacă este greu să ții vișina între degete, pune-o pe gura unei sticle goale și împinge sâmburii în sticlă. Vișinele întregi fără sâmburi sunt acum perfecte pentru a face prăjitura delicioasă pentru tine și familia ta.

Reclamă

Metoda cu un cuțit

    Această metodă funcționează bine chiar dacă vișinele sunt mai tari în jurul sâmburelui sau nu sunt foarte coapte. Scoate codițele de pe vișine și pune fructele pe un tocător. Folosind lama unui cuțit, apasă ușor, dar ferm, până când simți că vișina cedează ușor.

    Reclamă

    Acest lucru ajută la eliberarea sâmburelui. Nu apăsa prea tare și nu zdrobi fructul.

    Cu ajutorul unui cuțit mai poți face o incizie de sus în jos de-a lungul unei părți a vișinei. Trage ușor de fiecare parte a tăieturii pentru a expune sâmburele și folosește degetele pentru a-l îndepărta.

    Metoda desfacerii cu mâna

    Aceasta este cea mai simplă metodă, dar ar trebui folosită numai atunci când nu te preocupă aspectul vișinelor fără sâmburi. Funcționează cel mai bine cu fructe foarte coapte. Scoate codița vișinelor și apucă fructul cu ambele mâini. Rupe-l în două și îndepărtează sâmburele.

    Metoda tăieturii de jur împrejur

    Utilizează această metodă dacă ai nevoie de jumătăți de vișine cu aspect frumos. Ține vișina într-o mână, apoi trece cu un cuțit de tăiat în jurul sâmburelui până când ai făcut o tăietură de jur împrejur. Trage de cele două părți de fruct în direcții opuse. Scoate sâmburele cu degetele. Aceste jumătăți perfecte vor arăta grozav ca topping pe clătite, de exemplu.

    Metoda agrafelor

    Desfă o agrafă și modeleaz-o în formă de „s”. Introdu-o într-o vișină și răsucește-o în jurul sâmburelui până când se disloca și poate fi scoas cu agrafa. Această metodă este la îndemână dacă nu ai nevoie de vișine aspectuoase. În schimb, le poți folosi în pandișpan, într-un cheesecake sau într-un clafoutis delicios.

    Bucură-te de gustul și aroma vișinelor în funcție de preferințele tale. Nu le ocoli doar pentru că un sâmbure încăpățânat nu vrea să iasă din fruct. Vestea bună e că metodele de la mai sus le poți folosi și pentru cireșe.

    Reclamă
    RECOMANDĂRI CATINE.RO
    1
    Femeie în rochie verde, cu o bufniță în mână, într-o pădure, toamna
    Horoscop
    Cumpănă mare pentru o zodie în octombrie 2024. Ce aduce horoscopul toamnei 2024 pentru nativi
    Anotimpul următor aduce cu el motivație și o mulțime de oportunități pentru zodii. Vor exista șanse de creștere și dezvoltare personală. Cheia este modul în care le folosești pentru a face față tuturor schimbărilor...
    2
    două fete frumoase cu o bomboană în mână privesc spre cameră pe un fundal albastru deschis
    Horoscop
    2 zodii au parte de surprize în timpul Lunii Albastre din august 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
    Unul dintre cele mai rare evenimente ale anului aduce experiențe neașteptate pentru nativi. 2 zodii au parte de surprize în timpul Lunii Albastre din august 2024. Nu este doar o simplă apariție, ci este...
    3
    Ben Affleck în timp ce coboară dintr-un avion privat
    Divertisment
    Jennifer Garner „l-a consolat” pe Ben Affleck în ziua în care JLo a depus actele de divorț. Cum au fost surprinși foștii soți
    Jennifer Garner „l-a consolat” pe Ben Affleck în ziua în care JLo a depus actele de divorț. Garner și fostul ei soț au fost fotografiați de paparazzi în timp ce coborau dintr-un avion privat....
    4
    O femeie cu o tabletă în mână, în haine business, în fața unei clădiri de birouri
    Horoscop
    Zodii predestinate să aibă succes în carieră de-a lungul vieții, potrivit astrologilor
    Conform astrologiei, fiecare semn zodiacal are trăsăturile sale de personalitate. Aceste trăsături se manifestă ca defecte și calități specifice care fac anumite lucruri să fie mai ușor de realizat sau obținut pentru unele zodii...
    5
    Addison Rae în timp ce mănâncă înghețată și se plimbă pe stradă cu o prietenă
    Divertisment
    Ea este vedeta care a oprit circulația cu ținuta pe care a ales-o. Fotografii au pozat-o din toate unghiurile
    Ea este vedeta care a oprit circulația cu ținuta pe care a ales-o. Fotografii au pozat-o din toate unghiurile și au încercat să obțină cele mai bune imagini. Vedeta și-a etalat silueta într-o ținută...
    PARTENERI
    ×